- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
instaliraj usb drajvere (ona united 3.8.1)
skini ovo: https://www.dropbox.com/s/zfruky7jxlq57o9/kdz.rar unzipaj i kopiraj na c.\ (dakle cijeli kdz folder)
nadam se da imas v20a.kdz fajl, ako ne: https://mega.co.nz/#!aM03DRyL!fU7VLzge7Fa6mjfJX-GpcRyLqxJuporJlvuoUQWPaQk
izvadi bateriju iz moba, omogući win enabler (dakle dupli klik i dolje kraj sata ti se pojavi ikona, samo klikni na nju tako da pise On preko nje)
otvori KDZ_FW_UPD i učitaj fajl v20a.kdz
izvadi bateriju iz moba, drži vol- tipku i ubaci kabel u mob, pojavit ce ti se SW Upgrade na mobu.
na KDZ_FW_UPD stisni Update (postavke su ti na 3GQCT i DIAG)
nakon sto KDZ_FW_UPD uncompresa kdz vidjet ces da pocne listat parametre, kad to vidis stavi bateriju u mob i cekaj 5 minuta. Mob ce se rebootat i to je to, podaci ostaju, mob unrootan
to je postupak koji ja znam
Imam puno pitanja jer ne kuzim ...
1) imam najnoviju verziju softwarea,ne kuzim kakav v20a.kdz fajl ? i sto s njime
2) kakav win enabler,na cega dvoklik ? nista te sada ne shvacam...
3) kako ce mobitel raditi bez baterije,sad ne kuzim ako izvadim bateriju iz mobitela ili ju moram vratiti ?
Ako moze malo detaljnije,sutra moram nositi
1. Da, ako imas najnoviju verziju softwarea to je ta verzija V20a.. ali ti je moras skinuti s neta da bi napravio cistu instalaciju stock roma- ovdje si pronadji odgovarajucu verziju http://www.smartphenom.com/2013/01/lg-firmware-update-central-beta.html
2. Sto se tice win enablera slijedi na linku dolje tutorial i sve ce ti biti jasno.
3. Mob ce ti raditi bez baterije kada dobije napajanje preko usb-a.
Uglavnom slijedi ove upute i bit ce ti sve jasno http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2069723
Imam puno pitanja jer ne kuzim ...
1) imam najnoviju verziju softwarea,ne kuzim kakav v20a.kdz fajl ? i sto s njime
2) kakav win enabler,na cega dvoklik ? nista te sada ne shvacam...
3) kako ce mobitel raditi bez baterije,sad ne kuzim ako izvadim bateriju iz mobitela ili ju moram vratiti ?
Ako moze malo detaljnije,sutra moram nositi
imas puno pitanja jer ne citas s razumjevanjem
v20a.kdz je android 4.1.2 tocnije jelly bean, a tebi posto je mob root-an, jedino se tako root-a rjesavas.
1. pokrenes KDZ_FW_UPD
2. zatim pokrenes windows enabler koji ce ti se pojavit dole kod sata, i kliknes na njega da ti pise na dnu ON
3. ucitas kdz file u vec pokrenutom KDZ_FW_UPD tako sta ces stisnut u onom redu di pise KDZ file, na desnoj strani onaj folder sa strelicom, i naci V20a.kdz file
4. type postavis na 3GQCT, a phone mode na DIAG
5. ugasis mobitel, izvadis bateriju, vratis ju u mobitel i drzis kombinaciju tipki volime down + power (tipka za smanjivanje i za paljenje)
6. spojis mobitel sa kompom preko usb kabla, sacekas da instalira sve potrebne drivere i kliknes Launch software update i kad zavrsi, mobitel ce ti se sam restartat
7. viola, mobitel nema super user
dovoljno jasno?
| 5 | da |
|---|---|
| 0 | ne |
| 0 | napola |
Sve dobro proslo,samo sto se nije htio sat vremenea resetirati pa sam odspojio kabel i sam restartao.
Sve po starome samo sto ne mogu uci opet u Google račun,upisem svoj stari racun i pokrenem Vraćanje i prođe sve u redu i opet me vrati na Novi ili Postojeći račun iako je ušao na moj i logirao i cujem notifikacije dolaze,on se nece maknuti sa tog menija,bilo da upisao novi racun tj.napravio,neki zamjenski stalno me vraca na taj meni.
Sad sam pokusao opet SW upgrade i nece,dobijem neku ljubicastu pozadinu sa vertikalnim bijelim crtama,wtf ??? ne mogu uci u SW upgrade,sta mu je sada.
Vise sam kratak sa zivcima,razbiti cu ovaj ebeni mobitel i uzeti Nokiu 100 sto imam i biti ce mir
kud sam rootao ebeni mobitel,kad sam davno pitao je li tesko maknuti root,maknes u roku par sekundi,vidim kako :S
Te crte, dakle kad se to pojavi iskopcaj kabel i ponovno ga ukopcaj u sw mod. (Dakle vol- i ukljuci usb). Ekstraktanje kdza traje oko min, dakle kad ti se to pojavi pri ekstraktanju pricekaj pol min do min i ponovno u sw mod. Bitno je da krenes prije nego se ekstrakta kdz, jer ce ti kdz updater javit da nema.moba i onda sve ispocetka.
Btw problem nije u mobu.nego u tebi sto ne citas detaljno, nama.to nitko nije ulio u glavu nego smo guglali.i saznali. Nhf
@cickova - citam ja dovoljno,evo sad sam flashao sa EURO OPEN sto sam imao na onoj stranici,taj ima i Tele2,restartao se sam,znaci to je to ?
Ne moram vise nista,sada samo odnijeti i cekati odgovor ?
I jel dosta prilikom podnosenja imati samo mobitel,a ne slusalice,punjac,usb itd. ?
ako nije bed,posalji mi na email jer necu do 6-7 biti na forumu 
euro open je ok , takav je stock svima :)
nabaci eventualno root checker da budeš siguran.
inače,prilikom reklamacije bi trebao donjeti sve u kompletu.
i sretno :D
euro open je ok , takav je stock svima :)
nabaci eventualno root checker da budeš siguran.
inače,prilikom reklamacije bi trebao donjeti sve u kompletu.
i sretno :D
ostavio sam u Agramu jer mi je onaj u Tele2 na trgu navaljivao da je to blizu,da bezveze cekam po 3 tjedna itd.
uglavnom cickova sve sam opisao kao sto si rekao,ostavio sam mu broj mobitela,za 2-3 dana ce biti gotovo,on je stavio VIDLJIVI TRAGOVI KORISTENJA
kakvi *ebeni tragovi koristenja,mobitel u foliji i TPU caseu od prvog dana,jedino kod kamere izlizano,ovo sve ostalo bez ogrebotine
ako treba nesto sa tog naloga,ostavim ovdje...
to za tragove koristenja si mu tamo trebo rec. jer trag koristenja moze bit ctica, a moze bit i isprebijan mobitel. treba pazit, ja ne bih prihvatio takav opis uredjaja
to za tragove koristenja si mu tamo trebo rec. jer trag koristenja moze bit ctica, a moze bit i isprebijan mobitel. treba pazit, ja ne bih prihvatio takav opis uredjaja
Ma imam ja sve 30-40 slika i video snimljen kao sto si mi rekao da napravim,sve sacuvano i vidi se ako oni *jebu nesto poslije servisa ( slikao sa Note 2 ) tako da...
viditi cemo se za 2-3 dana rekao je,javiti ce sms-om ili pozivom,bio je oke lik sto radi tamo,sad je Agram na Ilici kad se ide od trga prva ulica koja je otvorena za automobile
i koji je rasplet priče?
i koji je rasplet priče?
Zovu me u petak kad sam rekao da idem u pola 1 da djem pokupiti,rekoh sebi ajd super kad je prije kameru prednju i zadnju zamijenio,zamijenio bateriju itd.dolazim ja tamo kaze meni onaj covjek sto radi promjena softvera,testiranje uredaja...
meni mrak na oci pao,rekoh ajd mozda je nesto softverski bio ja nisam ni izasao vec pokazuje Kamera je prestala sa radom,vratim se i objasnim covjeku,on provjeri da nije slucajno zaboravio nadopisati da kamera blokira sa radom,pogleda,napisao je i cudi se zasto ovaj nije to pogledao,dao novi nalog i stavio HITNO pa cemo vidjeti u ponedjeljak 
evo nisam se pohvalio, uzeo sam telefon prošli petak. za sada prezadovoljan, mislim da ostajem na stock romu jer stvarno ne vidim razloga za prelazak na neki custom 
Evo ishod.
Zamijenjena maticna,straznja kamera super radi,prednja opet ne radi,sutra nosim da i tu prednju rijese/poprave i to je.
Prakticki novi mobitel jer maticna sama dodje oko 1.000 kn,mogu i prodati,a da ne uvalim nekom poluispravan mobitel.
Hvala svima na pomoci,posebno vrx i cickovi.
Može li se pomoću ovog All-in-one toola sa xda-foruma (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2230934), unrootat uređaj nakon ovakvog jednostavnog postupka rootanja? Hvala!
Ukoliko zelite podici ratia/upload na trackerima, javite mi se na pp,VEOMA JEFTINO
Može li se pomoću ovog All-in-one toola sa xda-foruma (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2230934), unrootat uređaj nakon ovakvog jednostavnog postupka rootanja? Hvala!
par postova iznad ti je nekoliko puta objasnjeno kako unrootat
Jel ovo meni nesta otislo sa dijelom koji ocitava napunjenost baterije ? Veceras u busu mi krepa originalna baterija,op izvadim zamjensku Gold kinesku od 1800 mah,kad ono 90 %,a prekjucer napunio,kad je brze izgubila kapacitet.
Dodjem kuci,stavim puniti ( bila na 50-tak % ),napunim i vratim originalnu ( nije zapravo krepala,ostalo 15 % ) ono pokazuje da ima 35 % ? Wtf
kako to rekalibrirati,jesam kalibraciju trebao raditi za svaku bateriju posebno ili sto ?
Imas novu mb i novibsoftver, pusti par ciklusa. Kaj ces ti na kraju s tim mobom?
Znaci odaberem samo jednu od ovih flashing opcija ili ih moram proci sve kako idu po brojevima? Mislim da treba samo jednu, al kaze se "tko pita, taj ne skita". Hvala!
EDIT: Shvatio sam da se sa slike nista ne vidi pa cu napisat te opcije:
1. Flash TWRP Recovery
2. Flash UN-Secure boot
3. Flash Secure (original) boot
4. Flash CWM recovery
8. Flah Original recovery
8. Flash Gmod-boot-menu
Imas novu mb i novibsoftver, pusti par ciklusa. Kaj ces ti na kraju s tim mobom?
Kako mislis ? U pon se zaliti na rad WiFi i reci da isto radi i na ICS i JB,prednja kamera ne radi,random reset itd.uglavnom ne lazem i to cu reci u ponedjeljak
i kaj, svakih par dana ces u servis? nisu dvaput zaredom popravili, sad im dodji i reci clanak ZOO i trazi novi mob. tocka
Potpisujem! Ako ti dva puta zaredom nisu uspijeli popravit mob dužni su ti dat novi uređaj...
Sve bi ja to napravio,samo nisam takav tip,tj.ne znam prijetiti i traziti svoja prava,ne znam,jednostavno ne mogu to.
Odnijeti cu sutra ili preksutra,ovisi kako budem sa vremenom i navesti simptome i NAPOMENUTI DA ISTE SIMPTOME IMAM I NA ICS I UPGRADEOM NA JB ISTO,JOS GORE !
Nadam se da ce zamijeniti sami
Ako im budes dao do znanja da si mjenjao romove i ste to jos ce ti reci da si sam pokvario kad si downgrade-o na ICS xD
Ako im budes dao do znanja da si mjenjao romove i ste to jos ce ti reci da si sam pokvario kad si downgrade-o na ICS xD
Kakve pobogu ROM-ove,otkada je upgrade izdan od LG,tj.sluzbeni LG smatran neovlastenim mijenjanjem softwarea 
Sori mislio sam da si vraco na ICS. Neznam koliko su ovi tamo sposobni tj bolje za tbee jer ces dobit novi mob. Ja kad sam imo xperiu Go. Htio sam da mi vrate sa JB na ICS jer je bio presport. I oni meni resetirali uređaj hard reset i rekli da se nemre. Onda sam ga ruto i stavio si neki 3 ROM
Sori mislio sam da si vraco na ICS. Neznam koliko su ovi tamo sposobni tj bolje za tbee jer ces dobit novi mob. Ja kad sam imo xperiu Go. Htio sam da mi vrate sa JB na ICS jer je bio presport. I oni meni resetirali uređaj hard reset i rekli da se nemre. Onda sam ga ruto i stavio si neki 3 ROM
ma flashao sam nazad na JB pa nisu skuzili prvi put,dok god je EUR open i nerootan,sve oke :)
nositi cu sada pa da zamijene prednju kameru i opet jer imam prebrzi battery drain,random reset,bad pixel i ogroman lagg