Danas mi dosli rodjaku da prikuljuce ADSL i fino sve povezu, i nemoze.. kazu oni sto su postavljali da je zakljucana mrezna karta? e kako da to otkljuca il sta ja znam vec.. kupio je komp prije mjesec dana nov
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
el mozda mrezna kartica.....???
Ako su pod zaključana mislili na disabled, onda idi u Network connections, klikni desnim na ikonu od mrežne karte i na Enable.
pozdrav...
ovako mislim da imam problem sa mreznom , jutros upalim comp i odjednom mi se pojavi zuti uzvicnik dole u desnom uglu i pise limited or not connectivity,prvo sam mislio da je do routera pa sam ga vratio na tvornicke postavke i opet ista stvar ...hvala
-ovisno koja verzija/OS, pronađi properties od mrežne
- preko opcije details vidi trenutne postavke (može i repair/diagnose..)
-preko opcije properties, možeš za IPv4 podesiti ručno ili automatsko dodjeljivanje IPa, ovisno što je trenutni problem.
-većina ISPa ima defaultno router na 192.168.1.x pa može ručna adresa različita od x npr 111.
- test: pingaj karticu u CMD ''ping 127.0.0.1'' ako radi kartica je OK, ako nema onda ili kartica ili driver nije ispravno.
-ako radi, otvori u browseru router (def. 192.168.1.1), ako i to radi onda je samo propbem u nekoj postavci kao PPPoE, user-pass i sl.
-ovisno koja verzija/OS, pronađi properties od mrežne
- preko opcije details vidi trenutne postavke (može i repair/diagnose..)
-preko opcije properties, možeš za IPv4 podesiti ručno ili automatsko dodjeljivanje IPa, ovisno što je trenutni problem.
-većina ISPa ima defaultno router na 192.168.1.x pa može ručna adresa različita od x npr 111.
- test: pingaj karticu u CMD ''ping 127.0.0.1'' ako radi kartica je OK, ako nema onda ili kartica ili driver nije ispravno.
-ako radi, otvori u browseru router (def. 192.168.1.1), ako i to radi onda je samo propbel u nekoj podtavci kao PPPoE, user-pass i sl.
ili jednostavno ruteru ne radi dhcp pa su mu wndowsi dodijelili APIPA adresu 169.254.xxx.yyy....
u svakom slučaju
-preko opcije properties, možeš za IPv4 podesiti ručno dodjeljivanje IPa
i tada bi trebalo proraditi