D-Klasa chipovi((Pojačala))

poruka: 58
|
čitano: 13.268
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Zanima me neš vezano ovoga klik.Ugl. dali to zbilja daje 100W?? I dali vrjedi 200Kn?? Ugl. trebam tako neš i nemora nužno biti d klasa ali da mi daje barem 80W,daje glasno,što manje distorzije i da dođe max 200Kn,napajanje nije problem,htjeo bi si to kupiti za Božić.

EDIT:Dali to zbilja izgleda tako kao na slici?? Zbilja mi dobro izgleda..

EDIT2:Može li to čudo PC napajanje napojiti ili mi trea nešta jaće??

Strm
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 20:40 (Strm).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

na 100W imas 10 posto distorzije i to samo 4ohm zvucnici

40W ti daje na 8 ohm zvucnike a svi zvucnici kucni su ti 8 ohm jedino auto zvucnici ti imaju 4 i 2 ohm dok kucni sistemi i razglasni imaju 8 i 16 ohm
mozes ga pokretat sa pc napajanjem da jer minimalni napon mu je 10V a maks 32V

sa tim da ako ga pokreces sa pc napajanjem 12V imat ces upalo manju snagu znaci ako oces kvalitetu i kako treba da izvuces maks bar 27V

mislim mene nikad nije privlacila D klasa pojacala bo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

KOliko bi me izašlo sasatavljanje takvoga nećega po pitanju snage?? I koliko minimalno i maximalno ampera treba?? Također jel znaš nešta takvo drugo do 200Kn da je bolje??

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I dali bi bilo dovoljno napajanje 16V,4.5A??

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

sa 16V mozes jedino dobit nekih 20W rms ajd 40
imas moju temu tda 7294 za te snage sta ti zelis ti treba trafo sa duplim izvodima barem 27 il 35V 400VA koji ti dode oko 400kn

onda dijelovi za pojacalo su ti oko nekih 200kn da ali onda gledaj da ti treba i predpojacalo i za ovo tvoje s linka isto predpojacalo ti treba

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: D-Klasa chipovi((Pojačala))
Lacko kaže...

sa 16V mozes jedino dobit nekih 20W rms ajd 40
imas moju temu tda 7294 za te snage sta ti zelis ti treba trafo sa duplim izvodima barem 27 il 35V 400VA koji ti dode oko 400kn

onda dijelovi za pojacalo su ti oko nekih 200kn da ali onda gledaj da ti treba i predpojacalo i za ovo tvoje s linka isto predpojacalo ti treba

Šta če mi prepojačalo?? samo ga sppjim na komp preko činčeva i koliko na kompu pojačam toliko se i čuje na pojačalu,zar ne??

Strm
14 godina

Itko??

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nejde ti to tako lako kako si zamislio.
svako pojacalo ima predpojacalo ako hoces izvuc najvise od njega i najljepsi zvuk.. jer u nekom slucaju neces imat dovoljno volti na izlazu iz zvucne il moba i pojacalo ce radit na pol snage.

primjer moj tda 7294 radio je ko bubica na kompu bez predpojacala i pojacas do kraja i mozes bit u sobi bez frke.

onda sam ga spojio na izlaz za pojacalo na autoradiu sasvim druga prica. te sam onda napravio predpojacalo kad sam napravio predpojacalo i spojio na komp nesmijem preko 3 pojacat jer nemozes vise bit u sobi.

nisu dabe izmislili predpojacala da slabi ulazni signal podizu da pojacalo moze radit u svom normalnom radu i snazi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lacko kaže...

nejde ti to tako lako kako si zamislio.
svako pojacalo ima predpojacalo ako hoces izvuc najvise od njega i najljepsi zvuk.. jer u nekom slucaju neces imat dovoljno volti na izlazu iz zvucne il moba i pojacalo ce radit na pol snage.

primjer moj tda 7294 radio je ko bubica na kompu bez predpojacala i pojacas do kraja i mozes bit u sobi bez frke.

onda sam ga spojio na izlaz za pojacalo na autoradiu sasvim druga prica. te sam onda napravio predpojacalo kad sam napravio predpojacalo i spojio na komp nesmijem preko 3 pojacat jer nemozes vise bit u sobi.

nisu dabe izmislili predpojacala da slabi ulazni signal podizu da pojacalo moze radit u svom normalnom radu i snazi

Onda ok,zanima me onda dali bi ja mogao kupiti takvo pojačaklo za 200Kn i da ga samou uštekam i da svira??Na jednom videu je čovjkek bez predpojačala to spojio i radilo je

Strm
15 godina

pa radit ce ali kakva je kvaliteta itd itd. za 200kn 2x100W prave snage neces naci nista

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ugl. da zaključimo.Radit če najbolje ako nabavim 34V ispravlajč,ali može i s 12V s kompjuterskog napajanja,radit če i bez predpojačala ali bolje s njime i dobro bi bilo da su zvučnici 4ohma,ok??

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

¸Itko??

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ko prvo ja mislim da to i nije snaga u rms ali ajd mozda i je

drugo na 12v imat ces upola manje snage takoder nemozes stavit bilo koji ispravljac nije bitan samo napon vec i struja....

moje misljenje il napravi kako spada il nemoj ni radit ni pokusavat.

trece smiri se malo ne visimo svi na forumu dan i noc

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

btw pogle si samo malo datasheet tog chipa moze maks na 35V dat 80W na 8 ohma i to ne rms

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

i po meni je bi iso na AB klasu pojacala ne na D klasu jednostavno po meni imaju bolji zvuk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

hmm,dali se ona može nači AB klasa sastavljnena kao to poajalo?? Nije mi problem kasnije nabaviti predpojačaklo i ispravljač od 34V 

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

može ali su skuplji.  i treba ti jebacki trafo za njih i dobro predpojacalo.

npr meni 2x100W rms gone dva trafa jer jedan je bio preslab. jer nisam imo jedan trafo od 400W pa sam stavljo dva od 200W
trazi po ebayu ili LM3886 ili tda7294 ili tda7293 oni su ti 80 do 100W

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lacko kaže...

može ali su skuplji.  i treba ti jebacki trafo za njih i dobro predpojacalo.

npr meni 2x100W rms gone dva trafa jer jedan je bio preslab. jer nisam imo jedan trafo od 400W pa sam stavljo dva od 200W
trazi po ebayu ili LM3886 ili tda7294 ili tda7293 oni su ti 80 do 100W

Oke,dali je dovoljan trafo iz Techniks pojačala starog nekih 10-ak godina koje daje 300W??

Strm
17 godina
Strm kaže...

hmm,dali se ona može nači AB klasa sastavljnena kao to poajalo?? Nije mi problem kasnije nabaviti predpojačaklo i ispravljač od 34V 

Ja sam imao u planu izraditi ovo pojacalo. Ali kad sam sve zbrojio koliko bi me izaslo sam odustao i radije kupio Yahahino pojacalo.

Ohne Audi geht es nicht..
14 godina
andreas11 kaže...
Strm kaže...

Ja sam imao u planu izraditi ovo pojacalo. Ali kad sam sve zbrojio koliko bi me izaslo sam odustao i radije kupio Yahahino pojacalo.

Pa i to što kažeš ;)

Strm
15 godina

rade popravis to pojacalo umjesto da cupas trafo iz njega -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pojačala u D klasi mogu biti kvalitetna, ovo naravno nije, inače se D klasa susreće kao monoblok pojačalo u automobilima za pogon subwoofera, nisam baš vidio da pogone srednje i visokotonce.

Ja preferiram AB klasu, naravno A mi je najdraža ali svi naravno znamo da kvaliteta A klase ima svoju manu.

Transformatori nemoraju biti skupi, ja sam 250 VA trafo platio samo 220 kn, i to sam ga posebno dao namotati, u toj istoj firmi bi 400 VA torus koštao 309 kn. Naravno u prodavaonicama nabiju cijene u nebesa pa zato i ispadaju skupi, ponekad čak i dvostruko skuplji.

Naravno izrada pojačala nije niti jednostavna niti jeftina, pogotovo ne ako je pojačalo tranzistorsko, ili još gore, cijevno pojačalo...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Lacko kaže...

rade popravis to pojacalo umjesto da cupas trafo iz njega -.-

PA problem je što ima 10god i nema više djelova za nj....

Strm
15 godina

da se da se popravit pokloni ga meni ako nemas ti volje. a i cuj i sa 10 godina mozes ako te volja. znam jer sam bio po natjecanjima iz elektornike s 10 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

giga jedino ti i ja na ovom forumu smo s pojacalima i da smo radili pojacala ako se dobro sjecam za tebe. moje jos ljepo svira pogotovo kad dobio novi preamp.

doma se moze kvalitetno pojacalo napravit za malo para.

npr ako te zanima da sam izradujes nesto onda izradi tda 2040 pojacalo s materijalima te dode oko 50kn za jedan kanal znaci 100kn oba kanala. je da je snaga 25W ali ljepo zvuci i za neku sobu je dovoljno. ja sam s tih 25W pokreto zvucnike od 80W i ljep zvuk je bio..   ili 2050 uzmes

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lacko kaže...

da se da se popravit pokloni ga meni ako nemas ti volje. a i cuj i sa 10 godina mozes ako te volja. znam jer sam bio po natjecanjima iz elektornike s 10 godina

Hehehehe,mislim da se može popraviti jer su mu vjerovatno chipovi ispravni,samo treba promjeniti par otporinka ili tak neš.Ugl. jedan kanal akd sam ga dobio nije radio,a desni kanal je radio neko vrjeme kod mene i onda počeo paliti zvučnike.Možda ti možeš pomoči,samo ga trebam donijeti iz radnje jer se nesječam koji je to točno Techniks.

Strm
14 godina

Evo našao sam na jednoj slici kaoo izgleda,evo par slikca s googla.to ti je Techniks SU-7100K.

http://www.hifiengine.com/files/images/TECHNICS%20SU-7100K.jpg

oavko iznutra izgleda

http://audiofilek.pl/images/com_sobi2/gallery/1057/1057_image_6.jpg

a ovako ovaj džed zvuči 

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I sad sam pročitao da je taj techniks 78" godišta i da je AB

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@Lacko, dobro se sjećaš, radio sam ja pojačalo, AB klasa, MOSFET-i u izlazu, 4 komada, 125W RMS u 8 oma i u kombinaciji sa aktivnim LPF pogoni subwoofer 30 cm i 200W RMS.

Sve se može popraviti, ako se ima volje i naravno ako se može doći do djelova.

Graditelja pojačala nema puno baš jer ako pogledaš koliko košta izgradnja pojačala i novčano i vremenski većina odustane jer im se ne isplati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja baš mislim da ti izlazi nisu ispravni, kažeš jedan ne radi, on možda i ima šansi, al ovaj kaj ti pali zvučnik je očit pokazatelj da je na izlazu DC napon prisutan a to znači da je prosvirao taj STK na tom kanalu, imao sam sličan slučaj prije 2 tjedna sa jednim pojačalom koje je imalo STK i jedan kanal radi, a drugi je imao DC napon na izlazu. 

Sad da pojačalo ima neku zaštitu nebi ti se uopće palilo pojačalo, samo bi otišlo u protect

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 20:17 (Gigabyte091).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice