Komp mi je sporiji 5puta više nego prije

poruka: 27
|
čitano: 5.591
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
komp mi je sporiji 5puta više nego prije

hi

skido sam si neku muziku i filmove  preko torrenta

to sam si skido na kompjuteru koji mi je ionako razdrman i preko usba sam prebacio na laptop koji mi je super radio

jako puno sam tako muzike prebacio sa kompa na laptop preko usba oko 100 albuma a oko 20 filmova a taj laptop mi je bio u savrsenom stanju

došo je prije par mjeseci sa popravka,dakle bio je reinstaliran i rijetko sam na njega išao na internet , išao sam na njemu

uglavnom na sigurne internetske stranice ali sam isto preko njega gledo filmove i sluso muziku koju sam prebacio preko usba

i sada mi je prije tri dana poceo usporavati, npr.kada upalim komp prije bi se odma upalio a sada pet puta duze traje, ili kada kliknem recimo na folder my documents pet puta duze traje nego prije

inace imam avg anti virus free edition 8.5. i redovito skenira posto je nariktan da ima svaki dan jedanput skeniranje(ili jedanput tjedno neznam tocno)

uglavnom usporen je , kada stisnem na avg update mi se pojavi update was finished succesfully

uglavnom zanima me moram li ga ponovo odnijeti reinstalirati ili bi ga ja sam nekako mogao vratiti u prvotno

stanje kada mi je savrseno radio(inace filmove sam izbriso a muziku i dalje imam)

pozdrav

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

šta koristiš još osim AVG-a?

tu su ti linkovi za skidanje pa navali na nametnike..ovdje

tu je i CCleaner i glary registry repair..

svi programi su besplatni...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2009 9:13 (seneka).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Skini Malwarebytes i skeniraj,ali ne quick nego full scan!Možda je na nekom od filmova ili glazbi bio virus,možda ti je čak virus na usb-u!

http://spaceforum.forumsmotion.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 17:02 (Tomislav95).

1 0 hvala 0
17 godina

Snimi Spyware Doctor, i skeniraj meni obicno on to sredi, tj. obicno mi spywarei uspore komp dosta, isto tako skini i TuneUp Utilities jer tko zna koliko imas nepotrebnih datoteka, meni je jednom naslo preko 6 GB.

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 17:28 (markoal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Mogao bi i malo defragmentirati disk.

"He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life." Muhammad Ali
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Komp mi je sporiji 5puta više nego prije
boxer kaže...

Mogao bi i malo defragmentirati disk.

Slažem se s tobom.Ja sam imao isti problem jer mi je komp bio pre nakrcan jer skidam sa torrenta cijeli dan.

Ja sam riješio tako da sam nabavio ekserno kućište i prebacio ono što skidam sa torrenta na njega te sam formatiro disk i npravio novu instalaciju.

Što se tiče antivirusa probaj neki drugi ,čini mi se da ti antivirus nije legalan evo ja ti preporučam Aviru.

Nadam se da sam ti pomogao.

90% Of teens would cry if they saw the jonas brothers on the empire statebuilding about to jump. if your the 10% who would grab a chair with some popcorn shouting jump "jump
16 godina
neaktivan

skini aviru i proskeniraj

KLIK

0 0 hvala 0
17 godina

odvrti alate iz tune up 2009...

0 0 hvala 0
17 godina

Rezime svih savjeta:

- skeniraj disk sa nekim kvalitetnim antivirusom, antispyware - gore su ti dali linkove

- sa Tune Up Utilitiesom napravi quick maintance da bi očistio nepotrebno nagomilano smeće, poisključuj sve nepotrebne procese koji se dižu zajedno sa windowsima

- očisti registry

- očisti prefetch mapu ( start-run-prefetch) i tamo pobriši sve

- defragmentiraj hard disk sa nekim kvalitetnim defragmentatorom npr. AusLogics Disk Defrag

Nakon toga javi ima li poboljšanja.

Ako ne bude bilo poboljšanja, onda prebaci sve što želiš sačuvati na drugu particiju i formatiraj disk i reinstaliraj Windowse.

Barem bi ja tako uradio...

"He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life." Muhammad Ali
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Reinstaliraj Windows, stavi Aviru i pripazi što skidaš.

Uđe Bruce Willis u HGSpot i kaže: Daj Hard...od 500MB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Quark kaže...

A ti si od velike pomoći! Svi znaju da će problem najprije rješit reinstalacijom Windowsa, ali neki ljudi to ne vole ili ne znaju raditi tako da je ovo nepotrebno pisat. Ako neznaš kako drugačije pomoći bolje šuti!

Rekla je formalno: "Kako ću s tobom kad si pijan, i ne baš svježe obrijan?"
16 godina
neaktivan

Ako samo slušaš muziku i gledaš filmove stavi neku Linux distribuciju.

I na Linuxu nemaš virusa.

Zato ti preporučam da instaliraš neku od ovih distribucija.

Ubuntu

Linux MInt

Fedora

openSUSE

Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo prozore. Staistika: 4 žuta , 3 cr vena- obnavljam svakim novim kartonom
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Koja_pila kaže...

Ako samo slušaš muziku i gledaš filmove stavi neku Linux distribuciju.

I na Linuxu nemaš virusa.

Zato ti preporučam da instaliraš neku od ovih distribucija.

Ubuntu

Linux MInt

Fedora

openSUSE

LOL. Nije istina da nema virusa na Linuxu, nego su oni rjeđi i Linux je po defaultu bolje zaštičen nego Windowsi

http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_Viruses

16 godina
neaktivan
nema ih kao na windowsima, jer linux nije toliko raširen, pa im se ne da pravit viruse za os koji koristi mali broj ljudi
Bubamara na steroidima. # # # http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
neaktivan

ja bih ti preporucio da korsitis NOD32 kao anti-virusni i registry easy 5.1 ili CCleaner, ako zelis da ti komp bude brzi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
Quark kaže...

A ti si od velike pomoći! Svi znaju da će problem najprije rješit reinstalacijom Windowsa, ali neki ljudi to ne vole ili ne znaju raditi tako da je ovo nepotrebno pisat. Ako neznaš kako drugačije pomoći bolje šuti!

ParaNO1d kaže...
Quark kaže...

Pripazi! Ne vidim da si sam dao ikakav savet, samo da potkopavaš tuđe.

Preporučiću mu isto što i ostali: CCleaner za čišćenje Windowsa i Auslogics Disk Defrag za defragmentaciju diska.

Ako se uzme u obzir njegovo korištenje komjutera (torenti), moguće je da je u pitanju virus, i ako ga (ih) nekako uspe ukloniti, pitanje je koliko je od OS-a ostalo, tada je najbolje rešenje REINSTALACIJA WINDOWSA!

Pitanje koliko to neko voli je zanemarivo, važno je imati funkcionalan i čist OS, a ako sam nezna kako ga postavit neka se obrati servisima, kolegama, internetu.

Stoga, ako nemaš što pametno za izjaviti osim spamat i koristiti tuđe komentare za sprdnju suzdrži se od davanja "konstruktivnih" saveta!

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2009 18:05 (Quark).
16 godina
neaktivan

sta je to particija i kako se formatira disk i koja je svrha formatiranja diska

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Particije su podjele jednog harda na više djelova. Formatiranje je brisanje svih podataka sa jedne particije.Formatiranje se radi prije reinstala os-a.Znači,obriše se sve i ponovo instalira windows!
http://spaceforum.forumsmotion.com/
17 godina
neaktivan

Ili možeš jednu od particija (osim sistemske particije na kojoj je Windows) formatirati tako da:

Desni klik na My Computer > Manage > Nađeš Disk Management > Odabereš particiju > Desni klik > Format

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Quark kaže...

Ili možeš jednu od particija (osim sistemske particije na kojoj je Windows) formatirati tako da:

Desni klik na My Computer > Manage > Nađeš Disk Management > Odabereš particiju > Desni klik > Format

Samo još jendom podsjećam da će svi podaci biti trajno izgubljeni. Ako već želiš formatirat disk/particiju, sve bitno spremi na neki medij, prjenosni disk...

16 godina
neaktivan

na koje podatke mislis ?

mislis li na muziku i filmove koje sam skinuo ili bas i svi ostali programi i folderi kao recimo antivirus,firewall, my computer , my document itd,control panel,paint,.........

na sta tocno mislis

0 0 hvala 0
17 godina
markogr kaže...

na koje podatke mislis ?

mislis li na muziku i filmove koje sam skinuo ili bas i svi ostali programi i folderi kao recimo antivirus,firewall, my computer , my document itd,control panel,paint,.........

na sta tocno mislis

Ovako, npr imaš 2 particije, particije su ti kao Hard Diskovi, samo rječ je od jednom harddisku kojeg moreš podjelit na nekoliko particija.
Prva particija je C Disk, Druga D.
Znači na C-u su ti windowsi neke igre i to, na D su ti naprimjer Tvoji Dokumenti.
Kad formatiraš D, sve sto si snimio na D-disk, sve sto je na njemu, ama bas sve će bit izbrisano, Format je trajno brisanje cjele Particije.

Iskreno vidim da slabo znaš to pa bolje da neradis, prvo ti Defregmentraj hard disk, pomoću TuneUp Utilities ili nekog free programa očistiš registry, i one nepotrebne datoteke, optimiziraš malo računalo s TuneUp i trebalo bi bit bolje.

Ako ej pak rječ od Spywareu ili sl., meni je najvise pomogao dosad Spyware Doctor, većinom kad mi je spor komp. skeniram s njim (full scan) i bude brze ako nađe stogod.

Napomena:  TuneUp Utilities nije  Besplatan ali ja mislim da ima trial verzija, isto tako i za Spyware Doctor.

Usput: Ako imaš XP i ako ti je sve nekako zbucano po radnoj povrsini ili u dokumentima (ili u C:/  ili D:/ mapi) to može uzrokovati također usporenje slicno kao kad imas vele programa pri startupu(paljenju kompa)

I don't care...
17 godina

Ako ti se neda zezat s trial programima, imaš nekih korisnih stvari koje i Windowsi nude. S njima lako možeš ubrzati rad računala i očistiti ga od nepotrebnih stvari, pa evo par savjeta, naravno ako to želiš raditi:

1.) Klik desnom tipkom miša na ikonu My Computer/Properties i onda klik na karticu System Restore (ovu isključi samo u slučaju da si neiskusan i ne želiš se zezati s vraćanjem sustava, isključenjem ovoga ćeš osloboditi malo prostora na disku). Pod karticom Automatic Updates isključi auto update, jer nema svaki dan novih zakrpi za Windowse i nema potrebe da je to aktivno. Pod karticom Remote možeš maknuti sve kvačice (Remote controler  se koristi u slučaju upravljanja računalom na daljinu, pa ti to nije ni potrebno). Kada napraviš sve to klik na Apply i OK.

2.) Otvori My Computer klik na Add or Remove Programs. Tu obriše sve programe, igre i sve što znaš da ne koristiš ili što ti je čudno, a znaš da nisi sam instalirao.

3.) Kada si gotov s time pritisni kombinaciju tipki Windows+R (Ulaz u Run, isti je učinak klik na Start/Run. U prozoru upiši msconfig zatim pritisni Enter. Klikni na karticu Startup i kod nje isključi sve programe koje ne koristiš svakodnevno (To omogućava da se ti programi ne dižu s Windowsima, nego ćeš ih po potrebi sam pokrenuti iz Windowsa kada ti zatrebaju). Kada si gotov s time klik na Apply i OK. Pitat će te dali želiš restart, a ti nemoj odmah restartat nego kasnije.

4.) Nakon svega toga klik na Start/All Programs/Accessories/System Tools/Disk Cleanup. U Disk Clenaupu odaberi particiju C: klik na OK. Pričekaj da se popis napuni i stavi kvačicu pored svih stavki i onda klik na OK. Isti postupak ponovi i za particiju D: ili bilo koje particije

5.) Start/All Programs/Accessories/System Tools/Disk Defragmenter. Kada ga otvorši označi particju C: klik na Analyze i kada on analizira klik na Defragment. Pričekaj malo i kada bude gotov s defragmentacijom postupak ponovi i za particiju D: i sve ostalo koje imaš. Nakon svega toga resetiraj raunalo i vidit ćeš da će raditi brže :)

16 godina
neaktivan

e ovako,nebi tel otvarat novu temu pa samo da recem da sam ja sada dosal izvana,otisal sam u pola osam,sada sam dosal i vidim da mi je kompjutor totalno usporen,kada vucem prozore zaostaju jako,udem u igricu steka da nista nemozes raditi,neznam zasto,graficka = 42 stupnja,i imam speed fan i nesto je stalno sa plamenom =S

AMD Athlon(tm) 7750 dual core,2.71 ghz,3.5 gb RAM,ATI radeon HD 4850 graf.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
restartaj komp, izvadi pa ponovno postavi grafiĉku i ram, stavi nod i skeniraj raĉunalo, upotrijebi tune up, defragmentiraj hdd, reinstaliraj drievere za grafu, uvjeri se da ti grafa normalno radi i u krajnjem sluĉ aju reinstaliraj windows.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10%
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jednostavno, makni AVG 8,5, zato što on usporava sistem, tako je meni isto bilo sa laptopom, samo nemoj stavljat aviru, do***ila mi je zbog silnih notifikacija.

Been there done that
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako neko treba imam ja punu verziju tune upa,nasal sam na netu,ali mislim da bi mozda bolji bil system care,koji vam malo vise ubrza kompjutor,imam i to punu verziju,tko hoce neka mi se javi

AMD Athlon(tm) 7750 dual core,2.71 ghz,3.5 gb RAM,ATI radeon HD 4850 graf.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice