Kako "stopiti" logo sa pozadinom?

poruka: 8
|
čitano: 8.854
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Napravio sam logo koji hoću staviti u svoj video i koji se sastoji samo od "ukrašenih" slova, a ta slova su na crnoj podlozi (ja bi vjerojatno uspio napraviti prozirnu pozadinu ali od toga nema koristi jer će mi on nakon što importam tu sliku vratiti tu crnu podlogu). Problem je u tome što ja hoću da se dio okolo slova bude zamijenjen pozadinom iz videa, a ne nekom bojom!

P.S.: Nisam koristio nikakav postojeći font pri dekoriranje slova. To znači da ne mogu koristiti efekt koji ubacuje tekst u video i pomoću tog efekta nacrtati taj logo u samom video editoru.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probaj napraviti logo u .png formatu slike (umjesto crne boje stavi prozirnu, to se može npr. u photoshopu napraviti)

netko

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Kako "stopiti" logo sa pozadinom?
AW10 kaže...

Napravio sam logo koji hoću staviti u svoj video i koji se sastoji samo od "ukrašenih" slova, a ta slova su na crnoj podlozi (ja bi vjerojatno uspio napraviti prozirnu pozadinu ali od toga nema koristi jer će mi on nakon što importam tu sliku vratiti tu crnu podlogu). Problem je u tome što ja hoću da se dio okolo slova bude zamijenjen pozadinom iz videa, a ne nekom bojom!

P.S.: Nisam koristio nikakav postojeći font pri dekoriranje slova. To znači da ne mogu koristiti efekt koji ubacuje tekst u video i pomoću tog efekta nacrtati taj logo u samom video editoru.

To ne mogu napraviti jer će mi opet vratiti tu crnu pozadinu kao što sam prethodno napisao

16 godina
AW10 kaže...

Napravio sam logo koji hoću staviti u svoj video i koji  se sastoji samo od "ukrašenih" slova, a ta slova su na crnoj podlozi (ja bi vjerojatno uspio napraviti prozirnu pozadinu ali od toga nema koristi jer će mi on nakon što importam tu sliku vratiti tu crnu podlogu). Problem je u tome što ja hoću da se dio okolo slova bude zamijenjen pozadinom iz videa, a ne nekom bojom!

Koje editore i formate koristiš?!

Mnoge države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
neaktivan

Koristim AVS Video Converter jer sa virtualdubmodom nisam nikako nisam mogao ubaciti sliku u video. Video je u avi formatu a slika u jpg formatu

16 godina
AW10 kaže...

Koristim AVS Video Converter jer sa virtualdubmodom nisam nikako nisam mogao ubaciti sliku u video. Video je u avi formatu a slika u jpg formatu

Ako ti je slika prozirna ona ne smije biti u jpeg formatu. Moraš je pohraniti u png ili gif.

15 godina
neaktivan

Kad je stavim u png i daje ostaje pozadina. U photoshopu postoji efekt koji ima ikonu čarobnog štapića i snjim se može selektirati pozadina ali ja ga ne mogu koristiti jer je prostor između slova toliko uzak da ga ne mogu selektirati a ne znam drugi način da to napravim, a čak i kad uspijem pobristai pozadinu i dobit sivo bijele kockice nakon spremanja pozadina u boji se opet vrati.

16 godina
AW10 kaže...

Kad je stavim u png i daje ostaje pozadina. U photoshopu postoji efekt koji ima ikonu čarobnog štapića i snjim se može selektirati pozadina ali ja ga ne mogu koristiti jer je prostor između slova toliko uzak da ga ne mogu selektirati a ne znam drugi način da to napravim, a čak i kad uspijem pobristai pozadinu i dobit sivo bijele kockice nakon spremanja pozadina u boji se opet vrati.

Prvo moraš naučiti bolje baratati photoshopom.

No kad spremiš sliku kao png. Probaj je opet otvoriti photoshopom(.png file) i vidi imali pozadine.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice