Postoji hall senzor koji se na + pol aktivira, pa mu treba - pol da se resetira.
Postoji senzor kojemu je nula oko 2.5V, - pol smanjuje napon, a + ga povečava.
I ima treća vrsta koji detektira + pol, i šalje signal(kakav? Ne bih znao), i ne treba mu - da se resetira.
OK, ak nešto ja ne znam, onda nema potrebe da me propitkuješ, nego veliš što i kako jest i daš linkove.
Nisam se praktički ništa bavio hall effect senzorima, ono što sam vidio bili su isključivo analogni non-latching senzori i nisam uopće bio svjestan da postoje druge verzije. I gledam sad što je taj "digitalni" - ništa drugo do li obični analogni senzor s kojim je u isto kućište na izlaz zapakiran schmitt trigger, koji onda taj analogni signal pretvara u 0 ili 1, tj. diže na HIGH ili spušta na LOW. (pogledaj) I ako sam dobro skužio, na mjestima to ne nazivaju senzor, nego switch (hall effect switch), a ovaj kojeg treba resetirati suprotnim polom hall effect latch ili hall effect latching switch. I s pravom to nazivaju switch - digitalni senzor bi davao neki broj koji bi reprezentirao jakost magnetskog polja, a ne samo 0 ili 1, i digitalni senzor bi se na mikrokontroler spajao preko nekog od često korištenih protokola, poput OneWire, I2C ili SPI.
Imam takav nekakav (ista oznaka), samo dosta jeftiniji. Osjetljivost me se baš i nije dojmila - na dva mala magnetića s kojima sam ga probao pouzdano reagira tek na nekih 1 cm udaljenosti.

A 0.2A za continuous.