Što sa starim driverima nakon nadogradnje pc-a

poruka: 7
|
čitano: 751
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav, sto napraviti sa driverima stare maticne ploce nakon sto ugradim novu. Stara je bila Asus p8 z68, a nova je asrock z77. Dali ce windows 10 obaviti instalaciju novih drivera umjesto mene, i sto da napravim sa starima (kako da ih deinstaliram ako treba)?
Ako je ikako moguce izbjegao bi cistu instalaciju Windowsa.
Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako je u pitanju windows 10, on će nakon instalacije sam povući sve drivere, valjda sve posljednje verzije drivera...Ako kojim slučajem ne bude tako, idi na device manager i update driver software.

Evo ga ako se ne snađeš: windows 10 driver update

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Re: Što sa starim driverima nakon nadogradnje pc-a
Denon94 kaže...

Ako je u pitanju windows 10, on će nakon instalacije sam povući sve drivere, valjda sve posljednje verzije drivera...Ako kojim slučajem ne bude tako, idi na device manager i update driver software.

Sa starim driverima se ne trebam zafrkavati?

12 godina
neaktivan

Pa možeš ih na isti način i obrisati pa nadograditi na nove...Ja bih tako uradio, što je sigurno sigurno je...

Još bi možda flash biosa odradio...

Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
Icefox kaže...
Denon94 kaže...

Sa starim driverima se ne trebam zafrkavati?

Ako ih imaš u add-remove software, deinstaliraj ih - toliko da oslobodiš diskovni prostor. Inače, windowsi neće podizati drivere ako nema uređaja za njih. Mogu eventualno podići kontrolni softver (ATI control centar i slično) tijekom logiranja, no obzirom da nema uređaja, neće funkcionirati.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
17 godina
Father_Dougal kaže...

Ako ih imaš u add-remove software, deinstaliraj ih - toliko da oslobodiš diskovni prostor. Inače, windowsi neće podizati drivere ako nema uređaja za njih. Mogu eventualno podići kontrolni softver (ATI control centar i slično) tijekom logiranja, no obzirom da nema uređaja, neće funkcionirati.

Prvo paljenje sa novom plocom trazilo je setup biosa (windows se ne boota), nakon 2 restarta i konacno dizanja os-a sve radi kako je kolega Denon94 napisao. Desetka automatski instalira nove drivere i sve funkcionira. Vrlo jednostavno i brzo.
Hvala na pomoci.

13 godina
neaktivan

Moj ti je savjet da koristis neki softwer za detaljno brisanje starih drivera.Naime jednom sam mjenjao graficku na PC, i nakon ugradnje nove, poceli su mi se desavat padovi, tj blue scren.Skino sam neki softwer (imas hrpu za ciscenje starih drivera) i obrisao stare drivere temeljno (deinstalirao sam stare drivere manuelno poslije nadogradnje) i onda su problemi prestali.Za svaki slucaj..pobrisi ti to :) Desetka instalira drivere, ali ne instalira i dodatni upravljacki softwer za maticnu, pa ako ti treba odes na sluzbenu stranicu i skini.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice