Potaknut neizdrživom bukom koju proizvodi AMD-ov stock cooler odlučio sam uzeti stvar u svoje ruke i riješiti problem.
u početku sam bio inspiriran samogradnjom iz nekog broja omiljenog nam BUG-a u kojem je cilj bio od kartona izraditi adapter sa 80mm na 120mm pošto pri ruci nisam imao adekvatni karton odlučio sam se na drugačiju možda manje efikasnu ali zadovoljavajuću metodu.
Sa stock coolera uklonio sam defualtni ventilator te na njegovo mjesto pomoću plastićnih vezica učvrstio 120 milimetarski thermaltakeov ventilator koji je došao sa kučištem.
Vezice koje sam koristio mogu se nabaviti u linksu ili trgovinama za kuću kao što su bauhaus i baumax mislim da ih čak ima i u običnim dućanima kao što su konzum i ostali.
Iako nisam baš zadovoljan temperaturama ovakvog hlađenja što pripisujem malom broju okretaja 120mm ventilatora naspram amd-ovog, ali i to ću riješiti ovaj tjedan jer ću kupiti novi 120mm ventilator sa većim brojem okretaja.Najvažnije je da više nema užasne buke koju je proizvodio stari vent, a buka nije bila daleko od one koju proizvodi prosječni fen za kosu. (Korisnici stock coolera znaju o čemu pričam.)
Još par slika za kraj:
Lijepi pozdrav

Da je duplo vece mase,tj materijala bi to bolje ohladilo kaj drugo itekak uglavnom dost ti je i Hyper 212 Plus recimo.