Izbacivanje usred igre BF3

poruka: 24
|
čitano: 4.601
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Znaci sve fino radi sve 5 . Nakon 2 min. jednostavno minimizira igru i tu sve stane . Igra i dalje radi , ali nemogu se vratit . Nevjerojatno !

Može nekakav pametan prijedlog ? Hvala !  

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ista stvar se i meni događa, zna li netko?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

To se događa na PC1 ili?

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
moderator

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/battlefield-3/47803.aspx

Dobro,neka ostane otključana ova tema.

سمندری ڈاکو
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 23:29 (pirat).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Re: Izbacivanje usred igre BF3
191x7 kaže...

To se događa na PC1 ili?

Da

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
18 godina
pirat kaže...

:D

power_user kaže...
191x7 kaže...

To se događa na PC1 ili?

Da

Ajmo prvo provjeriti integritet Windows fajlova.

Odi na Start Orb i pokreni Start meni. Upiši cmd.exe. Na ono što pronađe desni klik miša i Run as administrator.

U to što pokrene upiši "sfc /scannow" bez navodnika naravno. Pusti da provjera prođe i javi je li pronašlo štogod.

Ovisno o rezultatu ćemo dalje.

Temperature si nadam se provjerio (i grafičke pod opterečenjem i procesora pod opterećenjem)?

16 godina
191x7 kaže...
pirat kaže...

:D

power_user kaže...
191x7 kaže...

To se događa na PC1 ili?

Da

Ajmo prvo provjeriti integritet Windows fajlova.

Odi na Start Orb i pokreni Start meni. Upiši cmd.exe. Na ono što pronađe desni klik miša i Run as administrator.

U to što pokrene upiši "sfc /scannow" bez navodnika naravno. Pusti da provjera prođe i javi je li pronašlo štogod.

Ovisno o rezultatu ćemo dalje.

Temperature si nadam se provjerio (i grafičke pod opterečenjem i procesora pod opterećenjem)?

Sfc sam pokrenuo već odavno, nađe neke greške, ali iz loga vidim da su sve vezane uz WAT({#})

Grafička dolazi do 70C, CPU 65C, što je prilično dobro za fermija. Također sam probavao overclockat/underclockat grafičku, ali bez rezultata

18 godina

CPU ti je malo topao.

Jesi vrtio možda memtest86+? Ako jesi, koliko? Računalo ti prolazi 12+ sati Prime95?

Je li na matičnoj najnoviji bios? Driveri za zvučnu najnoviji s stranice proizvođača zvučnog čipa?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 0:18 (191x7).
16 godina
191x7 kaže...

CPU ti je malo topao.

Jesi vrtio možda memtest86+? Ako jesi, koliko? Računalo ti prolazi 12+ sati Prime95?

Je li na matičnoj najnoviji bios? Driveri za zvučnu najnoviji s stranice proizvođača zvučnog čipa?

Nije, za tu generaciju im je 73C bila max safe temp, a ljudi ih puštaju i do 80C(u OCCTu, moj u igri ne prelazi 60, a grafička rjetko ide iznad 65)

Prime prolazi 8h, više nisam testirao, memtest je isto prošao 5-6h.

BIOS je najnoviji, driveri isto.

18 godina

8 sati Prime95 nikako nije pokazatelj za potpunu stabilnost. Ima sustava koji se ruše nakon 12+ sati, to nije stabilno.

Postoji stabilno i nestabilno. Ako si već htio testirati stabilnost 8 sati a ne više, onda si bbarem trebao vrtjeti Linpack, bilo u OCCT-u ili u LinX-u.

Za početak vrati procesor na default takt pa onda probaj kako bi vidio hoće li se i onda igra rušiti.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
191x7 kaže...

8 sati Prime95 nikako nije pokazatelj za potpunu stabilnost. Ima sustava koji se ruše nakon 12+ sati, to nije stabilno.

Postoji stabilno i nestabilno. Ako si već htio testirati stabilnost 8 sati a ne više, onda si bbarem trebao vrtjeti Linpack, bilo u OCCT-u ili u LinX-u.

Za početak vrati procesor na default takt pa onda probaj kako bi vidio hoće li se i onda igra rušiti.

Te očite stvari sam odavno probao. Igra mi se već dosta dugo ruši(oko 2 mjeseca) tako da sam svašta probao, ali tek je u zadnjih tjedan dana postala neigriva, a napokon imam vremena za zafrkavati se s time.

A što se tiče stabilnosti znam da bi trebalo duže vrtiti, ali nemam živaca za to, a s obzirom da tako stoji preko godinu dana bez ikakvih problema(osim sad s BFom) mislim da je OK. Osim toga, sve ostalo je potpuno stabilno, Skyrim sam upravo odigrao preko sat vremena, danas sam testirao i OCCT(linpack)+Furmark 2 sata i sve radi. Još ću probati sutra, ali iscrpio sam sve opcije s neta, mislim da mi preostaje jedino reinstalacija Windowsa

18 godina

Ne preostaje ti reinstalacija Windowsa, barem ne još.

Koji antivirus koristiš? Koji firewall? Koju mrežnu karticu i imaš li najnovije drivere za nju?

Isključio si one servise koji su nekim znali izazivati rušenje igre?

Jesi probao u device manageru disejblati zvučni čip pa onda igrati?

Bilo je slućajeva da to riješi rušenje kod određenih Realtek HDAudio čipova, a u tom slučaju je jedina opcija kupnja nove zvučne.

Čime održavaš Windowse (koji alat za optimizaciju)? Kada si i čime zadnji puta provjerio malware (spyware, adware)?

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
191x7 kaže...

Ne preostaje ti reinstalacija Windowsa, barem ne još.

Koji antivirus koristiš? Koji firewall? Koju mrežnu karticu i imaš li najnovije drivere za nju?

Isključio si one servise koji su nekim znali izazivati rušenje igre?

Jesi probao u device manageru disejblati zvučni čip pa onda igrati?

Bilo je slućajeva da to riješi rušenje kod određenih Realtek HDAudio čipova, a u tom slučaju je jedina opcija kupnja nove zvučne.

Čime održavaš Windowse (koji alat za optimizaciju)? Kada si i čime zadnji puta provjerio malware (spyware, adware)?

Avast, probao sam s isključivanjem, bez pomaka. Firewall defaultni iz Windowsa, ali je isključen

Sve što sam našao po forumima sam isključio, opet bez pomaka(primjetio sam da mi se nekoliko puta pokazalo Desktop window manager has crashed, ali ni njegovo isključivanje nije pomoglo)

Gasio sam u BIOSu, ali mislim da nema razlike

Jedino CCleaner, a za malware jedino prođem s avastom, ali uvjek pazim što radim tako da mislim da ne bi trebalo biti nekih problema

18 godina

Mani se CCleanera, taj program mi je par puta dobrano usosio Windowse.

Provjeri spyware putem SuperAntiSpyware ili Malwarebytes Anti-Malware (prvo ažurirati pa onda puni scan koji god od njih koristio).

I pređi Windowse s IObit Advanced SystemCare ili trial verzijom TuneUP utilities 2013.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Prošao sam sve to, i ništa nije upalilo, ali mislim da sam našao problem. Device manager prepoznaje 4 NVIDIA High Definition Audio devicea, vjerojatno zbog toga što sam dosta puta reinstalirao drivere, sada sam disableo 3 od ta 4 i 2 runde je izdržalo bez rušenja, dalje još moram probati. Puno ti hvala na pomoći!

EDIT: ipak nije upalilo, radilo je OK par rundi i onda sam restartao komp i opet se vratilo na isto

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 16:29 (power_user).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Nema na čemu. BF3 je osjetljiv na te "dodatne" zvučne, pa ako ti to riješi problem - super. :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Ipak ne... Restartao sam komp i sve se vratilo na staro, iako su sve zvučne disableane. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
power_user kaže...

Ipak ne... Restartao sam komp i sve se vratilo na staro, iako su sve zvučne disableane. {#}

Probao si baš disable svake zvučne što imaš u računalu?

Jesi probao neku drugu igru na Frostbyte 2 engineu (MoH Warfighter, NFS The Run)?

Probao koristiti drugi browser za battlelog?

Isključio cloud data ili ne? Isprobaj...

16 godina
191x7 kaže...
power_user kaže...

Probao si baš disable svake zvučne što imaš u računalu?

Jesi probao neku drugu igru na Frostbyte 2 engineu (MoH Warfighter, NFS The Run)?

Probao koristiti drugi browser za battlelog?

Isključio cloud data ili ne? Isprobaj...

Da

Nemam, ali pitatu ću frenda da mi posudi acc s MOHW ili ću skinuti NFS

Jesam oboje, bez pomaka 

EDIT: sad sam malo palio gasio zvučne, sad je opet izdržalo 2 runde s istim postavkama kao i maloprije kad se rušio(NVIDIA disejblani, HD Audio upaljen). Čudno...

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 17:22 (power_user).
16 godina

Napokon sam se odlučio formatirati disk, jučer sam stavio Windowse 8, cijelu noć sam skidao BF i opet se događa isto. Pazio sam da sve promjenim(trial windowsi bez {#}, ponovno sam skidao 27GB BFa, čak sam i drivere skidao posebno, a ne iz backupa sa drugog diska). Razlika je jedino što mi ovaj put daje neki DX error, ali kada pokusam instalirati novi DX kaze da je ovaj najnoviji i ne ide dalje :(

VEĆA SLIKA

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Neću reći da sam imao identične, ali imao sam ***JAKO*** slične errore kod BF3 sa GTX580 koja je išla na RMA.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
16 godina
Jovanka kaže...

Neću reći da sam imao identične, ali imao sam ***JAKO*** slične errore kod BF3 sa GTX580 koja je išla na RMA.

Isla je na RMA samo zbog toga ili je kasnije potpuno prestala raditi? Poslao bih i ja svoju, ali sumnjam da bi nešto napravili s opisom kvara "ruši se nakon 20sek. igranja Battlefielda"

EDIT: poslat ću je na garanciju za svaki slučaj, gledao sam po mailu i vidim da ima malo više od mjesec dana garancije {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 18:15 (power_user).
16 godina

Izgleda do nije do grafike, nosio sam je kod prijatelja i radi OK. Sad slijedi testiranje jedne po jedne komponente{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Riješio sam problem! Ako nekoga zanima, problem je bio u RAMu, iz nekog razloga se digao na 2100Mhz(ne znam kako, u taj dio BIOSa nisam mjesecima ulazio), sad sam ga spustio na 1600 i radi bez problema(osim što se komp osjetno duže boota, nikad se ne bih sjetio da to toliko utječe)

BTW; ispričavam se na triple-postu, ali razmak između nih je dosta velik pa mi se čini prikladnije napisati novi post

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.1.2013 20:07 (power_user).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice