Recovery Diskovi i dijeljenje hard diska

poruka: 9
|
čitano: 4.245
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako pri prvom pokretanju sam htio uraditi DVD recovery kod Windows 7, ali mi je zafalilo DVD-ova pa ću to sutra. Sad sam mislio kad već imam vremena, ako je to moguće i preporučivo, da unistaliram sve ove bezvezne programe od HP-a koje nikad neću koristiti pa da onda uradim back-up.

i Još nešto pošto mi je HDD od 500 gb imam D: Recovery 22 gb, E:HP Tools od 100 mb i C: od 450 gb

Dal da prvo napravim backup i DVD recovery diskove pa da onda dijelim hard disk ili obrnuto.
Jer ne znam jel se ovaj HP recovery veže za veličinu diska.

I čime bi najbolje bilo podijeliti C disk jer 450 gb mi je stvarno previše za particiju na kojoj stoji windows.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prvo backup pa onda sve ostalo. Za particioniranje preporučujem Easeus Partition Manager.

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Recovery Diskovi i dijeljenje hard diska

Podijelim disk na dvije particije, 50 do 100 GB za win ovisno o količini software kojeg instaliravam.

Instaliram sve što mi treba, pokupim sve update-ove, a user podatke prebacim na drugu particiju.

Napravim Full backup system particije na drugu particiju, te incremental backup svaki tjedan.

Prije backupa napravim System restore, te napravim Repair disc na Win 7 ako radim za klijenta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 0:48 (Exploder).
15 godina
neaktivan

Uredu, kad uradim backup i snimim recovery DVD-ove.

Jel mogu onda dijeliti hard disk ovaj od 450 gb bez da se ista desi windowsu koji je na njemu?

15 godina
neaktivan

Da EPM (savjet - oslobodi prostor koji želiš particionirati, ne znam kako ide premještanje podataka)

15 godina
neaktivan

Windows 7 mi je dosao predinstaliran sa svim programima tako da zauzima 30 gb od 450 gb, nemam sta oslobadat- nisam jos prebacio podatke.

Nikad nisam radio dijeljenje diska na ovaj nacin, uvijek je to bilo pri novom instaliranju Xp-a.

Jel ima nesto na sto posebno moram pazit ? :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
acetic kaže...

Windows 7 mi je dosao predinstaliran sa svim programima tako da zauzima 30 gb od 450 gb, nemam sta oslobadat- nisam jos prebacio podatke.

Nikad nisam radio dijeljenje diska na ovaj nacin, uvijek je to bilo pri novom instaliranju Xp-a.

Jel ima nesto na sto posebno moram pazit ? :D

moram li krekovat ovj program ili ce biti dovoljna free verzija

15 godina
neaktivan

Ma free je i više nego dovoljna. Ako si fino napravio backup svega samo prati upute i sve bi trebalo bit OK.

18 godina

Dobro ti je rekla Buttercup, Easeus Partition Manager ti možeparticionirati disk sa windowsima već instaliranim.

vrlo je jednostavno, odrediš mu koliko prostorea želiš da ti stavi za drugu particiju.

Možda će te tražiti restart, kada ga restartaš pokrenuti će se particioniranje diska i kada završi imati ćeš dvije particije ili više, koliko si ih napravio.

Ako nevidiš druge particije potrebno ih je formatirati i to je to

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice