HTC Desire HD

poruka: 1.689
|
čitano: 452.046
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HTC Desire HD".
16 godina
Re: HTC Desire HD

norton

remote lock wipe i locate

preko sms-a

sa friend broja

loodilo.

18 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Mislim da AV software još nije potreban za mobitele, pogotovo ako vam mob nije rootan. + troši dodatno bateriju. Sa druge strane, mislim da su locator i remote wipe aplikacije preko SMS-a potpuno potrebne. Sense-ov sistem ide samo preko interneta, ali ne i preko SMS-a, što bi značilo da morate uvijek imatu upaljeni mobile internet. Ja kotistim Where's My Droid.

Što se tiče gašenja aplikacija, android je pun intentova koji komuniciraju između aplikacija tako da se kod neke aplikacije koristi ponekad čak i ako se ta aplikacija ne koristi aktivno od korisnika. Često gađenje aplikacija na Androidu pomoću nekih task killera je skoro pa potpuno nepotrebno jer Android vrlo dobro sam raspolaže resursima i multitaskingom, nije to iOS. Ako baš morate gasiti, onda preporučam GO Launcher EX koji ima ugrađeni task killer u app draweru ako baš morate nešto ugasiti.

Inače, u CM7 imate za uključiti opciju da dugo držite back tipku i onda će se trenutno fokusirana aplikacija ugasiti - praktično kada neka aplikacija zašteka ili nešto slično

UT3, Lily Allen, Franz Ferdinand, R.E.M., nVidia, Intel :: FANBOY :: BEWARE!
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 16:31 (FioPro).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Norton je jos u beti ali Ono sto mi pruza je vrijedno kupnje cim ga daju u full verziji. Ali ako je uredjaj rootan, onaj tko ga mrkne nece imati problema sa clean resetom za par min (ako zna sto radi) i micanjem i av app i sense acc za lociranje i wipeanje. Ja sam na cacin i materin lg optimus 1 stavio nortona i za tren ih locirao pa je tu prednost sto nisu rootani no i to se moze za pola sata od trenutka nestanka mobitela rijesiti. Tako da od av app i sense lokatora ce biti prednosti samo ako vam je mob zavrsio u rukama tehnoloskog tuduma.
18 godina
neaktivan
HTC Desire HD

A možda vam netko razbije mobitel kad ga dobi u ruke pa nikakav AV neće ništa značiti XD A ako ga dobi neki geek, on će znati maknuti bilo kakav AV ili bilo šta. To bi i ja znao, a nisam neki veliki geek za Android

Anyway, ako ne pratite CM7 nightly-e, sada je izašao CM7.1.0 RC1 sa bumpom na 2.3.4 (što nightlyji imaju već jedno vrijeme) i svime što to donosi + neki ROM-specific updateovi, pa ga uberite ako još niste ovdje: http://download.cyanogenmod.com/?device=ace

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 14:15 (FioPro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FioPro kaže...

A možda vam netko razbije mobitel kad ga dobi u ruke pa nikakav AV neće ništa značiti XD A ako ga dobi neki geek, on će znati maknuti bilo kakav AV ili bilo šta. To bi i ja znao, a nisam neki veliki geek za Android

Anyway, ako ne pratite CM7 nightly-e, sada je izašao CM7.1.0 RC1 sa bumpom na 2.3.4 (što nightlyji imaju već jedno vrijeme) i svime što to donosi + neki ROM-specific updateovi, pa ga uberite ako još niste ovdje: http://download.cyanogenmod.com/?device=ace

Ja imam trenutno cyanogenmod 7 NIGHTLY- 06 19 2011, jel se isplati stavljat taj koji si naveo?

I koji je bolji ovaj nightly ili stable mod?

I jos pitanje, ako odaberem neki noviji cyanogenmod, mogu ga samo fleshati preko rom managera, instalirati titanium backup i vratiti sve aplikacije, kontakte itd (preko titaniuma sam napravio kompletan backup i app i system)

17 godina
HTC Desire HD

Pozdrav! Pokušavam portati Flyerov ROM s HD-a na "običan" Desire, pa bih trebao vašu pomoć. Ako postoji netko da trenutno vrti bilo koji ROM s Flyerovim Senseom, molio bih da pokrene 'adb shell' i unese ovo:

su

mount

...te copy-pastea ispis te komande ovdje, stvarno bi puno značilo :)

A ako niste spretni s adb shellom, možete to i s bilo kojim Terminal Emulatorom tako da izvršite ove komande:

su

mount >> /sdcard/mount.txt

...i nakon tog kopirate datoteku mount.txt s kartice na računalo i nalijepite sadržaj datoteke ovdje.

Molio bih čim prije jer je to jedina stvar koja mi koči posao s ovim, stvarno bi mi jako koristilo.

Hvala unaprijed! :)

~

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Igor_zgb kaže...
FioPro kaže...

Ja imam trenutno cyanogenmod 7 NIGHTLY- 06 19 2011, jel se isplati stavljat taj koji si naveo?

I koji je bolji ovaj nightly ili stable mod?

I jos pitanje, ako odaberem neki noviji cyanogenmod, mogu ga samo fleshati preko rom managera, instalirati titanium backup i vratiti sve aplikacije, kontakte itd (preko titaniuma sam napravio kompletan backup i app i system)

Ja updateam svakih par dana na najnoviji nightly. RC i pune verzije su u biti samo preimenovane nightly verzije koje se izdaju kao nešto stabilnije. To je za one ljude koji ne updateaju tako često. Može se desiti da se u kojem nightlyu nešto pokvari ali se obično fixa odmah drugi dan - zato valjda pratiti changelog 2 ili 3 verzije unatrag i također forume da vidiš dal da eventualno preskočiš koji nightly radi problema (koji su vrlo rijetki, barem oni ozbiljniji).

Usporedbe radi, ovaj novi RC je tek sad na 2.3.4, dok su nightly verzije već duže vrijeme na toj verziji. Nightlyji se bumpaju na najnoviju verziju vrlo brzo nakon što ona postane dostupna.

Flashanje novog nightly-a na stari, ako se ne odabere data/full wipe, neće ništa obrisati, već će samo updateati ROM. Aplikacije i svi njihovi podaci ostaju kako su bile prije updateanja. Uvijek je preporučljivo da se flasha dalvik cache, a full wipe tek kad su neke veće promjene ili dugo nisi updateao (dugo - čitaj: 3 ili 4 mjeseci) ili ako nešto počne žešće štekati.

Nightly-je nećeš moći skidati preko ROM Managera ako nemaš Premium licencu. Ali, možeš ih skinuti na mobitel i otvoriti taj zip iz notificationa nakon što download završi i onda će te pitati s čime da otvori (ako nisi postavio neki defaultni program). Jedna od opcija će biti ROM Manager koji će potom nakon što potvrdiš što želiš wipeati (dalvik cache, full wipe,...) automatski rebootati mobitel u recovery, pokrenuti update i rebootati ROM normalno. Sve ostaje isto kao prije (što se tiče aplikacija i postavka) a ROM je lijepo i brzo updatean. Ovo se napravi sa par klikova i gotovo je za par min.

p.s. Imao sam jedno vrijeme problem da mi se mobitel sam upalio netom što sam ga ugasio. nisam ga mogao ugasiti - jedina opcije je bila da izvadim bateriju, inače se sam uvijek palio nakon gašenja. Mislim da je bila stvar u CM7 kernelu jer mi se to ne događa otkad sam na LordMod kernelu

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 2:07 (FioPro).
15 godina
neaktivan

Hvala na detaljnom odgovoru, budem onda stavio ovu nightly najnoviju verziju 114 (za desire HD je oznaka ACE kolko sam skužio?) znači samo wipam dalvik cache i flasham rom preko rom managera i imat cu sve podatke i programe kako sam i imao

Evo updateao sam na novi nightly mod i wipeao sam dalvik cache, sve radi i sve imam kako je i bilo, jedino što mi skida sve aplikacije s marketa njih neznam 50... u marketu mi pise da ih treba updeatat, a prije pola sata nije trebalo te sve updeatat u cem je problem?

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 14:41 (Igor_zgb).
15 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Molim moderatora neka pobriše ovaj post, krivo sam citirao...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 14:42 (Igor_zgb).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Ma market je totalno f*cked-up otkad su počeli uvoditi da se u hr mogu kupovati aplikacije. To i dalje ne radi i puno aplikacija uopće ne pokazuje na marketu, ponekad krivo detektira koje su instalirane i krivo traži update. Sve u svemu totalan kaos. Rješenje je da instaliraš MarketEnabler i postaviš se na neki US carrier, recimo Verizon. Onda ideš tražiti update i sve će pravilno naći i Market onda općenito normalno radi kako bi trebao. Kasnije lako vratiš na hr postavke koristeći MarketEnabler ili jednostavno reboot mobitela.

Još jedna dobra ideja je tu i tamo updateat Googe Apps - mislim da se nalaze u ROM Manageru pod extras ili tako nešto

p.s. da, Ace je oznaka za DHD

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 15:27 (FioPro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC Desire HD

joj kako mi nije volja rootat mob ;( a dosadio mi je malo vec...sad uskoro mi izlazi pretplata pa sam mislio uzeti sgs2 ili sensation.

koji je po vama bolji? a opet po drugoj strani najrađe bi stavio neki rom sa sense 3.0 verzijom. je'l ima tko kakva iskustva s tim?

0 0 hvala 0
16 godina
bobo23 kaže...

joj kako mi nije volja rootat mob ;( a dosadio mi je malo vec...sad uskoro mi izlazi pretplata pa sam mislio uzeti sgs2 ili sensation.

koji je po vama bolji? a opet po drugoj strani najrađe bi stavio neki rom sa sense 3.0 verzijom. je'l ima tko kakva iskustva s tim?

sgs2 je trenutno malo bolji od sensationa osim ako htc ne uzvrati nekim zakrpama...sense 3.0 se može prebacit na dhd i radi solidno

e sad kako {#}

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 19:59 (dec54).
18 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Mislim da HTC i dalje ima bolju podršku od strane moddera što se custom ROMova tiče, ako ti to što znači (meni znači puno).

Rootanje mobitela ti je pola sata posla (vjerojatno ćeš morati downgradeati prije rootanja)

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 21:01 (FioPro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Koji je najbolji aftermarket program za kameru?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Definitivno najviše opcija: https://market.android.com/details?id=rubberbigpepper.lgCamera&feature=search_result u zadnje vrijeme koristim samo taj program. Inače sam probao i Camera 360, Camera ZOOM FX, al lgCamera mi je naj za sad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC Desire HD

pozdrav ekipo! evo ja prodajem svoj DHD...pa ako koga zanimaju detalji slobodno mi se javi. {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Znam da je ovo teba o desireu al par pitanja.

Jel iam netko do vas Sensation? S obzirom da mi je do sada favorit bio Desire HD dajte mi recite koja je razlika između njega i Sensationa. Mislim, znam da je po specifikacijama Senastion jači i bolji, ali kakav je u živom radu? Jel stvarno bolji? Po čem se razlikuje? Jel ga se isplati kupit ili da se ipak odlučim za Desire HD?

Hvala na odgovorima!

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Sensation ima dvojezgreni proc na 1.2GHz i to bi trebalo znatno ubrzati sve stvari na mobitelu. Mislim da je upravo to najznačajnija razlika i prednost Sensationa.

Što se svakodnevnog rada tiče, Sensation ima Sense UI 3.0, dok je DHD na 2.1 (ako nemaš neki sense 3.0 custom ROM). Sense 3.0 izgleda dosta dobro, brzo i glatko, no ja nekako preferiram AOSP ROMove

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
bobo23 kaže...

a opet po drugoj strani najrađe bi stavio neki rom sa sense 3.0 verzijom. je'l ima tko kakva iskustva s tim?

Ja koristim Android Revolution HD i preporuceni radio + battery % mod + Sense 3.0 stuff i super zadovoljan.

17 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Jel ima netko iskustva sa Sensationom i Samsung Galaxy S 2?

Čitam recenzije i forume i lome se koplja koji je bolji: Sensation ili Samsung Galaxy S 2.

Što vi mislite? Posebno ako netko ima iskustva s oba? Ipak se radi o velikoj lovi kak god da okrenenš pa se nebih htio zaje... ko sa zadnjim mobom stoga molim mišljenje. :-)

Osobno nisam neki fan Samsunga ali ako je bolji...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Oba mobitela su super, čak i za te pare kolko koštaju. iPhone 4 je skuplji, a znatno lošiji od oba... Ja bi osobno išao na HTC, ali najbolje da čuješ nekoga iz prve ruke, makar će i vlasnici Sensationa i GS2 hvaliti mobitel na sve strane.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 20:59 (FioPro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Uzmi si SGS2..

ima isti hardware a ekran nebrojeno puta bolji od Sensationa..

ROM od sensationa se lijepo vrti na DHDu...

ali ja sam ipak Cyanogen nastrojen, tako da me nije briga sa kakvim softwareom dolazi.... a i nebi mi se sada opet dalo radit kernel za SGS 2 :)

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Ekran je kvalitetniji na SGS2 bez sumnje što se same kvalitete prikaza tiče, ali je na sensationu viša rezolucija...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HTC Desire HD

Obzirom osobno padam na svaki i najmanji znak uploadanja nečeg novoga od bilo koga na moji mob, s izrazitim zadovoljstvom moram svima objaviti kako je HTC DHD dobio novi dio software-a, novu radnu inačicu 2.50.405.2 CL87995 realase-keys {#}!

U čemu se vide noviteti, baš i ne znam, ali, valjda to znaju oni koji su update pokrenuli {#}!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC Desire HD
O istoj stvari se raspravlja tu i u temi o sensationu, on vs. Sgs2. Ako nije problem ja bi tu htio pratit novosti o dhdu a ne da citam na dva mjesta istu raspravu.
hobi: androidhr.blogspot.com

0 0 hvala 0
17 godina
HTC Desire HD

ovakav je slučaj, ne radi mi gps... da ga odnesem na servis ili da probam promjeniti softver? Makar i na Froyu mu je trebalo 20 min da locira satelit i onda ga je opet brzo izgubil, ali sad na ginger-u uopce ne pronalazi satelit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC Desire HD
Probaj neku aplikaciju za gps skinut. Ima neka na marketu koja prikazuje na kolko si satelita spojen. A skini elixir, u njemu imas sve senzore i gps, wifi...
hobi: androidhr.blogspot.com

1 0 hvala 0
18 godina
Novi update donosi ispravak WiFi buga jer je nadogradnjom na 2.3.3. Wifi stalno pucao.
17 godina
nsoul kaže...
Probaj neku aplikaciju za gps skinut. Ima neka na marketu koja prikazuje na kolko si satelita spojen. A skini elixir, u njemu imas sve senzore i gps, wifi...

Proradilo, na aplikacijama koje imaju vezu s gps-om sam napravil clear cache, instaliral sam gps status i nakon toga sve funkcionira... 

EDIT:

dajte preporuku neke navigacije

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 15:37 (Blade18).
15 godina
Mireov Don't panic, Navigon, Sygic aura.
Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice