Grafa problem - driveri

poruka: 13
|
čitano: 4.820
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Grafa problem - driveri

pozz

nadogradil sam malo burazu komp. stavil sam umjesto 9250 ati x1650 pro i umjesto athlon xp 1600+ athlona xp 2800+. ostatak konfe -> gigabyte ga-7vax, 3x 512 mb ddr400, 80 + 40 gb hdd i neko napajanje - nemam pojma koje... grafa zahtijeva dodatno napajanje (ono sa disketnog pogona)

problem je sljedeci. kad se pokrene pes 6 i dok treba prikazati 3d sliku (stadion itd.) sve je crno i tu i tamo se vidi neka tocka u boji. sa gta 3 slican problem, ali vec u meni-u steka i gube se slova (poblijede ili se uopce ne vide). collin mcraee rally 2 radi odlicno. na kompu je također i windows 7. nakon instalacije automatski se ukljucio aero i radi ok. (nisam sprobavao igre - osim šaha koji se dobiva sa windowsima - radi, sve 5). drivere sam skidao sa sluzbene stranice -> 10.2 za xp i 10.2 za win7...

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Grafa problem - driveri
Idealist kaže...

pozz

nadogradil sam malo burazu komp. stavil sam umjesto 9250 ati x1650 pro i umjesto athlon xp 1600+ athlona xp 2800+. ostatak konfe -> gigabyte ga-7vax, 3x 512 mb ddr400, 80 + 40 gb hdd i neko napajanje - nemam pojma koje... grafa zahtijeva dodatno napajanje (ono sa disketnog pogona)

problem je sljedeci. kad se pokrene pes 6 i dok treba prikazati 3d sliku (stadion itd.) sve je crno i tu i tamo se vidi neka tocka u boji. sa gta 3 slican problem, ali vec u meni-u steka i gube se slova (poblijede ili se uopce ne vide). collin mcraee rally 2 radi odlicno. na kompu je također i windows 7. nakon instalacije automatski se ukljucio aero i radi ok. (nisam sprobavao igre - osim šaha koji se dobiva sa windowsima - radi, sve 5). drivere sam skidao sa sluzbene stranice -> 10.2 za xp i 10.2 za win7...

hvala

????..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 9:02 (=xfact=).
15 godina
neaktivan
=xfact= kaže...
Idealist kaže...

pozz

hvala

????..

Šta ti je čudno? Vjerojatno se radi o 4pinskom disketnom napajanju kojeg su koristile starije grafe, prije 6pin, i paralelno sa molex erom.

http://prohardver.hu/dl/cnt/2007-04/1517/picz/pro.jpg

Gornji desni kut kartice, bijeli power konektor 4pin.

Što se tiče konkretnog problema ja bi pokušao sa nekim drugim driverima, ovo mi je čini se softverski problem, iako kažeš ne znaš o kojem se napajanju radi. Rješenje su ili omega ili XG warcats driveri, da ih nađeš na netu nešto starije, ne 10.2 nego ipak dosta starije pošto se radi o X1650.

Druga stvar je probati istu karticu na nekom drugom kompu ali sa intel platformom, dakle neki P4 s478 ili 775 pa vidjeti kako se ponaša i nekim drugim napajanjem.

Ili je riječ o softverskom problemu sa driverima, ili je nekakva nekompatibilnost za matičnom možda posrijedi pošto se radi o AGP kartici, bilo je dosta problema svojedobno sa PCIE konverzijama ATi-ja na AGP platforme, može biti i napajanje ako je neki krajnji šitex.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 9:09 (thedream).
15 godina

ta grafa je normalno radila na asusovoj maticnoj + P4 2,8 ghz. i ja mislim da je softwerski problem. driveri koji su bili na onoj konfi su isto 10.2... (barem mislim da je tako - ako nisu oni koji su dosli sa cd-om)

15 godina
neaktivan
Idealist kaže...

ta grafa je normalno radila na asusovoj maticnoj + P4 2,8 ghz. i ja mislim da je softwerski problem. driveri koji su bili na onoj konfi su isto 10.2... (barem mislim da je tako - ako nisu oni koji su dosli sa cd-om)

Zato sam i naveo mogućnost nekompatibilnosti i da probaš sa Intel platformom, ti si na nvidija ili kojem već čipsetu i AMD-u. Ja bi pokušao sa tim driverima na CD-u,da. To je isto dobra ideja. I svakako pokušati sa nekim drugim napajanjem.

Cemetary gates
16 godina
Grafa problem - driveri

-thedream je već naveo dobra objašnjenja, razloge, samo mali dodatak.

-iz tih generacija su Radeonke imale konstantno šrotex drivere, od verzije do verzije uz razne patcheve za igru je slika bila OK u jednoj dok nije radila u drugoj igri (kao što ti se i dešava). To je stvar nabadanja verzije drivera i patcha za igru. Dodatno imaš VIA chipset, vjerojatno i tu neki problem (kompatibilnost). Pošto je ta serija bila nasljednik AGPa, može biti svašta, pogotovo pod sedmicom. Možda bi rješenje bilo XP?

- btw, za starije Radeonke (AGP) je zadnji relevantni driver bio 9.3, kasnije su ponovo ubacili support u novije verzije, ali bitnih razlika nebi trebalo biti. Skini sve za tu verziju 9.3 (ili 9.4?), ima 10tak drivera, fixeva, patcheva...

-sitnica koja je mogla popravit npr pogrešno iscrtavanje umjesto npr dima trokutiće.. je u driveru postaviti kvalitetu na max (ona opcija optimise performance-quality). Ili ovisno o game-engineu recimo Quake, iscrtavanje sky-a i sl.

- 4pin power je uveden s 98xx serijom. :) , ali nebi rekao da je tu napajnje problem (zbog drugih igara koje su OK, nebi ni prošao POST-Boot).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 godina

na sedmici i nema problema, samo na xp

16 godina
Idealist kaže...

na sedmici i nema problema, samo na xp

-potvrda da je u pitanju soft. ... ako nema problema ostani na sedmici, zanemarivo veće trošenje resursa, igre rade podjednako, nebi trebalo biti primjetno. Samo treba podesiti (ne natrpati raznog smeća) ali to je jednako i za XP. ... naravno, problem je i nabavna cijena, tad ipak pokušaj s raznim varijantama drivera na XPu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 12:59 (ihush).
15 godina
Grafa problem - driveri

izgleda da je  ipak problem u kompatibilnosti... (na win7 isto problemi u istim igrama). prilikom dxdiag testa 3D-a, na drugom i svakom sljedecem testu mi javlja memory error. sad, ili je memorija na grafickoj neispravna ili maticna ne "prepoznaje" vise od 128 mb (!?)... trenutno bios za placu (GA-7VAX) je F10. "najnoviji" je F13 ali ne pise da ima kakvih poboljsanja u vezi agp kartica... isplati li ga se stavljati (trebao bih OPET otici do buraza - pa da ne gubim vrijeme bzvz). grafa je dobra, taman za klince da mogu pokrenuti neku igru...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Idealist kaže...

izgleda da je  ipak problem u kompatibilnosti... (na win7 isto problemi u istim igrama). prilikom dxdiag testa 3D-a, na drugom i svakom sljedecem testu mi javlja memory error. sad, ili je memorija na grafickoj neispravna ili maticna ne "prepoznaje" vise od 128 mb (!?)... trenutno bios za placu (GA-7VAX) je F10. "najnoviji" je F13 ali ne pise da ima kakvih poboljsanja u vezi agp kartica... isplati li ga se stavljati (trebao bih OPET otici do buraza - pa da ne gubim vrijeme bzvz). grafa je dobra, taman za klince da mogu pokrenuti neku igru...

Uradi to, ništa te ne košta osim malo vremena. F13, pa vidjeti. Ako ne pomaže, nažalost pronaći nekakvu 7600GT nvidiju za 100-150kn.

Cemetary gates
15 godina

ati 9250 je radila bez problema... nadam se da ce i ova proraditi nakon update-a...

15 godina
neaktivan
Idealist kaže...

ati 9250 je radila bez problema... nadam se da ce i ova proraditi nakon update-a...

Sa PCIE konverzijama na AGP su počeli problemi sa kompatibilnošću itd., tj. od serije X1xxx za AGP. Ja sam se ubio sa X1950pro za AGP i nforce3 250gb čipsetom, prebacili kod frenda na Pentium IV i neki 815 koji već čipset, sve leti, nikad errora. Dok sam ja recimo više vidio crn ekran u igrama, a zvuk ide..

Cemetary gates
15 godina
Grafa problem - driveri

stavio sam novi bios. vent na grafi je tisi, ali i dalje isti prob... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice