Problem s pdf-ovima, komp se smrzava

poruka: 23
|
čitano: 3.263
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,
situacija je ovakva: imam folder s oko 1000 raznih pdf-ova. Unutar tog foldera postoji još nekoliko podfoldera, no većina pdf-ova je unutar glavnog foldera.
E sad, jedan od podfoldera, nazovimo ga "pročitano" pravi probleme. Kad god s kursorom pređem preko njega ili kad ga krenem otvorit komp se počne smrzavat, no na kraju ga ipak nekako otvorim. No to nije sve, kad ga otvorim u njemu nema ničega, iako sam ja uvjeren da bi trebalo bit nešto unutra. Probao sam ga i obrisat ali ne ide, iako Unlocker (programčić za brisanje 'zaštekanih' datoteka) ne pokazuje da se neka datoteka unutar foldera trenutno koristi. Zbunjen sam. U biti, čim stavim kursor iznad 'glavnog' foldera s pdf-ovima počinju problemi s štekanjem koji kulminiraju pokušajem otvaranja 'pročitano' foldera. Ostali podfolderi se otvaraju glatko. Nedavno sam napravio frišku instalaciju OS-a (Win XP pro SP3), odvrtio sam antivirus nad tim folderomi sve ok. Možda je HD počeo rikavat, ali onda bi valjda i drugi folderi pravili probleme, ne samo taj? Ideje? Hvala.

Dodatak:

Kad kopiram neki fajl u folder "pročitano" on se vidi par sekundi pa nestane. Ako probam ponovo kopirat taj isti fajl u taj folder pita me dali da prekopira preko starog. Znači, fajl je unutra, iako se ne vidi, a komp kaže "folder is empty". Ludilo. :-)

P.S. Nisam siguran jel ovo hardverski ili softverski problem tako da se ispričavam ukoliko sam promašio forum. :-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 1:44 (awesomo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Problem s pdf-ovima, komp se smrzava
awesomo kaže...

Pozdrav,
situacija je ovakva: imam folder s oko 1000 raznih pdf-ova. Unutar tog foldera postoji još nekoliko podfoldera, no većina pdf-ova je unutar glavnog foldera.
E sad, jedan od podfoldera, nazovimo ga "pročitano" pravi probleme. Kad god s kursorom pređem preko njega ili kad ga krenem otvorit komp se počne smrzavat, no na kraju ga ipak nekako otvorim. No to nije sve, kad ga otvorim u njemu nema ničega, iako sam ja uvjeren da bi trebalo bit nešto unutra. Probao sam ga i obrisat ali ne ide, iako Unlocker (programčić za brisanje 'zaštekanih' datoteka) ne pokazuje da se neka datoteka unutar foldera trenutno koristi. Zbunjen sam. U biti, čim stavim kursor iznad 'glavnog' foldera s pdf-ovima počinju problemi s štekanjem koji kulminiraju pokušajem otvaranja 'pročitano' foldera. Ostali podfolderi se otvaraju glatko. Nedavno sam napravio frišku instalaciju OS-a (Win XP pro SP3), odvrtio sam antivirus nad tim folderomi sve ok. Možda je HD počeo rikavat, ali onda bi valjda i drugi folderi pravili probleme, ne samo taj? Ideje? Hvala.

Dodatak:

Kad kopiram neki fajl u folder "pročitano" on se vidi par sekundi pa nestane. Ako probam ponovo kopirat taj isti fajl u taj folder pita me dali da prekopira preko starog. Znači, fajl je unutra, iako se ne vidi, a komp kaže "folder is empty". Ludilo. :-)

P.S. Nisam siguran jel ovo hardverski ili softverski problem tako da se ispričavam ukoliko sam promašio forum. :-)

Degutantan problem :S

Vjerojatno je virus, pa za početak skini http://www.malwarebytes.org/mbam.php

i skeniraj s njm. Da vidimo hoće ti pronaći išta

** Live 4 Music **
16 godina
neaktivan

Probao sam taj Malwarebytes i ništa nije našao. Avira antivirus, s kojim sam još jučer skenirao, isto ništa nije našao.

18 godina

koji je reader?

da je poc za pocetak promjeniti reader?

uzmi ovaj prvi na popisu,exe installer 13 mb.

oko hardwera,ako imas bad sector na hdd-u ,poznato je da se materijal oko tog sectora nece otvoriti i pravit ce probleme.

provjeri disc sa hdtune.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze! btw comodo je vjeciti BETA shit na kvadrat. Fanovi su im tek fantomi svoje vrste :))
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da nije do readera. Najprije sam koristio Foxit, nakon reinstalacije Windowsa sam stavio Adobe Reader X. Probao sam u taj folder prekopirat fajl u nekom drugom formatu, npr. '.odt' i ista stvar, stoji par sekundi na ekranu i nestane. Folder je kao prazan, ali kad ponovo probam stavit taj fajl unutra pita me hoću li prekopirat preko postojećeg. Znači Windowsi ga ne prikazuju, kažu "folder is empty", iako je očito da nije "empty".

Odvrtio sam HDtune. Rezultat je na slici uz poruku. U moru zelenih kockica pojavila se jedna crvena, a sastrane piše "damaged blocks 0,0%".

Ne znam, jedino što mi preostaje je da formatiram tu particiju na kojoj je problematični folder, no to ću drugom prilikom, sad mi se ne da. Ako imate još koju ideju kako da to popravim napišite. Hvala.

hd tune hd tune
15 godina
neaktivan

Probaj iskopirat folder na usb i tamo ga otvoriti.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

meni se to dogodi kad otvorim folder sa brdo slika,ali sam na par sekundi dok ih ne ucita sve 

to je zbog sporog hard diska (barem kod mene)

CyberPunk http://myanimelist.net/animelist/FranzBonaparta
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 17:27 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@gigagirl: Probao. Iskopira prazan folder. :O)

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 17:26 (awesomo).
15 godina
neaktivan

Također mislim da je problem u disku. Jesi probao uključiti prikaz skrivenih datoteka? Ili browsati direktorij izravno iz pdf preglednika?

16 godina
neaktivan

@hrvatskafarkasevec: Nije to do sporosti diska, imam foldere s drugim tipom datoteka kojih ima daleko više od pdf-ova pa ne zeza. Samo taj jedan folder kao da je čaroban. Što god ubacim u njega nestane iako je unutra. U stvari Windowsi imaju informaciju da je određena datoteka unutra, a ne mogu je nikako prikazat na ekranu niti očitat jer uvijek poručuju "folder is empty". :O)

17 godina
protjeran
awesomo kaže...

@hrvatskafarkasevec: Nije to do sporosti diska, imam foldere s drugim tipom datoteka kojih ima daleko više od pdf-ova pa ne zeza. Samo taj jedan folder kao da je čaroban. Što god ubacim u njega nestane iako je unutra. U stvari Windowsi imaju informaciju da je određena datoteka unutra, a ne mogu je nikako prikazat na ekranu niti očitat jer uvijek poručuju "folder is empty". :O)

pokreni ubuntu,mint ili neku drugu live distru linuxa i preko njega ga prekopiraj 

trebalo bi radit,ako ne radi datoteke su ti unistene,a prije mozes probat i safe mod

16 godina
neaktivan

@gigagirl: Probao sam uključit prikaz skrivenih datoteka i ništa. Probao sam i browsat iz pdf preglednika i ništa. Folder je uvijek prazan.

Da, problem je izgleda u disku jer je HD Tune prikazao jednu crvenu kockicu iako je oštećenih blokova 0,0%, no želim isprobat sve što mi padne na pamet (a više ništa mi ne pada na pamet {#}) prije nego što formatiram disk.

16 godina
bad sector...
Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
15 godina
neaktivan

Odradi ovo s Linuxom što ti decki savjetuju.

16 godina
neaktivan

@hrvatskafarkasevec: Iskreno, datoteke koje su unutra mi nisu toliko bitne i nema veze što ne mogu do njih. Zanima me zašto se do događa i da li bi formatiranje popravilo stvar. Nema veze, hvala svima na idejama, danas mi se više ne da zafrkavat. Probat ću još i safe mod iako sumnjam u ishod, a ovo s linuxom možda isprobam jednog dana... ;-)

16 godina
neaktivan

@8ax: Ima li lijeka za te bad sectore jer mi je ovo prvi u mojoj informatičkoj karijeri? :-)

Kad mi je na starom kompu riknuo disk odmah sam znao na čemu sam. Ovaj "novi" komp me lagano prca dok ne ispalim. :-)

18 godina

kako nema veze crvena kockica, to ti je bad sector.

obicno od siline price oko njih, nista se ne rjesava, nikakav format,pa cak ni low level format.

prebaci i spasi sto se psasit da.

klasican primjer nefunkcionalnosti fajlova koje se nalaze u i oko damaged polja.

nadalje, vidjeno masu primjera gdje bad sector pocne bujat na nesistemskoj paticiji i cini dramu u radu sistema.

takodjer sa svakim novim paljenjem pc-a, njihov broj se povecava, krene polako,a nekada brzinski.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze! btw comodo je vjeciti BETA shit na kvadrat. Fanovi su im tek fantomi svoje vrste :))
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 18:37 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napravih sljedeće: Iskopirao sam particiju na vanjski hdd, formatirao i vratio fajlove natrag. Ponovo skenirao s HDTune i bed sektor je i dalje tu, ali više ništa ne šteka. Sadržaj onog problematičnog foldera je izgubljen, ali nema veze. Sad ćemo vidjet dal' će se pojavljivat novi problemi tj. dal' će hdd u bližoj budućnosti prdnut na rosu. :-) Hvala svima na idejama.

17 godina
protjeran
awesomo kaže...

Napravih sljedeće: Iskopirao sam particiju na vanjski hdd, formatirao i vratio fajlove natrag. Ponovo skenirao s HDTune i bed sektor je i dalje tu, ali više ništa ne šteka. Sadržaj onog problematičnog foldera je izgubljen, ali nema veze. Sad ćemo vidjet dal' će se pojavljivat novi problemi tj. dal' će hdd u bližoj budućnosti prdnut na rosu. :-) Hvala svima na idejama.

vratit ce ti se problemi kada stavis nesto na taj sektor

16 godina

Klikni na karticu Health u HD Tuneu pa stavi screenshot.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
16 godina
neaktivan

@hrvatskafarkasevec: Nema veze, backup je na externom disku i sve što je bitno mećem na njega. Kad rikne otić ću u dućan po drugi, a dok ne rikne nek radi. :-)

16 godina
neaktivan

@deadman: Evo screenshot-a.

hd tune hd tune
16 godina
awesomo kaže...

@deadman: Evo screenshot-a.

Ovo se ne može popraviti. Stanje se može samo pogoršavati, ali disk može raditi još godinama. Backup imaš tako da možeš biti miran.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice