Laptop se resetira kad uključim vanjski hard

poruka: 9
|
čitano: 1.172
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Još jedan problem imam, problem koji nije postojao do nedavno, kada sam formatirao kompletan laptop i stavio sve isponova.

Uglavnom, ne svaki put, ali vrlo često, kad sam u Windowsima i preko USB kabela u laptop ubodem vanjski hard, on se sam isključi ili resetira... A onda ga znam ubost u rugi USB port, pa se sam uključi..

Znate možda šta bi to moglo biti?

Sad guglam mal, kažu da bi mogao biti kratki spoj.. A taman prije formatiranja sam odnio laptop u Links na čišćenje, je moguće da su mi tamo nešto sjebali? Nevjerojatno..

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2015 0:12 (marijanooo).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Laptop se resetira kad uključim vanjski hard

Ako se komp resetira kad nešto drugo osim harda ubodeš u port, onda je do porta. Ako taj hard ubodeš na koji drugi port ili čak na drugom PCju i on se resetira, onda je do harda (kratki spoj u ladici).

A ako se ništa od toga ne dogodi, onda hard povuče previše struje. Jel to onaj sa jednim USB priključkom bez dodatnog napajanja ili ima svoje napajanje?

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
14 godina

Imao sam takav slučaj,externi je bio u banani,bad sectora kao u prići!

No u svakome slucaju i mene zanimaju odgovori na pitanja kolege Summ all fears-a

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ja sam imao sličnu matičnu ploču, koja kao da je imala problem sa statičkim elektricitetom na USB portu. 

Uglavnom, ako sam htio koristiti USB ili sam ga prvo stavljao na nešto metalno (radijator, npr.), ili gasio komp i palio ga sa uređajem utaknutim u USB, tada je sve radilo.

Neko pravo rješenje koje nije bilo ovako "prizemno" nisam našao.

Kako god, sretno ti bilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
TomoR kaže...

Ja sam imao sličnu matičnu ploču, koja kao da je imala problem sa statičkim elektricitetom na USB portu. 

Loše riješeno uzemljenje sa "oklopa" USB porta

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ako se komp resetira kad nešto drugo osim harda ubodeš u port, onda je do porta. Ako taj hard ubodeš na koji drugi port ili čak na drugom PCju i on se resetira, onda je do harda (kratki spoj u ladici).

A ako se ništa od toga ne dogodi, onda hard povuče previše struje. Jel to onaj sa jednim USB priključkom bez dodatnog napajanja ili ima svoje napajanje?

Nema dodatno napajanje, samo jedan USB priključak. Ne resetira se svaki put, nego samo kad nešto važno radim lol

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
TomoR kaže...

Loše riješeno uzemljenje sa "oklopa" USB porta

To je bilo na prednjem portu na kućištu (koji je spojen na matičnu, naravno). Isto kućište, isti kabel, druga matična ploča, nije više bilo tih problema.

14 godina
marijanooo kaže...

Nema dodatno napajanje, samo jedan USB priključak. Ne resetira se svaki put, nego samo kad nešto važno radim lol

Marijano nisi razumio pitanje kolege!

-Desava li se to na svim USB portovima?

-Dešava li se to i kada uključiš drugi USB hardware?

15 godina

Danas sam probao USB stick i mobitel priključit na sva 3 porta, nije se ništa dogodilo, a jučer sam vanjski hard na sva 3, također se nije ništa dogodilo.

Ne znam ako je slučajnost, ali oba puta kad sam uštekao vanjski hard (mislim da je bilo u isti port) te se laptop resetirao, oba puta se nešto odvijalo, tj. importao sam neki database ili nešto instalirao.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice