Pozdrav svima,
Dakle evo kako ide cijela priča. Oborio sam i dignuo sistem na starijem kompu sa intelovom pločom, 512MB DDR1, CPU 3GHz i sve je proteklo bez problema. Nemam CD-ove da sa njih instaliram drajvere ali našao sam na internetu sve što mi treba osim Audio Controler koji odgovara. Kada krenem sa instalacijom AC97 Realtek kompjuter se ugasi i to kao da je jednsotavno ugašen iz struje. Dakle nema obavještenja Windows Is shutting Down. Nisam stao tu i instalirao sam drajvere AC97 preko safe mode ali onda kada izađem iz safe mode i normalno palim komp on se restartuje. I nastavlja da restartuje... nikako da se sistem podigne dok ne uradim system restore i vratim prije instalacije AC97. Tražio sam po netu ali nisam našao ništa konkretno. Našao sam ovu temu na forumu ali ne piše kako je riješen problem.
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/realtek-ac97/82111.aspx
E sad mene interesuje kako da riješim ovaj problem i ako treba da instaliram neke druge audio controler drivere pored Realtek. Nije poenta da imam tačno taj driver na kompu nego samo da imam zvuk na kompjuteru. Sad ovako nema ga nikako. Još jednom da napomenem da je matična ploča od Intel-a sa integrisanom grafičkom marke Intel 82865G.
Hvala