Matična (ili BIOS) ne prepoznaje HDD

poruka: 68
|
čitano: 27.826
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Matična (ili BIOS) ne prepoznaje HDD

Probaj maknuti skorz jumper

Intel E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320 i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate SP1 32-bit Intel Celeron D330 @ 3.82GHz, Asrock 775S61, SiS 330 32MB, 2.25GB 286MHz, WD 80GB,
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
ihush kaže...
mbaksa kaže...
Ak mu maticna ploca vec ima zadnji BIOS, nema se za sto pripremati. Nece valjda mijenjati BIOS istim tim BIOS-om!
 -naravno da neće.. ali je možda postojeći beta ili sl...
A mozda je svizac zamotao cokoladu. Smijeh

ihush kaže...
(ploča je kupljena 2005. bios je iz 2006. a nije flashana...?) -mislim da ne griješim ovim savijetima? Nevinašce
Ne znamo kad je ploca kupljena. Po svemu sudeci kupljena je u vrijeme kad je vec postojao BIOS revizije 19. Mislim da grijesis sa savjetima jer mu savjetujes da jos jednom napravi ono sto je vec pokusao i sto nije proslo, i to cak i nakon sto smo utvrdili da su BIOS-i iste verzije, tj. isti.
 Ploča je kupljena 2005...vidio sam račun...i to u HGspotu...

@OlyE3
Tako je bilo na početku...

Što je bolje? da je disk master a optika slave ili obrnuto?
Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 8:41 (RoyalBlood).
16 godina
RoyalBlood kaže...

Što je bolje? da je disk master a optika slave ili obrnuto?
 -teoretski je svejedno, ipak je standardno disk-master cd-slave, ako možeš stavi svaki na odvojeni kabel.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

OK, probat ću još nešto kompicirano izvesti...teško za objasniti pa ćemo vidjeti...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Više ga ne želi bootati niti sa moja dva diska...da mu samo kažem da kupi novi komp ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RoyalBlood kaže...

Više ga ne želi bootati niti sa moja dva diska...da mu samo kažem da kupi novi komp ili?

-ovisi što ima (od starih komponetata) i koje su želje/mogućnosti. Ugl. upgradanje starog kompa za igre je neisplativo (VGA,RAM..skuplje od novijih) kompletan novi komp ide cijenom od 1400kn+ VGA.. (cca 2000kn pristojan PC, a nebo je granica).
Kućište, PS, DVD.. može staro ako zadovoljava, a tu je i HDD s kojim se mučimo pa možda ispadne polovica cifre.. ;-)
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Upravo to...grafa mu je OK, može ju zadržati,kučište, napajanje su isto OK... ja sam mislio sklepat nešto od cca. 1000 - 1500 kn...

Razmišljao sam o nekoj s775 ploči, standardnom snimaču, DualCore-u E5200, 2*1 gb DDR2Rama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav, 

upalim računalo dobijam "port01 reset port error", ulazim u BIOS, nema diska, pokušam bootat sa CD-a, komp se smrzne na POST-u. Otvorim računalo da isprobam sa drugim SATA kabelom, ista stvar.
Bootam Ubuntu sa USB-a, to radi normalno, nakon n-tog pokušaja konačno natjeram Ubuntu da prepozna HDD, provjerim SMART, sve super, restartam računalo HDD-a opet nema, baca istu grešku "port01 reset port error".

Znači,kabel nije, događa se i sa CD/DVD čitačem i sa HDD-om, SMART je ok,tak da pretpostavljam da je i s diskom sve u redu. Ima li tko kakve ideje što bi trebalo sprobati ili je otišao SATA kontroler (na žalost nemam PCI SATA kontroler da bi to isprobao)?

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice