Windows se presporo dize

poruka: 6
|
čitano: 1.777
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Windows se presporo dize

Eh nakon mnogo zivciranja odlucio sam da postavim pitanje da mi vi pomognete da rijesim ovaj cudan problem.Radi se o podizanju Windowsa 7.Znaci Log on scren dugo se dize, cak po cijelu minutu a nekad i duze.Ono sto sam ja probao i ono sto sam siguran da sam uradio je slijedece.

- Obrisao CClinerom cookise i smece, i pobrisao registry

- Defregmentirao disk 

- Provjerio Disk od Bad sektora i nisam pronasao ni jednog

- Izvadio bateriju i resetovao BIOS

-Uradio full scan i to kompletni scan sa Outopost Internet Securityem kojeg vec dugo imam na racunaru 

Uradio sam sve komplet generalku procistio racunar, cak sam u MCCONFIG podesio da za podizanje Windowsa koriste se oba jezgra.Jedino sto mi se kao ''problem nazire'' je da mi je disk malo pretrpan tj da imam jos samo 160 gb praznih od 500 gb diskovnog prostora, ali to je bilo i prije tako ali se odjednom pocelo desavati ali to se desava samo prilikom ''podizanja windowsa''.U ostalom radu, performansama prilikom rada nemam nikakvih problema ali eto ako neko ima neki prijedlog neka da.Svako konstruktivno misljenje je dobro doslo.Hvala.

http://game.desert-operations.ba/?recruiter=36e8&world=d29ybGQx
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows se presporo dize

Meni isto, nači sve lijepo ide i onda onaj ekran na kojem pise windows 8 is starting up ili tako nesto to stoji nekih dobrih 4-5 minuta i onda se upali, ali prije paljenja mi krene onaj disk checking, sve sam napravio kao i on, al opet isto, sumnjam na eksterni hard, iako je nov, spajam ga preko esate, koji put kad ga zaboravim upali normalno mi se digne(windows).

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Windows se presporo dize
311008 kaže...

Do pretrpanosti nije, moj je na 140 od 160Gb pa je dizanje normalno

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
16 godina
protjeran

A da vjerujem i ja da nije do pretrpanosti, mada u svakom slucaju sumnjam da mi je ''redovno ciscenje koje tune up radi kostalo nekog registrya pa sada malo usporen rad, ali bude se nekada rijesilo formatom, ali ako ima neki prijevremeni popravak do tog formata vrlo rado bi ga prihvatio i da pokusao sam ''popravku koja dolazi sa windowsom'' ali nista cak sam uradio i restore ali nista.

13 godina
neaktivan
311008 kaže...

A da vjerujem i ja da nije do pretrpanosti, mada u svakom slucaju sumnjam da mi je ''redovno ciscenje koje tune up radi kostalo nekog registrya pa sada malo usporen rad, ali bude se nekada rijesilo formatom, ali ako ima neki prijevremeni popravak do tog formata vrlo rado bi ga prihvatio i da pokusao sam ''popravku koja dolazi sa windowsom'' ali nista cak sam uradio i restore ali nista.

Koliko imaš antivirusa i all i one softwera tipa asc 5 i tune up 2012.Ako ih nisi platio pobriši sve antiviruse i all in one softvere i stavi samo avast 7 ili MSE ili win defender.Svi ti programi žderu malo resursa.Tako je i meni bilo natrpao svakakvog s*anja pa bri bootu se loudalo 50 services osobito tune up on louda najmanje 3 sa svim onim glupostima tipa live protection i just one click glupostima.Tune up se čak i nije dao zgasiti u services nekoliko puta pa sam ga morao brisati.Govorim iz iskustva imao sam već neko vrijeme full verzije Tune up i asc i mogu reći da asc debelo prednjači usprkos svim onim review-ima koji govore u korist tune up.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
protjeran

A cuj rijesio sam problem dobrim starim formatom, nazalost morao sam radit format, ali podatci su spremljeni, imao sam Tune up 2009 licencran preko akcije na 9 mjeseci, ali vjerovatno je puno smeca a vjerovatno se i neka bestija provukla Outpostu jer su pocele ikone nestajati, racunar usporeno radit tako da vjerovatno je to, uglavnom prelazim sad na acs pro jer i za njega imam neiskoristenu licencu, pa tako da mogu i to koristit, tako da se nadam da se nece ponovit uskoro.AV softvera imao sam samo jedan, za ciscenje samo Tun up i CCliner i nista vise, pri dizanju se palio samo tune up,  i AV ali desava se, ako lutas svugdje da ovako nagrabusis ali eto nije mi se dalo provjeravat o kom se virusu radi, uglavnom steta nije velika osim formata i malo zivciranja oko uredzivanja Windowsa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice