Auto pojačalo

poruka: 15
|
čitano: 7.413
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Auto pojačalo

Znači volio bi napravit auto pojačalo ali me buni što ima subwoofer,bass,stereo i sad koje je najbolje za auto,tribalo bi vidit.Sad pošto mi sheme nisu jača strana a znam da je kod pojačala bitan rms možete li mi malo pomoći oko ovoga:
http://www.free-circuit.com/300-watt-audio-power-amplifier-circuit-with-mosfet/ 
konkretno me zanima ovdje vidim IN-pretpostavljam ulaz od radija,zatim OUT-izlaz za zvučnike,a buni me ovo 70V na krajevima.
Znači li to ad moram napraviti još i ispravljač koji će napon auta od 12V povećati na 70v i to je to? 

Ovo mi se poj. čini dobro jer daje 380w na 4 oma zvučnike

Jurim kao furija,za petama mi murija,krivina me ubija,motor mi se raspada,auspuh mi otpada....FUCK scooter drive TOMOS
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 11:50 (veki je car).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Auto pojačalo

ona shema je za kucno pojacalo s trafom

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Auto pojačalo

ooohhh  cool XD,ima li neka shema za auto pojačalo da daje bar 250-ak watti rms-a na barem 2 kanala

Jurim kao furija,za petama mi murija,krivina me ubija,motor mi se raspada,auspuh mi otpada....FUCK scooter drive TOMOS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Auto pojačalo

na 12V možes dobiti oko 70W po kanalu.. za sve jače treba raditi pretvarač na veči napon..

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..™
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Auto pojačalo

pretpostavio san to,ima  neko neku shemicu možda

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Auto pojačalo

Ma nemoj se s time uopce zamarati. Pogledaj po oglasnicima, nadje se jako povoljno dosta dobrih auto pojacala. Kupis, spojis i peglaj. Izrada takvog pojacala je dosta teska a i neisplativa.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Auto pojačalo
veki je car kaže...

pretpostavio san to,ima  neko neku shemicu možda

evo shema i dokumentacija za TDA1562Q..

jako jednostavno za izraditi i daje dosta snage.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..™
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 18:43 (andreas11).
16 godina
neaktivan
Auto pojačalo

tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Auto pojačalo

aaa to ti je komplicirano za napravit a i postoji mogućnost da spališ cjelo auto ako nešto krivo spojiš....zato okani se ćoravoga posla i kupi gotovo pojačalo izaće te jeftinije i manje ćeš živaca potrošit 

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Auto pojačalo

kad sve zbrojim,oduzmem,pomnožim i izvučem ostatak cijelobrojnog dijeljenja čini mi se da je se najbolje kanit toga XD

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a čuješ ako nisi sprema se malo žrtvovat onda je bolje se okanit toga kako ti kažeš :D

15 godina
Auto pojačalo

samo po meni se ovo ne isplati radit jer obican autoradio ima 2x 45W i 50W izlaze a ovo pojacalo je 50W na 12v na 14.4 70W tako da ono

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

potrošit ćeš para vremena a i živaca a neš ništa dobit.....radije kupi pojačalo kako spada i to je to

16 godina
neaktivan
Auto pojačalo

ma sve ja to znan ali tio san pitat valja li ovo išta,znan da je kina i da nije neka kvaliteta ali ako mi upali bar jedan put moglo bi se isplatit ili bar počupat dijelove,unutra bi trebalo bit nešto što bar liči na pojačalo XD
  http://www.ebay.com/itm/2CH-500W-12V-USB-Mini-AMP-MP3-Car-Motorcycle-Amplifier-/180805616388?pt=Car_Amplifiers&hash=item2a18dac304#ht_3900wt_806

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lacko kaže...

obican autoradio ima 2x 45W i 50W izlaze a ovo pojacalo je 50W na 12v na 14.4 70W tako da ono

Nema. Bar ne iskoristivo. RMS snaga tih čipova iz autoradija pri normalnom THD-u (dakle ne da krči) je u rasponu 10-20W

Gore navedeni TDA1562Q ima 70W na 10% THD što je jako puno. Ali ako se malo bolje pogleda datasheet vidi se da ima 50-60W pri nekom normalnom THD-u što je i dalje jako puno tako da i nije loša opcija ali samo kao pojačalo za obične zvučnike, ne za sub (preslab je za to). Na 4 oma mislim da je snaga deklarirana.

No i dalje je sigurnije kupiti gotovo auto pojačalo.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 22:13 (Vido).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice