2-3 kw dc motor

poruka: 45
|
čitano: 38.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
2-3 kw dc motor

Najjednostavnije je tricikl od nekog malog bicikla kome dodaš stražnju osovinu i na nju dva kotača, te spustiš sic.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.9.2012 18:55 (Jakovp).

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: 2-3 kw dc motor

Izgleda da cu preraditi bicikl u tricikl i stavit motor ..samo neznam kako na šipku određenog promjera spojiti klolo od bicikle ..kakav savjet ?

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
16 godina
neaktivan

odeš u neku tokariju i problem riješen, poneseš šajbe od bicikla dečki ti naprave piksu koju budeš lagano zavario na osovinu da se ne smota previše a ujedno se i ogrebeš ili kupiš svjetlo vučenu šipku za osovinu a ako si sa alatom na nuli pitaj da tamo i to svoje cijelo čudo pobacaš u hrpu i obavezno procjena za lovicu da te ne ogule ko mačka u kazanu na suho.

http://www.youtube.com/glodalica
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Napiši još par uvjeta, težina, cijena...

Inače:

http://e-vozila.com/forum/viewtopic.php?t=3508

Ovo nema nikakve veze sa onime što traži.

16 godina
odjavljen
ATIRade kaže...

Ovo nema nikakve veze sa onime što traži.

Slobodno predloži nešto što ima veze.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
2-3 kw dc motor

ok kuzim da zelite ovdje svi sa elektricnim motorima radit. ali sta nije lakse i jednostavnije da uzmete motor od trimera il pile. od kosilice je malo prevelik.

onaj od trimera bez problema stane na malo veci scooter.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lacko kaže...

ok kuzim da zelite ovdje svi sa elektricnim motorima radit. ali sta nije lakse i jednostavnije da uzmete motor od trimera il pile. od kosilice je malo prevelik.

onaj od trimera bez problema stane na malo veci scooter.

Nije lakše, i ne znam po čemu bi bilo lakše. A puno je skuplje, prljavije, smrdljivije, slabije itd.

dijelovi el motora dijelovi el motora
dijelovi UI motora dijelovi UI motora
Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 22:30 (Jakovp).
15 godina
neaktivan

a kaj mislite o aku busilicama? ima ih raznih snaga, imas kontroler odma, jedino treba mijenjat bateriju...ne znam jel bi to moglo funkcionirat?

16 godina
odjavljen
reebeech kaže...

a kaj mislite o aku busilicama? ima ih raznih snaga, imas kontroler odma, jedino treba mijenjat bateriju...ne znam jel bi to moglo funkcionirat?

Bi, dapače, postoji svjetsko prvenstvo studenata u formulama pokretanim aku bušilicama bosch.

Inače moram se ispričati, ipak postoji načim promjene toka rotora kod bldc motora, evo video

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xzVmjNd1wLM

Samo to je u eksperimentalnoj fazi, slabo iskoristivo. Ali način postoji.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
2-3 kw dc motor

OMFG, gledam malo te aku busilice po netu, skoro svaki hebeni ducan ima napisano u opisu

Snaga:12V

{#}

:D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
2-3 kw dc motor

Ako malo bolje pogledaš nije uobičajena praksa da se daje snaga tih bušilica, samo moment, broj okretaja, i ostalo, ali snaga rijetko.

Svi smo mi Mentalist.

0 1 hvala 1
15 godina
2-3 kw dc motor

nisam reko motor od auta nego od trimera il pile. mali su. ne trose puno. a imaju i dosta snage

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lacko kaže...

nisam reko motor od auta nego od trimera il pile. mali su. ne trose puno. a imaju i dosta snage

Električni imaju puno više momenta, i to od nule, tako da se razlika itekako osjeti, jer kod benzinskih se izražava vršna snaga, a kod električnih trajna.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan

Jakove molim te aj malo objasni o toj snazi i momentu koji je u cemu bolji i sl

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
15 godina
neaktivan

ukratko: elektromotor odmah isporucuje veliku vecinu momenta, znaci prakticki od 0 okretaja imas full moment....dok kod msui snaga i moment ovise o okretajima i na samo malom rasponu okretaja mozes dobiti max snagu, odnosno moment...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice