Mrezna karta

poruka: 6
|
čitano: 2.681
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Mrezna karta
pitanje

Danas mi dosli rodjaku da prikuljuce ADSL i fino sve povezu, i nemoze.. kazu oni sto su postavljali da je zakljucana mrezna karta? e kako da to otkljuca il sta ja znam vec.. kupio je komp prije mjesec dana nov

MBO Gigabyte ep43 - s3l, CPU Intel core2quad 2,33GHz 4MB, RAM 2x2GB OCZ gold, HDD Hitachi 500GB, VGA GeForce 9800GE 512mb, DVD±RW LG (obicni), Kućište Thermalthake SopranoRS window, Napajanje 550W, Tipkovnica Logitech G11, Miš Logitech MX518, Monitor Samosung T200 20''

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mrezna karta

el mozda mrezna kartica.....???

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Mrezna karta

Ako su pod zaključana mislili na disabled, onda idi u Network connections, klikni desnim na ikonu od mrežne karte i na Enable.

Karma is a funny thing.
16 godina
neaktivan
Mrezna karta

pozdrav...

ovako mislim da imam problem sa mreznom , jutros upalim comp i odjednom mi se pojavi zuti uzvicnik dole u desnom uglu i pise limited or not connectivity,prvo sam mislio da je do routera pa sam ga vratio na tvornicke postavke i opet ista stvar ...hvala

amir sivac

0 0 hvala 0
17 godina

-ovisno koja verzija/OS, pronađi properties od mrežne

- preko opcije details vidi trenutne postavke (može i repair/diagnose..)

-preko opcije properties, možeš za IPv4 podesiti ručno ili automatsko dodjeljivanje IPa, ovisno što je trenutni problem.

-većina ISPa ima defaultno router na 192.168.1.x pa može ručna adresa različita od x npr 111.

- test: pingaj karticu u CMD ''ping 127.0.0.1'' ako radi kartica je OK, ako nema onda ili kartica ili driver nije ispravno.

-ako radi, otvori u browseru router (def. 192.168.1.1), ako i to radi onda je samo propbem u nekoj postavci kao PPPoE, user-pass i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 18:49 (ihush).
18 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ovisno koja verzija/OS, pronađi properties od mrežne

- preko opcije details vidi trenutne postavke (može i repair/diagnose..)

-preko opcije properties, možeš za IPv4 podesiti ručno ili automatsko dodjeljivanje IPa, ovisno što je trenutni problem.

-većina ISPa ima defaultno router na 192.168.1.x pa može ručna adresa različita od x npr 111.

- test: pingaj karticu u CMD ''ping 127.0.0.1'' ako radi kartica je OK, ako nema onda ili kartica ili driver nije ispravno.

-ako radi, otvori u browseru router (def. 192.168.1.1), ako i to radi onda je samo propbel u nekoj podtavci kao PPPoE, user-pass i sl.

ili jednostavno ruteru ne radi dhcp pa su mu wndowsi dodijelili APIPA adresu 169.254.xxx.yyy....

u svakom slučaju

-preko opcije properties, možeš za IPv4 podesiti ručno dodjeljivanje IPa

i tada bi trebalo proraditi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice