Win 7 ultimate 64 bit

poruka: 67
|
čitano: 15.836
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Win 7 ultimate 64 bit

Samo pitam,kazem ti,cistim kada upalim i kada ga gasim.Cistim registry kao i internet cache i ostalu ekipu sto mi natrpa disk tokom rada.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Win 7 ultimate 64 bit
ihush kaže...

- to što ti nemaš identične probleme može biti jer nemaš identično računalo (hard+soft) kao i razlika izmeću samih korsnika (u znanju) koji su večinom uzrok problema. Stvar je i u kombinaciji. Drugo, ako si precizno napisao, čistiš kad upališ, ne prije gašenja... to je već bitna razlika upravo u brzini idućeg paljenja. Testiraj ako ne vjeruješ.

- CC je (samo) alat. Za korištenje bilo kojeg alata je potrebno (pred)znanje i razumijevanje. U nedostatku znanja skalpel ubija, dok krirurg istim alatom spašava...

- Win7 je sasvim dobar OS, nema potrebe za korištenjem CCa osim što noobovi ne znaju drugačije (sami) napraviti istu stvar. Zato je moj savijet početnicima da ne koriste CC i da nauče koristiti OS ili da im podešavanje napravi netko tko zna. Vrlo jednostavan test je instalacija čistog OSa bez CCa koji radi sasvršeno stabilno bez ikakvih usporavanja ili problema cca 1.5-2g..

Ovo dakle nije odgovor koji bi tebe odgovarao ili bio protiv korištenja CCa. Tebi je OK i nemaš razloga to mijenjati. To je sasvim drugačije od posta na koji ja odgovaram. I to je samo moje mišljenje ili savijet u konkretnom postu, nikako 'sveto pismo'. Jednostavnije, to ne zanči da sad svi trebaju deinstalirati ili ne koristiti CC, nego da je to (IMO) uzrok sporosti kod konkretnog korisnika.

Eto čovjek ti je savršeno odgovorio....

Shoma
16 godina
moderator
zoharbizo kaže...

Samo pitam,kazem ti,cistim kada upalim i kada ga gasim.Cistim registry kao i internet cache i ostalu ekipu sto mi natrpa disk tokom rada.

a dal brišeš Prefetch sa CC?

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
14 godina
XXX-Man kaže...
zoharbizo kaže...

a dal brišešPrefetch sa CC?

Old prefetch data da.Eto i postavke,veci dio njih.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Ja sam stalno pokretao C Cleaner prije gasenja systema,tako da sve vise sad vjerujem da je tu problem..to cu lako ispraviti nego druga stvar sad kad vec pisemo o tome,da li treba svaki put prije gasenja cistiti racunalo od tragova surfa i ostalog ili odredjeno nakon nekoga vremena i ako je tako,kojim to programom raditi?ZAHVALJUJEM SVIMA NA TRUDU I POMOCI!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

OVO JE KOD MENE UKLJUCENO.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pucko72 kaže...

..,da li treba svaki put prije gasenja cistiti racunalo od tragova surfa i ostalog ili odredjeno nakon nekoga vremena i ako je tako,kojim to programom raditi?..

- browser ima opcije upravo za to (kod izlaska..). Kao korisnik samo trebaš podesiti.

- koliko često ćeš čistiti smeće ovisi o tebi, načinu rada, ... i pametnoj organizaciji-rasporedu diskova (particija) koje treba znati kod instalacije. Tad je sve lakše..

- sve potrebno imaju windowsi (disk cleanup, defrag..) ili ako baš želiš neki drugi soft, stvar je ponekad izbora (navijanja) kao i za browser. Uz gornje rečenice, postoji i više defaulta koje treba podesit, npr automatski backup (recovery) kojeg windowsi rade ili schreduler za defrag kojeg ako radiš ručno treba ugasiti (jer nepotrebno će se upaliti ...). itd.

Sve što sam podesiš vjerojatno možeš i nekim drugim alatom, ali čišći sys je obično i stabilniji-brži uz to da dosta alata nisu free pa se zavuku i razni trojanci s (nepotrebnim) crackovima... Kad to jednom napraviš sam (recimo bez CCa), dalje je sve lako.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 17:59 (ihush).
13 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Ako moze sad konkretno da mi neko kaze sta ukljuciti u c cleaneru i kad ga pokretati?..koji razmak vremenski?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Don't fix if ain't broken.

Po potrebi.
A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
13 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Jos nesto sto sam primjetio,screen saver ne radi nikako..linija je spojena za zvuk pa ne znam ima li to nekog razloga sto ne radi?..ako neko zna u cemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Win 7 ultimate 64 bit

pogasi sve u startupu osim antivirusa,ako ti taj nod32 nije origigi,meni je radija probleme,makni ga i stavi mse koji je nezahtjevan i kao da ga nema 

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kad sam uradio instalaciju,par dana nisam imao nikakav antivirus ali ni tada radilo nije a sto se eseta tice,mislim da je ok sa ovom verzijom 5.

13 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Mislim da je problem ovdje..neki servis je zaustavljen ali koji i kako ga pokrenuti?..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Win 7 ultimate 64 bit

stisni taj performance diagnosis

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Shoma kaže...

Vjerojatno si smrdo sistem od svakodnevnog čisčenja i prevelikog opreza, Imam doma 3 računala i nemam na njima nikakve gluposti za čišćenje i optimiziranje kao antivirus koristim Microsoft security essentials čisto da nešto imam. Imam instalirano hrpu programa i za njih pluginove jer se bavim videom i grafikom i računalo mi radi jednako brzo kao i prvoga dana kad sam instalirao. Samo treba znat i pazit što radiš i gdje klikaš i nema problema...

Naravno da treba s vremena na vrijeme defragmentirati disk pobrisati temp file i tako neke sitnice...bježi od razno raznih tuneup i clenaera jer su oni  uglavnom uzročnik sporosti i gušenja sistema

...potpis na ovo...

od kad sam prešao na win7 ne koristim više nikakav AV,Search and Destroy i ostale ine proizvode za "čiščenje" PC-a, bootanje i rad sa računalom je milina...

"Tony Montana: You think you can take me? You need a fucking army if you gonna take me! "-
13 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Ubacio sam MSE i zaista system lakse radi nego me buni to sto mi bude u win updateu pojavi da virusna baza postoji za instaliranje a MSE ne preuzima sam nego ja pokrecem instalaciju iz win update...jel neko zna objasnjenje?..zahvaljujem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Win 7 ultimate 64 bit

isključi taj win update,šta će ti to,mse mora sam preuzimat bez tvog znanja

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

iskljucicu,nije to problem ali kako mi se cini da cu morat rucno pokretat update.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Win 7 ultimate 64 bit

nešto tu nije dobro instalirano,ako ti je ostalo išta od nod32 može bit problem,ja ga se nisam mogao nikako riješit bez nove instalacije winsa

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mislim da nije nista ostalo,deinstalirao sam ga i nema ga vidjet ni u upravljacu zadataka...mozda je problem konekcija interneta,kad ga rucno pokrenem onda uradi update ili bi mozda trebao sacekati bez mog provjeravanja da on sam uradi.
13 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Znaci,ne izbacuje mi gresku,uradi update kad ga pokrenem...mozda trebam sacekati,da sam uradi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pucko72 kaže...

Imam jaku konfiguraciju ali win mi dize system vise od 5 minuta,rama 6gb,proceor intel quad 2,66,nvidi gtx 250 1gb..dosta je spor i ponekad zablokirava,dosta je instaliranih programa ali mislim da bi opet trebao biti brzi..ako neko zna kako to poboljsat zahvaljujem mu puno!

Ovako, prije nego ti pokušam pomoć, stavi slike ostalih stavki sustava , znači boot, services i tools. Neki program ti očito stvara problem, tj. kostantno se vrti u pozadini i opterećuje sustav. Kako je jedan forumaš reka, makni ESET i skini Microsoft Essentials, odličan program, jako sam zadovoljan sa njim. Drugo pretjerana (učestala) defragmentacija diska dovodi do značajnog usporenja rada windowsa. Treće taj internet download manager, vidim da ga je neko spomenija da ti usporava rad, to je lako moguće. Pokušaj ga naštelat da se ne pokreće prilikom podizanja windowsa, samo na zahtjev, tj. prilikom skidanja filmova, igara, glazbe ili drugih aplikacija sa net-a.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 17:07 (Maksimus).
13 godina
neaktivan

kako da podesim internet download maanger da se pokrece prilikom skidanja a evo slike prilazem da se pogleda,prozori se ne mogu razvuci vise pa ne znam dal ce bit sve vidljivo.

13 godina
neaktivan

Jos samo da napomenem da na drugom disku imam xp koji radi bez ikakvih problema sa istim programima koje imam i na winu 7..xp je 32 bit.

17 godina
Hm, malo cudna situcija. To imas dual boot?
13 godina
neaktivan

Da,dual boot.

17 godina

Ovako, ajd skeniraj taj drugi disk di ti je XP instaliran. Možda je nešto uletilo tamo i samim tim usporilo rad windows-a.

13 godina
neaktivan

Cisto,nema nista.

14 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

reinstal winsa i stavi samo microsoft sec essentials.. mene sluzi besprijekorno godinama... cc cleaner stavim jednom u 2-3 mj napravim kaj treba pa ga obrisem.. nikad problema..  kaj manje djidja to bolje..

video codeci isto znaju pohebat sve ako ih se trpa nekontrolirano..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 20:26 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Uspio sam ga znacajno ubrzat,pogasio neke servise,instalirao MSE antivirus i dosta je sada bolje..jedino sto je ostalo primjetno je da kada dize ikone sve pobjele tj. nestane slika na njima pa se vrati za kratko vreme...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice