Outlook 2010 ne šalje mail !?

poruka: 5
|
čitano: 7.606
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako imam jedan problem sa Outlookom 2010 , naime iz istog se ne može poslat mail.

Mail server (POP i SMTP), user name, pass i ostalo su dobro podešeni (POP3 protokol) .

Naime kada se želi poslat mail Outlook javlja da treba unjet password, unesem ga i ništa nakon toga opet traži isto i tako u krug dok ne zablokira firewall na mail provideru.

PS.

isti user sa tim mail accountom se preko webmail aplikacije uredno spaja na svoj korisnički dio, ali iz Outlooka to ne prolazi.

Koji mu je vrag, ko da je "zacopran".

Molim pomoć.

Hvala unaprijed.

http://www.norgems.com

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Outlook 2010 ne šalje mail !?

dakle, mailove uredno primaš, ali ne možeš poslati? Jesi li 100% siguran da ti je SMTP dobar? Si mijenjao operatera nedavno možda? Ja dok sam bio na T-comu imao sam i POP3 i SMTP podešen na domus.srce.hr i kad sam prešao na Optimu nisam više odjednom mogao poslati mail jer je za SMTP trebalo staviti (a to tada nisam znao) mail.optinet.hr ili tako nešto, a POP3 je ostao kao i do tada...

15 godina
neaktivan

Isključi kod smtp-a da te traži login i password, tada bi ti trebao prolazit. Ako niti tada ne prolazi provjeri da li si dobro upisao SMTP server kako je kolega iznad napisao. Koji ti je ISP?

The most incomprehensible thing about the world is that it is all comprehensible
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Outlook 2010 ne šalje mail !?
blab kaže...

dakle, mailove uredno primaš, ali ne možeš poslati? Jesi li 100% siguran da ti je SMTP dobar? Si mijenjao operatera nedavno možda? Ja dok sam bio na T-comu imao sam i POP3 i SMTP podešen na domus.srce.hr i kad sam prešao na Optimu nisam više odjednom mogao poslati mail jer je za SMTP trebalo staviti (a to tada nisam znao) mail.optinet.hr ili tako nešto, a POP3 je ostao kao i do tada...

Provjerio sam, naime nismo mjenjali providera tako da je on ostao isti.

Benaren kaže...

Isključi kod smtp-a da te traži login i password, tada bi ti trebao prolazit. Ako niti tada ne prolazi provjeri da li si dobro upisao SMTP server kako je kolega iznad napisao. Koji ti je ISP?

Da probao sam i to ali smtp server traži autentifikaciju tako da bez toga opet isto.

Sve u svem problem sam rješio na "najgluplji" mogući način, a to je da sam izbrisao postojeći account i postavio novi i onda je sve proradilo :)

EDIT:

sa istim postavkama.

http://www.norgems.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 8:25 (woodgamesfx).
16 godina
neaktivan

Kao prvo da li si kod unosa majla stavio da ti koristi isto korisničko ime i password za outgoing i incoming servere ? 

Kao drugo ako jesi to podesio onda ti je do porta kod primanja/slanja ? Ako neće slati to znaci da mu je postavljen odlazni port 25 ali ponekad radi na 26 ili drugi standard. Ukucaj na google standardne smpt outgoing portove i provjeri. Naime, meni u Kataru radi na 25 dok u Bosni traži 26-cu a bilo je i slučajeva sa portovima 148 ! 

Nemam potpis osim na licnoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice