Win 7 ultimate 64 bit

poruka: 67
|
čitano: 15.842
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Imam jaku konfiguraciju ali win mi dize system vise od 5 minuta,rama 6gb,proceor intel quad 2,66,nvidi gtx 250 1gb..dosta je spor i ponekad zablokirava,dosta je instaliranih programa ali mislim da bi opet trebao biti brzi..ako neko zna kako to poboljsat zahvaljujem mu puno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Win 7 ultimate 64 bit

Čišćenje startupa, scan kompa od virusa, malwarea...

ccleaner, avira, malwarebytes. Kad to riješiš. javi se.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
13 godina
neaktivan

Ccleaner svaki put pokrenem prije gasenja,malvarebytes stalno ukljucen,eset smart security 5..kad pokrenem scan nista mi ne nadje...u cem bi mogao bit problem onda?

16 godina
odjavljen

Poslikaj msconfig. Da vidimo što se pali sa windowsima.

Start - run - msconfig - Startup.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
13 godina
neaktivan

Kako da postavim sliku ovdje?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 10:26 (Pucko72).
13 godina
neaktivan

Slika je tu.

16 godina
odjavljen

Malo razvuci ovo sa imenima (prvi stupac), ne znam koje su ovo 3 stavke u sredini.

13 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Evo slika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 10:35 (Pucko72).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

primjetio sam jos da se sporo odaziva u pokretanju programa i otvaranju prozora..jel zna neko sta bi moglo da bude?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Defragmentiraj HDD.

RHCP
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Defragmetnaciju radim redovito.

15 godina
neaktivan
Pucko72 kaže...

primjetio sam jos da se sporo odaziva u pokretanju programa i otvaranju prozora..jel zna neko sta bi moglo da bude?

Provjeri disk

http://www.hdtune.com/

14 godina
Win 7 ultimate 64 bit

Pocisti sve od virusa i malwarea,sa Malwarebytsom i Avastom koji me dosad nije iznevjerio.Opali defragmentaciju i izbrisi nepotrebne programe i poslije svega toga pocisti registry sa Ccleanerom.Pa javi kako ide.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Eset mi nista ne pronalazi,malwarebytes takodje,AIDA 64 takodje ne vidi nista lose na disku...

14 godina
Win 7 ultimate 64 bit

Makni Eset i stavi Avast i registriraj ga na svoj mail.Pa pogledaj.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Dal imaš najnovije drivere za sve? Pogotovo za grafiku.

13 godina
neaktivan

Mislim da su drajveri ok,kontroliram preko PC PARETOLOGIC HEALTH ADVISIOR programa.Graficki drajver zadnja verzija.

13 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Ne znam bas da je avast pouzdaniji od eset smart security 5.Avast sam koristio davno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pucko72 kaže...

Ne znam bas da je avast pouzdaniji od eset smart security 5.Avast sam koristio davno.

A eto ja ga dugo koristim i virusa nije bilo nikako,iz iskustva ti kazem.Registracijom dobijes AUTO update virusne baze pa si miran.

13 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Nista lose ne kazem za avast,samo sam na esetu dugo vec i pouzdan je dosta.Mislim da je sve do samih windowsa mada nisam siguran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Ma daj makni sve moguce antiviruse i antimalwere, restart, i stavi si mse.. Ljudi znaju radi prevelikog opreza pretjerat te naistaliravaju 2-3 antivirusa koji se naravno potuku i onda dolazi do lagga cijelog sistema. Osobno, svi su ti antivirusi malo magnet za sr..a imho, ja odkad sam stavio  mse na komp,   sistem je radio 2god bez problema i ikakvih znakova umora, morao sam ga reinstalirat radi SSD-a koji sam nedavno nadogradio...

RAKIA connecting people!
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Postavi Aviru Free,trenutno je bolja od avasta...

Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!

0 3 hvala 0
14 godina
Marko :D kaže...

Imao sam ju i nisam bio zadovoljan,pusta sve i svasta u komp.Otkad to je bolja?xD

14 godina
Win 7 ultimate 64 bit

Ma oko čega se vi svađate, briši sve i instaliraj ponovo, stavi si zadnji firefox i ove addonove za njega: WOT, Adblock plus, Adblock pop-up, stavi si avast free, pazi na šta klikaš i nemaš brige.

Valentin

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Marko :D kaže...

Imao sam ju i nisam bio zadovoljan,pusta sve i svasta u komp.Otkad to je bolja?xD

Evo ti zadnji test pa vidi: http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_retro_nov2011.pdf,a pogotovo pogledaj zadnju stranicu na kojoj ćeš vidjet da je Avira među Advanced +...

Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
14 godina
Win 7 ultimate 64 bit

Neznam,mogu ti reci iz iskustva da me zadovoljila nije a Avast jest,i ostajem na njemu.

2 0 hvala 0
16 godina
Pucko72 kaže...

Ccleaner svaki put pokrenem prije gasenja,malvarebytes stalno ukljucen,eset smart security 5..kad pokrenem scan nista mi ne nadje...u cem bi mogao bit problem onda?

- upravo je ovo razlog sporom paljenju:

- CC pobriše sys.cache kojeg win ponovo mora kreirati (sve linkove itd..), njakonkretniji morimjer upali nor word, ugasi i ponovo upali, primjeti koliko vremena je trebalo za prvo i drugo paljenje. Slično je za system fileove... (bježi od CCa).

- ESET skenira sve kod paljenja (licenca ili jogurt, ako je voćni korisit Aviru).

- mbam je čistać, nema potrebe za više od jednim aktivnim AVom.

.. itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...
Pucko72 kaže...

- upravo je ovo razlog sporom paljenju:

- CC pobriše sys.cache kojeg win ponovo mora kreirati (sve linkove itd..), njakonkretniji morimjer upali nor word, ugasi i ponovo upali, primjeti koliko vremena je trebalo za prvo i drugo paljenje. Slično je za system fileove... (bježi od CCa).

- ESET skenira sve kod paljenja (licenca ili jogurt, ako je voćni korisit Aviru).

- mbam je čistać, nema potrebe za više od jednim aktivnim AVom.

.. itd.

Uvijek cistim komp kad ga upalim sa Ccleanerom i nemam tih problema nikako.A mogu ti rec da maknem sve sa njim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 17:23 (zoharbizo).
17 godina
neaktivan
Win 7 ultimate 64 bit

Vjerojatno si smrdo sistem od svakodnevnog čisčenja i prevelikog opreza, Imam doma 3 računala i nemam na njima nikakve gluposti za čišćenje i optimiziranje kao antivirus koristim Microsoft security essentials čisto da nešto imam. Imam instalirano hrpu programa i za njih pluginove jer se bavim videom i grafikom i računalo mi radi jednako brzo kao i prvoga dana kad sam instalirao. Samo treba znat i pazit što radiš i gdje klikaš i nema problema...

Naravno da treba s vremena na vrijeme defragmentirati disk pobrisati temp file i tako neke sitnice...bježi od razno raznih tuneup i clenaera jer su oni  uglavnom uzročnik sporosti i gušenja sistema

Shoma
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 17:37 (Shoma).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
zoharbizo kaže...
...

Uvijek cistim komp kad ga upalim sa Ccleanerom i nemam tih problema nikako.A mogu ti rec da maknem se sa njim.

- to što ti nemaš identične probleme može biti jer nemaš identično računalo (hard+soft) kao i razlika izmeću samih korsnika (u znanju) koji su večinom uzrok problema. Stvar je i u kombinaciji. Drugo, ako si precizno napisao, čistiš kad upališ, ne prije gašenja... to je već bitna razlika upravo u brzini idućeg paljenja. Testiraj ako ne vjeruješ.

- CC je (samo) alat. Za korištenje bilo kojeg alata je potrebno (pred)znanje i razumijevanje. U nedostatku znanja skalpel ubija, dok krirurg istim alatom spašava...

- Win7 je sasvim dobar OS, nema potrebe za korištenjem CCa osim što noobovi ne znaju drugačije (sami) napraviti istu stvar. Zato je moj savijet početnicima da ne koriste CC i da nauče koristiti OS ili da im podešavanje napravi netko tko zna. Vrlo jednostavan test je instalacija čistog OSa bez CCa koji radi sasvršeno stabilno bez ikakvih usporavanja ili problema cca 1.5-2g..

Ovo dakle nije odgovor koji bi tebe odgovarao ili bio protiv korištenja CCa. Tebi je OK i nemaš razloga to mijenjati. To je sasvim drugačije od posta na koji ja odgovaram. I to je samo moje mišljenje ili savijet u konkretnom postu, nikako 'sveto pismo'. Jednostavnije, to ne zanči da sad svi trebaju deinstalirati ili ne koristiti CC, nego da je to (IMO) uzrok sporosti kod konkretnog korisnika.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 17:36 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice