Probaj maknuti skorz jumper

OK, probat ću još nešto kompicirano izvesti...teško za objasniti pa ćemo vidjeti...
Više ga ne želi bootati niti sa moja dva diska...da mu samo kažem da kupi novi komp ili?
Više ga ne želi bootati niti sa moja dva diska...da mu samo kažem da kupi novi komp ili?
Upravo to...grafa mu je OK, može ju zadržati,kučište, napajanje su isto OK... ja sam mislio sklepat nešto od cca. 1000 - 1500 kn...
Razmišljao sam o nekoj s775 ploči, standardnom snimaču, DualCore-u E5200, 2*1 gb DDR2Rama...
Pozdrav,
upalim računalo dobijam "port01 reset port error", ulazim u BIOS, nema diska, pokušam bootat sa CD-a, komp se smrzne na POST-u. Otvorim računalo da isprobam sa drugim SATA kabelom, ista stvar.
Bootam Ubuntu sa USB-a, to radi normalno, nakon n-tog pokušaja konačno natjeram Ubuntu da prepozna HDD, provjerim SMART, sve super, restartam računalo HDD-a opet nema, baca istu grešku "port01 reset port error".
Znači,kabel nije, događa se i sa CD/DVD čitačem i sa HDD-om, SMART je ok,tak da pretpostavljam da je i s diskom sve u redu. Ima li tko kakve ideje što bi trebalo sprobati ili je otišao SATA kontroler (na žalost nemam PCI SATA kontroler da bi to isprobao)?