Može li se staviti cooler od procesora na grafičku karticu? Može 
Slažem HTPC koji s jedne strane mora biti mali, lijep i tih, a s druge jak: dobar za igranje, 3D i realtime procesiranje videa (treba mi za posao). Kućište je Thermaltake DH202, prilično nisko i ograničenog volumena. Grafičke (dvije) su Gainward... nešto... Nvidia 460. Nema mjesta unutar kućišta skoro ni za koji aftermarket GPU cooler, pa sam pomislio, zašto onda ne staviti CPU cooler? Za njih bih imao mjesta ako izvadim kavez za hardove, koji mi ionako ne treba.
I zbilja, sve fino stane i radi (istina, tek sam sastavio, nisam još stigao probati neku zahtjevniju igru).
Na grafičke sam prvo stavio male samoljepljive hladnjake za memoriju i regulatore napajanja. Potom, mCubed VGA kit sa 4 heatpipea za odvod topline s GPU-a. Na suprotan kraj heatpipea dođe drugi aluminijski blok, umetnut u CPU hladnjak (Noctua NH-U9B) na mjesto gdje bi inače došao CPU.
S donje strane hladnjaka su 92 mm fanovi, a koji pak stoje na M4x50 vijcima, a koji pak stoje na nekakvoj spužvastoj masi za izolaciju od buke, kako bi sve skupa bilo otprilike na visini GPU čipa i stabilno i mirno.
Regulaciju brzine fanova ovisno o temperaturi nisam još riješio - nemam 4-pinske konektore ili adaptere koje bih mogao staviti na grafičke, a glupa ploča ne podržava regulaciju brzine preko SpeedFana... Vjerojatno ću kupiti najjeftiniji aquaero.
Najveći problem je bilo savijanje heatpipeova u prikladni oblik. To se, unutar razumnih granica, smije raditi, ali valjda zato što nemam iskustva s tim to je meni sve nekako išlo ukrivo, i krom je prijetio da počne otpadati... uglavnom je na kraju ispalo ok i mislim da nisam ništa potrgao...
Treći hladnjak koji se vidi je Noctua NH-C14, u Oprić informatici su mi ga preporučili iako ga još nisu uvozili i nisu imali na web cjeniku, i stvarno odličan je.

. Ali s regulacijom će biti bolje..
).