Užasnooo spor rad računala

poruka: 52
|
čitano: 11.292
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

imam acer aspire 5100 dakle stariji laptop...

nabavila sam trascendov vanjski hdd i premjestila sve fotografije i muziku na njega,

ocistila ccleanerom, defragmentirala, skinula aviru kao antiviru...

sa net konekcijom je sve u redu ali i dalje laptop je uzasno spor tj kada pokrecem mozillu to zna trajat i po par minuta

doslovno sam izludila!!!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

S obzirom da imaš kud s podacima (vanjski disk), možda je najbolje rješenje format i reinstalacija windowsa.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

xp? jesi isključila windows update i optimizirala malo os?
ugasila efekte,nepotrebne servise?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Užasnooo spor rad računala
micamacaa kaže...

nabavila sam trascendov vanjski hdd i premjestila sve fotografije i muziku na njega,

sa net konekcijom je sve u redu ali i dalje laptop je uzasno spor tj kada pokrecem mozillu to zna trajat i po par minuta

doslovno sam izludila!!!

Provjeri sa ovim da nema sta od virusa uradi update prije scana.

17 godina
neaktivan

prvo provjeri s ovim skenerom koji je stavio mario,quick scan,.da nemaš aktivnih malwarea,ako si čista,možeš pokušati optimizirati windowse
ako to ne pomogne,onda čista instalacija

eit:i reci ako hoćeš optimizirati xp, da ti tu stavim sve što trebaš napravit,neovisno od toga da li ćeš reinstalirati

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 17:50 (seneka).
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
micamacaa kaže...

doslovno sam izludila!!!

Provjeri sa ovim da nema sta od virusa uradi update prije scana.

imam ovo!!! od kad sam ju skinila AVIRA mi javlja svakodnevno da je malware found !!! evo i sad i usporio mi se rad ...blokira 

17 godina
neaktivan

kako se zove taj malware?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Najbolje ti je napraviti novu instalaciju windowsa, jer ovako ces izgubiti dosta vremena dok se sve skenira a mozda ga  onda nece dokraja ocistiti, s obzirom da imas vanjski hard sve vazne podatke spremi na njega, pa kreni sa instalacijom. Kada napravis instalaciju, odmah gore stavi aviru, nemoj jos prikljucivati vanjski hard. napravi update avira pa tek onda prikljuci hard disc i pokreni scan. Da se ne patis sa instalacijom programa imas jednu super stranicu koju ja koristim za automatsku instalaciju. Link, obavezno odaberi i malwarebytes.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 18:01 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

malwarebytes anti-mal....

18 godina

da

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

skini mica ovo pa da vidimo šta se uopće dešava,skeniraj
pa zalijepi log tu u poruku

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Najbolje ti je napraviti novu instalaciju windowsa, jer ovako ces izgubiti dosta vremena dok se sve skenira a mozda ga  onda nece dokraja ocistiti, s obzirom da imas vanjski hard sve vazne podatke spremi na njega, pa kreni sa instalacijom. Kada napravis instalaciju, odmah gore stavi aviru, nemoj jos prikljucivati vanjski hard. napravi update avira pa tek onda prikljuci hard disc i pokreni scan. Da se ne patis sa instalacijom programa imas jednu super stranicu koju ja koristim za automatsku instalaciju. Link, obavezno odaberi i malwarebytes.

nema mi druge nego te poslusat! ovo je bas patnja

sad me zanima dali koristit stari cd koji sam vec koristila za instalaciju xp-a i kako doslovno "obrisat  laptop"

17 godina
neaktivan

a jesi zločesta,da si me slušala bar bi nešto naučila..npr kako se održavaju windowsi,ne ću ti više pomagat{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

prvo upali laptop pa stavi u biosu da ti prvo boota sa cd, mozda je vec nariktano da boota sa cd, pa probaj staviti cd i pokrenuti laptop. Dok ce te traziti kamo da instaliras prvo izbrisi cijelu particiju pa onda apravi na novo. Nemoj zaboraviti iskljuciti vanjski hard iz laptopa.

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5100.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 18:16 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

nemogu ti sad skenirat jer je sad kao sve u redu!! avira je ocistila sta je imala a ovaj malwarebytes iako sam odabrala botun "brzo skeniranje" skenira jos uvik i u medjuvrimenu nije nista nasa

5 min posli

evo avira opet .malware found

nemogu skinit ovo sta si mi dala da ti skeniram neide ka da mi je laptop pretrpan nece skida program

16 godina
neaktivan
seneka kaže...

a jesi zločesta,da si me slušala bar bi nešto naučila..npr kako se održavaju windowsi,ne ću ti više pomagat{#}

haha problem je sta ja slusam, medjutim ovaj moj acer ne slusa

Hvala ti seneka na savjetima i pomoci ali cini se da ovdi te intervencije vise ne pomazu !!!

18 godina

Mislim da ti je bolje sve na novo instalirati jer izgubiti ces dosta vremena a nista od toga. Windowse i drivere sve mozes napraviti u roku 2sata ako ne i manje, a ovako ces sigurno izgubiti jos vremena. Kod zastite kompjutora vazna je prevencija. znaci odmah antivirus i neki anti malware, inace ide i neki firewall. dosta cesto se koristi comodo firewall

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

prvo upali laptop pa stavi u biosu da ti prvo boota sa cd, mozda je vec nariktano da boota sa cd, pa probaj staviti cd i pokrenuti laptop. Dok ce te traziti kamo da instaliras prvo izbrisi cijelu particiju pa onda apravi na novo. Nemoj zaboraviti iskljuciti vanjski hard iz laptopa.

ovo cu i napravit!!!!!!!!!

nego jel moguce da se vanjski disk zarazija dok je bia spojen ?

16 godina
neaktivan
micamacaa kaže...
Patrick_cro kaže...

ovo cu i napravit!!!!!!!!!

nego jel moguce da se vanjski disk zarazija dok je bia spojen ?

Moguce je.

17 godina
neaktivan
micamacaa kaže...
seneka kaže...

nemogu ti sad skenirat jer je sad kao sve u redu!! avira je ocistila sta je imala a ovaj malwarebytes iako sam odabrala botun "brzo skeniranje" skenira jos uvik i u medjuvrimenu nije nista nasa

5 min posli

evo avira opet .malware found

nemogu skinit ovo sta si mi dala da ti skeniram neide ka da mi je laptop pretrpan nece skida program

micamaca

ako želiš ja ću ti očistiti računalo...sve što trebaš je doslovno pratiti ono što napišem..

ako želiš, javi da znam

16 godina
neaktivan

ja mislim da cu poslusat particka i ostale savjete i reinstalirat win!!

ZAHVALJUJEM SVIMA!!!

javim promjene!

{#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

budi volja tvoja {#}

15 godina
neaktivan

instaliraj glary utilities, ili advanced systemcare free pa vidi hoce li sto ubrzati

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Palo mi je još nešto na pamet. Takvo ponašanje računala, kao i velika opasnost od zaraze se javlja ako instaliraš više od jednog antivirusa. Da nije moždas u tomu problem?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam samo aviru

+ antimalware malwareb...

vratila sam se jer sad kad idem spremit sve na vanjski kad ocu citat te iste file nece ih citat tj slike ne otvara s programom kojim bi triba niti word documente  i ostalo

di san falila?

16 godina
micamacaa kaže...

vratila sam se jer sad kad idem spremit sve na vanjski kad ocu citat te iste file nece ih citat tj slike ne otvara s programom kojim bi triba niti word documente  i ostalo

di san falila?

Nemoj sada sve spremat na drugi hard jer time nećeš ništa postići. Datoteke su već zaražene - jedina opcija ti je čišćenje virusa. Backup se trebao prije napraviti.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
16 godina
neaktivan

dobra micaaa!!

17 godina
odjavljen
deadman kaže...
micamacaa kaže...

di san falila?

Nemoj sada sve spremat na drugi hard jer time nećeš ništa postići. Datoteke su već zaražene - jedina opcija ti je čišćenje virusa. Backup se trebao prije napraviti.

Ne nužno. Veća je šansa očistiti te podatke na čistom i update-anom sustavu nego dok je virus u memoriji. U najboljem slučaju su svi podatci spašeni, a u najgorem, u slučaju da se ne mogu spasiti, potrebna je još jedna reinstalacija Windowsa.

16 godina
neaktivan
deadman kaže...
micamacaa kaže...

di san falila?

tila san to sve spremit na vanjski da mogu ponovno reinstalirat win, sta predlazes? sta mislis pod ciscenje virusa? po aviri nema prijetnji ?!

17 godina
odjavljen

U vezi problema s pristupom disku (iz pp), što javlja i da li se to pojavilo nakon reinstalacije windowsa ili prije?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice