Peltier (termoelektrični) element

poruka: 16
|
čitano: 31.856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zanima me da li itko ima iskustv s ovime. Namjeravam ga staviti na CPU tadi boljeg hlađenja.

Išao bih jea odma isprobat, al u chipoteku dolazi za 13 dana pa imam vremena pitat vaS =)

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2009 0:12 (dantex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Peltier (termoelektrični) element

To već duže tražim po razumnoj cijeni..

I mene interesira isto, kakva je regulacija, ako je razlika 65 °C, moglo bi i rositi.

17 godina
neaktivan

U Chipoteki, 95 kn dolazi za 13 dana

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
bed kaže...

To već duže tražim po razumnoj cijeni..

I mene interesira isto, kakva je regulacija, ako je razlika 65 °C, moglo bi i rositi.

-to je razlog zašto se već ne koristi... moralo bi biti 'hibrid' da smanji razliku, a s današnjim intelima nije potrebno osim za teški OC.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

nije tolka razlika

rijetko se koriste zbog jedne iskoristivosti

možda 5 do 10 %

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Peltier je jako mocna stvarcica. Kolike snage je taj peltier koji se nudi u Chipoteci ? Za kvalitetno hladjenje danasnjih procesora, peltier ne smije bti slabiji od 130 watta da bi bio efikasan. U Chipoteci nisam vidio peltier jaci od cini mi se od 70 watta. Jos jedna i najbitinija stvar, da ohladis peltier trebas imat veliki cooler, tj. hladnjak mora biti povrsinom velik kako bi se toplina preuzeta od peltiera mogla razvuc po samom hladnjaku. Recimo peltier bi bio pun pogodak stavit na HD3870 Ultimate jer ona ima pasivan hladnjak. Kad bi na nju stavio peltier (za graficke rijetko treba peltier jaci od 80 watta) samo bi jos trebao dodat 2 ventilatora i stvar bi funkcionirala bez frke. Za ultimativno (a nama dostupno) hladjenje najbolje je vodeno. Kada se peltier upogoni s vodenim, temperature su vrlo niske, oko 10 stupnjeva C.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

PELTIER ELEMENT 40x40x3,6mm 5A 65'

Dolazi za 12 dana ŠIFRA 2450032010 CIJENA 98.95kn

PELTIER TERMO ELEMENT 40 x 40 x 3,6 mm
RADNI NAPON 15,4 V, STRUJA 5 A
RAZLIKA TEMPERATURE 65 STUPNJEVA MAX.
127 TERMOPAROVA
TEŽINA 20 g
INFORMACIJE , APLIKACIJE I LINKOVI : www.peltier-info.com

ovo su specfikacije

UPDATE: ideja! Pelttier na peltier na procesor?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2009 12:44 (dantex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

dodas scychte orochi i rasturati ce...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis (\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
17 godina
odjavljen

Mislim da snaga Pletiera može biti manja od disipacije procesora, samo će manja razlika biti između temperature procesora i temperature hladnjaka (praktički pasta s negativnim termalnim otporom). Ćim je snaga dovoljna da nadvlada dodatnu kontaktnu površinu, već efekt postoji. Veći problem je napajanje koje bi trebalo biti varijabilno, ovisno o temperaturi procesora (ili senzor na procesoru ili treba krasti PWM signal od coolera). Današnji procesori imaju jako dobar power management, tako da bi na idle moglo biti i te kako rose po procesoru. U slučaju clockanja, pri punom opterečenju, cooler bi mogao postati jako vruč, pa trebaš paziti da se ne opečeš, pogotovo ako je jači pletier (pa može proći možda i pasivni cooler).

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dantex kaže...

Zanima me da li itko ima iskustv s ovime. Namjeravam ga staviti na CPU tadi boljeg hlađenja.

Išao bih jea odma isprobat, al u chipoteku dolazi za 13 dana pa imam vremena pitat vaS =)

IMHO ne isplati se.....prije sam se zamarao sa time no odustao sam od peltiera jos prije dosta godina.

Sada bih se opet "igrao" sa njime no na totalnoj krami od kompa posto je peltier malo zeznuta stvar.

Nadam se da znas sta radis i da imas iskustva sa njime te da si upoznat kako radi i sve ostalo.

Sretno....trebat ce ti! Cool

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina

Covjek ? Jel ti vidis kad je tip postavio pitanje...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Batista kaže...

Covjek ? Jel ti vidis kad je tip postavio pitanje...

Nikada nije kasno za savjet....a i ako nije vise aktivno stavlja se lock!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan
@win32 - zkj si odustao od peltiera?
Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možete kupiti 2 od 90w za 50kn na ebay-u. Jasam ih uzeo.

Osvoji besplatni mobitel, laptop, igraču konzolu... na http://gifts.freebiejeebies.co.uk/222894 za sve informacije samo pitajte!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Peltier (termoelektrični) element

Kako reče kolega gore - potpuno nepotrebna stvar, pogotovo jer ima ''nuspojava'', ždere napajanje a ionako mu treba ventilator, tako da.... suvišno i po meni glupo.

Zašto glupo? Evo npr. ja sam imao Extreme Quad procesor kloknut na gotovo 4 GHz i jako se lijepo hladio mojim hladnjakom od kile bakra i aluminija, rijetko se čak i ventilator upalio.... Dakle - dobar hladnjak, dobra pasta i miran si...

Peltiera ostvljam entuzijastima koji bi klokali na 5Ghz, i kojima baciti novac nije problem... Mada je to čisti preser.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
14 godina
neaktivan
Re: Peltier (termoelektrični) element

http://www.njuskalo.hr/procesori/peltier-170w-oglas-3354996

http://www.njuskalo.hr/procesori/peltier-120w-oglas-1321623

http://www.njuskalo.hr/procesori/peltieri-136w-2-komada-oglas-2673194

ima se gdje kupiti, rosi dosta stvar, isprobavao sam malo...rosi (kondenzira) i to dosta, ja se nisam usudio ostaviti ga za 24/7...probo i na krami od kompa i na nešto boljem kompu...

samo krupno, ništa sitniš
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice