Pozdrav!
Posjedujem Mushkin 16GB Prospector USB stick.
Danas sam pomoću programa Autoplay Menu Builder napravio menu koji bi se trebao pokrenut kad prikopčam USB stick.
Sve sam napravio kako treba ,al meni se normalno pojavi Samopokretanje od Windowsa,a ne menu koji želim.
Može mi netko pomoći oko toga?
Zahvaljujem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav!
Danas sam pomoću programa Autoplay Menu Builder napravio menu koji bi se trebao pokrenut kad prikopčam USB stick.
Sve sam napravio kako treba ,al meni se normalno pojavi Samopokretanje od Windowsa,a ne menu koji želim.
Zahvaljujem.
Ti selis da se pokrene .exe koji ti zelis bez pri tom da se pokrece dialog prozor od Auto Playa?
Pozdrav!
Zahvaljujem.
Ti selis da se pokrene .exe koji ti zelis bez pri tom da se pokrece dialog prozor od Auto Playa?
Da,da se pokrene .exe ,al da mi ponudi tu opciju u AutoPlay izborniku ili kako već treba ,samo da mi to pokrene.
Da,da se pokrene .exe ,al da mi ponudi tu opciju u AutoPlay izborniku ili kako već treba ,samo da mi to pokrene.
Jel moze copy/paste od autorun.inf da vidim sto pokusavas? Da li si admin na sustavu ili te UAC ogranicava? Jesi li video kako ti je namjesten Auto Play za Mixed Content?
- izrada autoruna je slična (zapravo sve je uvjek slično) batchevima.. moguće je napravit svašta (npr desni-klik menu..), ali (naravno, postoji ali)
-- ... defaultno, većina AV blokira autorun, opcije u samim windowsima itd.. pošto se sve u win može automatizirati, nije ni potrebno patiti se time, ali čemu?
- (mislim,...) koja korist, cilj..??
Ako je samo ljenost (ručno pokrenuti željeno, je ljenost) tad to jednostavno nije opravdano nasuprot zaštite koja je potrebna (virusi i skripte kao malware...)
Na svom računalu i sticku, dovoljno je napraviti shortcutse, na tuđem računalu je upravo to objašnjenje zašto nema smisla, jer ovisi o njegovim postavkama.. tako da ŠteficaTM nikako nebi smjela dozvoliti pokretanje nepoznatog autoruna.
Jel moze copy/paste od autorun.inf da vidim sto pokusavas? Da li si admin na sustavu ili te UAC ogranicava? Jesi li video kako ti je namjesten Auto Play za Mixed Content?
Evo autorun.inf :
[autorun]
open=biologija.exe
icon=biologija.exe,0
Nije ljenost,nego jel se to može napravit ili ne - menu je u stilu kao oni za CD od matične i tako.
EDIT:
Administrator sam na sustavu.
Windowsi blokiraju pokretanje autoruna sa svih medija osim opričkih medija, CD, DVD... ali moguće je omogućiti autorun za USB na slijedeći način: http://www.samlogic.net/articles/autorun-enable-disable-nodrivetypeautorun.htm
Postoji mogućnost ako kod nekog pokupiš "autorun virus" da ti se pokrene na tvom računalu, ali vjerojtano će ga antivirusni zaustaviti.
EDIT:
Prvo napravi back up tog key-a u registry-u (desno ikonica u obliku foldera gdje piše Explorer, desni klik pa Export) i pospremiš negdje, u slučaju da zezneš pa da vratiš stare postavke.
Idi u Control Panel\Hardware and Sound\AutoPlay, pronadi Mixed Content i stavi na Ask me every time
Direktno pokretanje .exe-a nije moguce zbog bezbednosnih razloga. Isti mehanizam koriste i autorun virusi
Idi u Control Panel\Hardware and Sound\AutoPlay, pronadi Mixed Content i stavi na Ask me every time
Direktno pokretanje .exe-a nije moguce zbog bezbednosnih razloga. Isti mehanizam koriste i autorun virusi
Dakle,to bi trebalo napraviti i na računalu na kojem bi i pokrenuo to.
Nije mi baš zgodno kopat po regeditu u školi :D
A ništa,zahvaljujem se na odgovorima.
Mislio sam da je to moguće,kao što je sa CD-om od matične moguće,al vidim da nije.
tražim pomoć kupio sam novi USB stik (SP.Silicon Power 32GB )Ultima U03 )neki kineski priključio sam ga na kompjuter windovs 7 ga je instaliro i pisalo je uređaj spreman za upotrebu ,ali se nije otvorio pa sam ga ja otvorio preko my compjutera ) piše na njemu--images,activate Warranty,index/ pa sam otvorio novu mapu da stavim film na njega kad sam ga stavio na dvd pleyer samo ima ;images i kliknem na njega otvori mi se register activate i ništa više gledao sam možda ga treba formatirati uključeno je fat32 pa nisam ništa dirao jer imam i druge USB sa istom oznakom koji prepoznaje moj dvd player neznam što da radim molim za pomoć hvala
tražim pomoć kupio sam novi USB stik (SP.Silicon Power 32GB )Ultima U03 )neki kineski priključio sam ga na kompjuter windovs 7 ga je instaliro i pisalo je uređaj spreman za upotrebu ,ali se nije otvorio pa sam ga ja otvorio preko my compjutera ) piše na njemu--images,activate Warranty,index/ pa sam otvorio novu mapu da stavim film na njega kad sam ga stavio na dvd pleyer samo ima ;images i kliknem na njega otvori mi se register activate i ništa više gledao sam možda ga treba formatirati uključeno je fat32 pa nisam ništa dirao jer imam i druge USB sa istom oznakom koji prepoznaje moj dvd player neznam što da radim molim za pomoć hvala
Trebao si ga formatirati (tj. cijelog obrisati) prije nego si na njega prekopirao film. Ujedno, budi siguran da ti DVD player podražava film u tom formatu u kojem je.
Vjerovatno fake. Ne kupovati kineske USB stickove memorijske kartice i sl.
hvala za pomoć uspio sam najprije sam sve izbriso šta je bilo na USB stiku i ponovo formativo na fat32 i sad radi okej pozdrav