Windows boot 0x000000E error

poruka: 4
|
čitano: 2.232
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Windows boot 0x000000E error

Hellou

Evo ovako ovaj ce mi error pojest zivce >_< a da krenem kako je pocelo :) 

Kupija sam par novih komponenti (proc, maticnu, grafu) i posto sma bio ljen raditi cisti install windowsa samo sam pospajao sve i startao komp ( Windows 8 sam onda imao) cim sam ga upalio Windows 8 je bacio neku glupost da prilagođava nove komponente il tako nes slicno i nakon sto se resetiralo bacio mi je navedeni error " 0x000000E " onda sam bezveze stisao ctrl+alt+del i htio uci u bios, al kako sam se nes zapricao fulao sam del i woila usao mi je u windowse.... i svako novo paljenje kompa (znaci bas kad ga komplento ugasim, a ne restart) bi mi bacao " 0x000000E " lupija bi ctrl+alt+del i usao bi u windowse...

E sada posto sam imao 3 harda 2x 1TB i jedan od 500gb podjeljen u dvije particije (jedna za windows, a druga za ostalo) danas izvadim jedan hard od 1tb i windowsi se nece startat ... jednostavno napise da trebam repair, a kad odem repair ne napravi nis....  u biti poludim uzmem Windows 7 i pokusam instalirati ( prvo sam prebacio na maticnoj s AHCI moda na IDE ) i podesio boot na dvdu, ali kad dojde do onoga " press key to boot " ne reagira nis nego samo baci error " A Disk Read Error Occured. Press CTRL+ALT+DEL to restart" i sad odem opet u bios vratim na AHCI i sve prodje u redu...

Instaliram nove windowse na tu particiju harda 500gb harda i lipo instalacija prodje u redu (znaci kompletan format i onda novi OS), stavim sve drivere ugasim komp sad sjedam za njega i pri paljenju opet error "0x000000E" i naravno crrl+alt+del i uđe mi u winowse...

e sada glugao sam o tom erroru i jedino pametno sto ljudi preporuce je sys repair i fixboot, a to mi ne napravi nista... cudno mi je kako mi to radi na novim windowsima

i jos mi je cudno sto kada sam instalirao windowse pri prvom bootanju dao mi je na izbor dva Windows 7 (a napravio sam kompletan format particije na kojoj je stajao windows) :/ (naravno rijesio sam to sto sam u properties namjestio da bez cekanja odabere OS, ail mi opet cudno kako je mogao stavit dva ako sam imao samo na jednoj particiji OS)

anyway ako netko ima neki savijet dobro bi dosao :)

LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 20:30 (Keiichi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Windows boot 0x000000E error

kompletno formatiraj disk gdje si imao instalirane windowse.
hirrens bootom napravi mem test
hirensom mozes i provjeriti stanje svojih diskova
kad sve bude gotovo i nema gresaka ne vidim razlog da ti se na boot-u pojavljuju neke greske.

pozz

15 godina
neaktivan

Plavi ekran?

Hmm, vjerojatno se neki stari driver nije onemogućio pa se ruši pri bootu tražeći svoj hardware (koji je sada nepostojeći jer si ga zamijenio). Probaj vidjeti što imaš u device manageru pa odatle onesposobiti eventualne stare uređaje kojih više nema a koji su još uvijek tamo zaostali.

0xBADC0DE
17 godina
neaktivan
penzic kaže...

kompletno formatiraj disk gdje si imao instalirane windowse.
hirrens bootom napravi mem test
hirensom mozes i provjeriti stanje svojih diskova
kad sve bude gotovo i nema gresaka ne vidim razlog da ti se na boot-u pojavljuju neke greske.

pozz

Daaavno sam to postao :) s obzirom da nisam dobivao odgovore ovdje napravio sam ono sto sam htio izbjec :) tj. kompletno formatiranje obadva harda ^^ na zalost u procesu izgubio 50% stvari no dobro :) sto je tu je ^^ 

U procesu sam jos nabavio i SSD i klepio windowse na njih :) ukratko problem je rijesen ^^ 

rustweaver kaže...

Plavi ekran?

Hmm, vjerojatno se neki stari driver nije onemogućio pa se ruši pri bootu tražeći svoj hardware (koji je sada nepostojeći jer si ga zamijenio). Probaj vidjeti što imaš u device manageru pa odatle onesposobiti eventualne stare uređaje kojih više nema a koji su još uvijek tamo zaostali.

Sumnjam jer sam stavio kasnije nove windowse i svejedno mi je to pokazivalo nakon formatiranja cijelog harda jednog :(

Anyway SSD pici, greske vise nemam :) 

jedino mi zdravnje jednog HDDa Current pending sectors pod Warning kad provjeravam u HD Tunu :D 

Zahvaljujem se decki na odgovorima :) 

LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice