Jel taj wakelock prisutan i na ICSu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Rekao bih da nije jer ni na ICS-u nisam imo neki drain baterije. Uvijek mi je pristojno trajala kao i sad na JB
Stavil sam ICS, pa bumo vidli kak bu se baterija držala..
Pa na CM10.1 sam imao taj problem al sam svejedno dobivao po 3h screen on-a.
Ovo je cisti stock rom, a ne onaj zaiben ili kak se vec pise.
Pa u biti nema. Taj te program navodi kako i sta trebas napravit jer ima upute. Jedino se recovery mora flesat preko rom managera jer je u tom programu recovery za x3. Sve u svemu, ovaj mob ima potencijala da bude jos bolji kad nVidia pusti patch za gpu
Ma ja isto dobijem nekih 3h sa baseband wakelockom jer uglavnom mi divlja preko noći(makar sada 3 noći zaredom se uopće nije pojavio)
A kako onda flešam recovery preko rom menagera?
Ma mob je mrak,samo da dođe taj patch od nvidsie i high life!
Vracam se na JB, ICS trosi nenormalno bateriju, s tim da je rootan i pogasil tj maknul bloatware.
Dali netko ima možda također problem da prilikom razgovora malo krci slusalica? Ja inace sam do sada uvijek imao na najjace zvuk i kada sugovornik prica malo zna na visim tonovima krcit.
I dali nekome kada nazove nekog kada se sugovornik javi imam poteškoće sa otključavanjem uređaja prilikom razgovora. Stiscem za otkljucat ali ono nekad se otkljuca nekad ne vidim da je to do senzora koj sam otkljuca.
Volio bi znat dali je to normalno ako ne da odfuram da vide posto je pod garancijom jer ga kanim rootat pa da ne rootam a ono neradi zvucnik kak spada
Pozdrav,
pratio sam ovu temu i od danas, nakon zavrzlame sa agramservisom i ducanom sa starim (evo 3d) i novim (L9) mobom, napokon dosao na svoje, dobio natrag novce i postao vlasnik ovog bijelog cuda, pa zasad samo zahvala na temi (pomogla mi je) i pozdrav zajednici :)
Evo i koristenja cijelog dana na mobilnom internetu.
Ima slusanja muzike pol sata, koristenja gps-a oko 15min, mobilnog interneta oko sat vremena, razgovora oko 40ak min, tapatalk prek sat vremena, za sebe i frenda, dopisivanje prek vibera pol dana i uz to mi je i whatsapp pokrenut stalno i mobilni net (najvise 3G i HSDPA il kako vec) bez gasenje
Ima slusanja muzike pol sata, koristenja gps-a oko 15min, mobilnog interneta oko sat vremena, razgovora oko 40ak min, tapatalk prek sat vremena, za sebe i frenda, dopisivanje prek vibera pol dana i uz to mi je i whatsapp pokrenut stalno i mobilni net (najvise 3G i HSDPA il kako vec) bez gasenje
Ako je ovo kao sto kazes,ovo je fantastican skok u trajanju baterija naspram originalnog softwarea,rekao si da je Brightness auto,a slider na 40 % ?
Za vikend stavljam ovo gore,daj mi samo reci kako odraditi backup svega da kad stavim ROM kasnije samo restoream ?
Ako je ovo kao sto kazes,ovo je fantastican skok u trajanju baterija naspram originalnog softwarea,rekao si da je Brightness auto,a slider na 40 % ?
Za vikend stavljam ovo gore,daj mi samo reci kako odraditi backup svega da kad stavim ROM kasnije samo restoream ?
Brightness mi je na auto, a slider na 53%. To i je orginal metnut prek kdz-a, sam rootan i pobrisano smece, stavljen recovery i iodak kernel na stock postavkama s nova launcher prime
backup odradis nakon sto si stavio custom recovery, u custom recovery-u imas nandroid backub
backup odradis nakon sto si stavio custom recovery, u custom recovery-u imas nandroid backub
Govorim o backupu prije stavljanja novog ROM,znaci da sacuvam sve slike,videe,igre,postavke ovoga/onog iako to Google odradjuje...
nandroid backup,s time odraditi backup na originalnom ROM/kernelu i onda samo kad stavim custom restoreati ?
Govorim o backupu prije stavljanja novog ROM,znaci da sacuvam sve slike,videe,igre,postavke ovoga/onog iako to Google odradjuje...
nandroid backup,s time odraditi backup na originalnom ROM/kernelu i onda samo kad stavim custom restoreati ?
Flešaš CWM, napraviš backup, posle staviš custom rom, ak ti nebu valjal, uđeš u recovery i napraviš restore...
@Nocio, imal sam screen on time sa stock kernel i stock rom, oko 3.45h...
Čak sam videl da pojedinci izguraju 5h screen on time..
Dali netko ima možda također problem da prilikom razgovora malo krci slusalica? Ja inace sam do sada uvijek imao na najjace zvuk i kada sugovornik prica malo zna na visim tonovima krcit.
I dali nekome kada nazove nekog kada se sugovornik javi imam poteškoće sa otključavanjem uređaja prilikom razgovora. Stiscem za otkljucat ali ono nekad se otkljuca nekad ne vidim da je to do senzora koj sam otkljuca.
Volio bi znat dali je to normalno ako ne da odfuram da vide posto je pod garancijom jer ga kanim rootat pa da ne rootam a ono neradi zvucnik kak spada
Sto se krcanja slusalice tice nemam taj problem..sto se tice ovo prilikom razgovora da se uređaj teze otkljucava tj nekad da nekad ne to se i meni događa tako da izgleda da je to ''normalno''
I nadalje upravo mi se dogodilo i to me sad brine nekako sljedeće: stavio sam da se preko torrenta skida jedna igra,otisao se tusirati i kad sam ponovno uzeo telefon u ruke bio je ugasen..relativno dugo sam mora drzati power tipku da bi se upalio....neznam jel se nekom slucna stvar dogodila?
P.s. baterija je bila na 50% i mob je rootan i pogasene su gluposti...ako ista znace ove dve informacije..molim bilo kakav odgovor da se mogu smirit :D
"you hit me we hit you"-mafia
Za ovo 1 moram provjeriti jer mi krci samo kad nazovem jednu osobu tj s drugima jos nisam ni pricao haha.
A ovo drugo a neznam. Probaj ga samo rebootat ako ga nisi dugo gasio/palio mozda se nakupilo svega i jbg zbrejko se :)
Pozdrav ekipa..
Evo gledam koji bi se telefon uzeo, i ovaj optimus mi je došao u najuži izbor.
dva pitanja:
- čitao sam negdje da je stock JB bugovit? u kojem smislu?
- koji rom osobno koristite? općenito ako imate nekakve mane koje ste primjetili, više me zanimaju nego pohvale 
naime.. ako uzmem mob. neda mi se 10 puta mijenjati rom i prčkati po telefonu svaki dan, tako da bi želio nešto provjereno. hoću natočiti jedan gore i to koristiti, ili čak ostati na stock ako mi legne.
Pozdrav ekipa..
Evo gledam koji bi se telefon uzeo, i ovaj optimus mi je došao u najuži izbor.
dva pitanja:
- čitao sam negdje da je stock JB bugovit? u kojem smislu?
- koji rom osobno koristite? općenito ako imate nekakve mane koje ste primjetili, više me zanimaju nego pohvale 
naime.. ako uzmem mob. neda mi se 10 puta mijenjati rom i prčkati po telefonu svaki dan, tako da bi želio nešto provjereno. hoću natočiti jedan gore i to koristiti, ili čak ostati na stock ako mi legne.
1. Stock JB nije bugovit. Koristim ga i sam, samo je root-an i otkljucan bootloader
2. Kao sto sam i rekao imam stock rom sa iodak-ovim kernelom i prezadovoljan sam
Stock ICS i JB su savrseno radili al mi vrag nije dao mira pa sam iso experimentirat
pa i ja govorim o backupu prije stavljanja novog roma..kada flashah custom recovery napravis backup trenutnog roma kojeg imas na mobu,,flashas drugi rom po zelji pa ako se zelis vratiti na staro samo uradis restore.
EDIT; naravno to se podrazujmeva da vec imas otkljucani bootloader , jer prilikom otkljucavanja bootloadera mob ti se vraca na tvornicke postavke znaci sve ti se brise..a da bi to izbjegao jedina solucija je onda titanium backup.
Vrtim CM 10.1 nightly 28.5, odlican rom, za kojeg mogu rec da je drain baterije smanjen dosta, i to je vidljivo...
U tasku su ostali programi pokrenuti i dolphin browser, u 3h nekoristenja moba, ni jedan % mi nije pojelo..
A prije sam moral sve pogasit da se ne vrti u pozadini, inace baterija ode dole..
Jedino di je ostalo isto je curenje baterije kod surfanja prek H/H+.. Al to je ocekivano, ostajem na ovom romu do daljnjega pa bumo vidli..
Frend prodaje O4X za 1900 kn.
Kupljen je 24.03.2013 u Tele2. Crne je boje i ima update na JB.
Pa ako je netko zainteresiran slobdno neka se javi :)
Ako imas zakljucani bootloader, backup mozes jedino napraviti preko titanium backupa-- znaci sve tvoje aplikacije (sistemske i user), podatke i postavke.
Ako imas otkljucani bootloader, onda samo flashas custom recovery i preko njega napravis nandroid backup kompletnog rom-a.
Da bi dosao do custom recoverya moras otkljucati bootloader a nakon otkljucavanja ti se mobitel vraca na tvornicke postavke, tako da ti nece previse pomoci nandroid backup ako ti je sve pobrisano... zato je za pocetak najbolje uraditi backup sa titanium backupom. Nadam se da si me skuzio :)
@Robilad malo te nisam sada shvatio,daj pojasni,s kojim programom prije stavljanja novog ROM napraviti backup,jel treba prije toga CWM ili nesto trece ?
btw.danas mi dosle narucene dvije rezervne 1800mah golden baterije,budemo vidjeli koliko ce izdrzati,ako izdrze sat i pol super
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2256392
To skini...
1. Napravi unlock bootloadera
2. Flešaj CWM 6.0.3.1 (ak imaš stariju verziju, neke romove nebuš mogel instalirat) nemam taj ALL in One novu verziju, al čini mi se da bi trebala bit sa zadnjom verzijom CWMa.. A i ak baš nema, imaš na xda forumu CWM novu verziju za skinut..
3. Uđeš u recovery (CWM naravno) i tam imaš opcije za backup...
4. Nakon instaliranja custom roma, ak ti nebu valjal il nekaj treće, uđeš opet u recovery i napraviš restore, i to je to..
imam problema sa ulaskom u recovery, pa ako je netko imao slicno. rom je stock v20a, rootan, otkljucan, flesnut cwm sa all-in-one.
kad probam uc u recovery dobijem LG logo sa tekstom:
Error boot image signature
i nesto o 5s to save battery
jucer mi je to dvaput i uzrokovalo bootloop morao sam flesnut kdz. Zna netko kako to mogu rijesit?
imam problema sa ulaskom u recovery, pa ako je netko imao slicno. rom je stock v20a, rootan, otkljucan, flesnut cwm sa all-in-one.
kad probam uc u recovery dobijem LG logo sa tekstom:
Error boot image signature
i nesto o 5s to save battery
jucer mi je to dvaput i uzrokovalo bootloop morao sam flesnut kdz. Zna netko kako to mogu rijesit?
Imal slični problem..
Riješil sam tak da sam flešal novi rom v20a, posle je bilo ok...
Aj probaj ovom metodom, http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=38838927&postcount=7..
Ako imas zakljucani bootloader, backup mozes jedino napraviti preko titanium backupa-- znaci sve tvoje aplikacije (sistemske i user), podatke i postavke.
Ako imas otkljucani bootloader, onda samo flashas custom recovery i preko njega napravis nandroid backup kompletnog rom-a.
Da bi dosao do custom recoverya moras otkljucati bootloader a nakon otkljucavanja ti se mobitel vraca na tvornicke postavke, tako da ti nece previse pomoci nandroid backup ako ti je sve pobrisano... zato je za pocetak najbolje uraditi backup sa titanium backupom. Nadam se da si me skuzio :)
aha shvatio sam a daj mi reci da li ja mogu sa onom .apk od Titanium Backup ( znaci kao kupljenom,a nije ) backupirati i onda opet restoreati jer mi se ne daje bas 30 kn za aplikaciju ili se moze to sve sa Free verzijom ?
Znaci backup svih appova,galerije,poziva,sms-a itd.
evo iznenadjenja od ovih baterija ...
znaci stavio u mob,bila na 51% ,napunio na 100 % da izbaci onu notifikaciju i izvadim i napunim ovu original,danas ujutro idem raditi stress test s ovom kad ona na 91 % :O
zbog cega je kapacitet pao 9 % lol
ma okej je rijesim ja bootloop, sad sam skuzil da mi je zakljucan bootloader :D sugavi all-in-one, idem sad probat reinstalirat drajvere (cak mislim da mi je fastboot drajver nes kriv) :)
EDIT: da, nije mi bootloader bio otkljucan i fastboot drajveri ostali od starog moba :P
hvala :)
e,da decki samo pitanje jos jedno,tj.dva sto u slucaju garancije ? kako vratiti originalni Tele2 ROM ili je bitno da bude sam EU JB ?
I da li CM 10.1 otkljucava mob na sve mreze ?
e,da decki samo pitanje jos jedno,tj.dva sto u slucaju garancije ? kako vratiti originalni Tele2 ROM ili je bitno da bude sam EU JB ?
I da li CM 10.1 otkljucava mob na sve mreze ?
Flešaš kdz tj EUR JB verziju i to je to...
CM 10.1 ne otključava mob.
Za to valda imaš neki tool..
Pozdrav ljudi evo upravo sam updatweao jb...sve je u redu ..samo malo imam problema s baterijom puno se prazni pa jel imate neke savjete koje programe da instaliram da mi cuvaju bateriju?