Jucer sam spojio jednu plavu led diodu (mislim da je 3 mm) na zice koje dolaze do bassa. Ledicu sam stavio u rupu preko koje usisava/izbacuje zrak. Sad me zanima dali mogu napravit da mi radi isto i kad pojacam zvuk i kad smanjim jer ovako kad je tiše dobiva manje napona pa slabo svijetli.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
malo je offtopic al me zanima gdje se mogu nabavit materijali za izradu ovakvih stvari. Recimo stvari tipa ovaj tip31 component iz tutoriala
Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
chipoteka, electronic shop, kronos itd itd ducan s elektronikom ako si iz zagreba onda kronos il tako nes
jel moguce ovaj tip 31 spojit u subwoofer bez dodatnog dovodjenja tih 9v
moze i 12v a 12v imas u subu ako imas neke 2,1 zvucnike inace trafo i elektornika je u subu a ako je neko kucno kino il nesto onda je problem
moze i 12v a 12v imas u subu ako imas neke 2,1 zvucnike inace trafo i elektornika je u subu a ako je neko kucno kino il nesto onda je problem
da u pitanju su 2.1 a gdje tacno nadjem tih 12v
kad otvoris sub
imas plocu uzmi multimetar i ganjaj 12v najlakse ti je izvuc sa transformatora vidit ces jedna zeljezna kocka u koju ti ide zica od uticnice a vani ti idu dvije zice il vise zavisi od modela
kad otvoris sub
imas plocu uzmi multimetar i ganjaj 12v najlakse ti je izvuc sa transformatora vidit ces jedna zeljezna kocka u koju ti ide zica od uticnice a vani ti idu dvije zice il vise zavisi od modela
Samo pazi da ne spojis na 230. 
bas to hahahha a dobro vidi se di je 220V a i uzmi multimetar i ganjaj ako neznas rad epusti i daj nekom iskusnom
bas to hahahha a dobro vidi se di je 220V a i uzmi multimetar i ganjaj ako neznas rad epusti i daj nekom iskusnom
dobro skuzio sam i naravno znam sta je transformator
220 necu pogoditi sigurno
dobro skuzio sam i naravno znam sta je transformator
220 necu pogoditi sigurno
probaj prvo s prstima, ako te pecne onda je 230, a ako ne onda je 12 
I kako sad mi laici u ovom poslu da znamo gde je 220v da nas ne "pecne" struja :D
Laicima nije mjesto u elektronici, osim ako ne žele biti pokojni laici.
I kako sad mi laici u ovom poslu da znamo gde je 220v da nas ne "pecne" struja :D
prije ikakvog posla,uvijek se provjeri s multimetrom koliki je napon i ima li ga uopće....
tako sam i ja mislio, hvala Kivic