Rušenje programa u windowsima

poruka: 15
|
čitano: 3.547
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Prije nekoliko dana sam u jednoj temi postavio pitanje zašto mi se pojavljuje BSOD ali nitko mi nije nista odgovorio. Gledao sam one minidumpove i svaki put mi je pisala neka druga greska zbog koje se srusio komp, pa sam reinstalirao windowse i usred reinstalacije mi se opet srusio makar sam sve izbrisao sa harda i sve na novo krenuo instaliravat...

Po tome sam skuzio da je ocito neki hardverski problem bio u pitanju pa sam se sjetio da sam zadnje ukljucio web kameru u komp i nakon toga sam ju iskljucio i ponovno isao instalirat windowse i normalno su se instalirali i nije mi se vise rusio komp. Web kameru nakon toga više nisam ni uključivao u komp.

Ali sad se dogadaju neke druge stvari... Cesto mi se ruse programi na kompu, npr google chrome se srusi i nemogu ga vise pokrenuti dok ne restartam komp, ili sad zadnje mi se bittorrent srusio i takoder sam morao restartati komp da bi opet uso u njega jer mi inace ako odmah udem nakon sto mi se srusi opet pise da se srusio...

U cemu je tu problem ako netko zna... Dal je uopce softverski? Zato jer sam tek instalirao windowse i sigurno nemam nikakav virus... Svaka pomoć bi dobrodošla jer ludim i neznam šta je pa ako je neki hardverski problem da odnesem na garanciju... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Rušenje programa u windowsima

Što se tiče blue screena meni je dosta pomogla  ova stranica. Što se programa tiče nisam baš stručnjak i ne bih te htjela krivo informirati, tako da se nadam da će ti netko sa više znanja pomoći.

17 godina
neaktivan

sta nitko ne zna?? ajde bilo kakva pomoc...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
daj mini dump... uploadaj ga na hotfile... budem ti ja pogledao...

ipak sam koliko toliko strucan sto se toga tice...
In Control
17 godina
neaktivan

al vise mi se ne pojavljuje blue screen od kada sam iskljucio kameru ali mi se ruse programi sami od sebe... a posto sam reinstalirao windowse sve sam izbrisao tak da nemam vise minidumpove

i da.. sumnjam na graficku, pa ako mi netko moze reci dal je moguce da se to zbog graficke dogada... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 0:46 (Crokilla).
18 godina
neaktivan
Crokilla kaže...

al vise mi se ne pojavljuje blue screen od kada sam iskljucio kameru ali mi se ruse programi sami od sebe... a posto sam reinstalirao windowse sve sam izbrisao tak da nemam vise minidumpove

i da.. sumnjam na graficku, pa ako mi netko moze reci dal je moguce da se to zbog graficke dogada...

lol... sada bih ti rekao kako mozes pregledati zasto se ruse programi... ali sam pospan...

prvojeri event viewer...

In Control
18 godina
Crokilla kaže...

Moze bit svasta ko zna, no ja ti preporucam da disk testiras recimo s ovim dole WD alatom. Odradiš prvo QUICK TEST pa posle EXTENDED TEST, normalno sve to ide sa boot CD-a pa skini ISO Format tog programa zaprzi na CD-R i bootaj s njega odradi kaj treba. Istu stvar napravi i sa Memtest, pa skini ISO Format tog programa zaprzi na CD-R i bootaj i testiraj memoriju tak da ta dva moguca problem iskljucis ak je sve ok.Cool

http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=613&sid=30&lang=en

http://www.memtest.org/#downiso

http://www.memtest.org/download/4.10/memtest86+-4.10.iso.gz

17 godina
neaktivan

otvorio sam event viewer i kak da sad vidim zbog cega se to dogada?

evo screenshot da vidis kolko je to cesto

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 1:14 (Crokilla).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Crokilla kaže...

otvorio sam event viewer i kak da sad vidim zbog cega se to dogada?

evo screenshot da vidis kolko je to cesto

kopiraj descriptionse par njih...

In Control
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Crokilla kaže...

Moze bit svasta ko zna, no ja ti preporucam da disk testiras recimo s ovim dole WD alatom. Odradiš prvo QUICK TEST pa posle EXTENDED TEST, normalno sve to ide sa boot CD-a pa skini ISO Format tog programa zaprzi na CD-R i bootaj s njega odradi kaj treba. Istu stvar napravi i sa Memtest, pa skini ISO Format tog programa zaprzi na CD-R i bootaj i testiraj memoriju tak da ta dva moguca problem iskljucis ak je sve ok.Cool

evo upravo mi se vrti ovaj memtest i za sad imam 1 pass i 30 tisuca errorsa

to znaci da ne valja memorija?

18 godina
neaktivan
Crokilla kaže...
rambox kaže...
Crokilla kaže...

Yep... defektna memorija...

In Control
17 godina
neaktivan

aj dobro da je memorija ak mi slucajno ne priznaju garanciju pa je najeftiniji dio... al moraju mi priznat garanciju...

i hvala na pomoci svima

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 2:02 (Crokilla).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ak imas toliko gresaka onda je memorija kaj drugo jer to radiš s boot CD-a jel taj test, di si uopce kupoval tu konfiguraciju ak imas garanciju na nju. Uglavnom kažes im da je Memtest pokazal puno gresaka za memoriju, i moraju je zamjenit nema druge ak je garancija valjana osim ak nisu bedaki.Cool

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ak imas toliko gresaka onda je memorija kaj drugo jer to radiš s boot CD-a jel taj test, di si uopce kupoval tu konfiguraciju ak imas garanciju na nju. Uglavnom kažes im da je Memtest pokazal puno gresaka za memoriju, i moraju je zamjenit nema druge ak je garancija valjana osim ak nisu bedaki.Cool

u adm-u sam kupio cijelu konfu prije dva mjeseca al sam ju sam slagao pa nemam garanciju na cijelu kutiju i ono kaj imas besplatnu dijagnozu kvara ak ti oni sastave komp nego za zasebne dijelove... sam moram nac tu garanciju...

puno hvala na pomoci, vec sam izludio...

18 godina
Crokilla kaže...
rambox kaže...

u adm-u sam kupio cijelu konfu prije dva mjeseca al sam ju sam slagao pa nemam garanciju na cijelu kutiju i ono kaj imas besplatnu dijagnozu kvara ak ti oni sastave komp nego za zasebne dijelove... sam moram nac tu garanciju...

puno hvala na pomoci, vec sam izludio...

A tak znaci ADM je u pitanju, onda nema problema oni su ok bez prigovora. Kad ti oni nisu slagali komp, onda imaš garanciju na memoriju normalno ko i svaki drugi dio pa reklamiras. Samo reci im za Memtest rezultate i to je sve dobit ces novu, ionak budu oni to još provjerili no Memtest ne laže tak da je sve jasno.Cool

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice