Osvjetljenje na posebni switch

poruka: 6
|
čitano: 2.495
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav!

Pošto ne znam ništa o tome, a htio bih naučiti, pitanje glasi: da li se može ovo i ovo spojiti na ovo?

Znači ideja je sa posebnim gumbom kojeg bi montirao u kućište pokretati osvjetljenje u kućistu.

Ako se može, molim nekoga da detaljno objasni kako. Može i neki tutorial na netu, nisam ništa uspio naći.

Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Osvjetljenje na posebni switch
Vokhee kaže...

Pozdrav!

Pošto ne znam ništa o tome, a htio bih naučiti, pitanje glasi: da li se može ovo i ovo spojiti na ovo?

Znači ideja je sa posebnim gumbom kojeg bi montirao u kućište pokretati osvjetljenje u kućistu.

Ako se može, molim nekoga da detaljno objasni kako. Može i neki tutorial na netu, nisam ništa uspio naći.

Hvala.

1. spojis - odnosno crnu s molexa na - led trake i neonki direktno.

2. dovedes na gumb napajanje za ledicu koja je u gumbu(u uputstvima kad narucis pise 100% koji pipac je za sta)

3. plus od ledica i neonki medusobno direktno spojisi to onda spojis na gumb(pin koji se pritiskom spaja s nekim drugim pinom)

4. na taj drugi pin spojis + s molexa

Neznam kako jednostavnije pojasnit.

:D
17 godina
CroNk3r kaže...
Vokhee kaže...

Pozdrav!

Hvala.

1. spojis - odnosno crnu s molexa na - led trake i neonki direktno.

2. dovedes na gumb napajanje za ledicu koja je u gumbu(u uputstvima kad narucis pise 100% koji pipac je za sta)

3. plus od ledica i neonki medusobno direktno spojisi to onda spojis na gumb(pin koji se pritiskom spaja s nekim drugim pinom)

4. na taj drugi pin spojis + s molexa

Neznam kako jednostavnije pojasnit.

Nisam te baš razumio. Upute nisam dobio nikakve. Nacrtao sam kako sve to izgleda, pa ako bi mi htio "pospajat" sve.

16 godina

Ovako, crvena na molexu ti ne treba jer je ona 5V, a tebi i ledice i neonke rade na 12, a to je zuta.

+ i - na prekidacu su ti za ledicu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
CroNk3r kaže...

Ovako, crvena na molexu ti ne treba jer je ona 5V, a tebi i ledice i neonke rade na 12, a to je zuta.

Hvala puno! :-)

16 godina
Vokhee kaže...
CroNk3r kaže...

Hvala puno! :-)

Za to imas gumb {#}

Np.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice