FPS dropovi GTA IV i ostale igre

poruka: 7
|
čitano: 1.837
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen

Pozdrav,

imam vec duze problem s FPS dropovima u igrama, to sam prvo primjetio u Euro Truck Simulatoru 2 (svakih 10 sekundi u prosjeku FPS se srusi za 20,30), u Minecraftu sam primjetio nesto sitnije jer se i inace vrti dosta vise FPS-a u toj igri, a danas instaliram GTA IV i opet ostanem razocaran. Instalirao sam 1.0.4.0 patch jer sam cuo da je najbolji, i uglavnom se vrti oko 35 - 50 i tu je dobro igrivo, no medjutim opet imam FPS dropove i FPS se srusi na 10. 

Stvarno ne znam u cem je problem, sto da radim vise.

Igram na laptopu, sljedece spec:

Windows 8

i3 Core 2370m

4 Gb DDR3

7670m

500 gb disk

Jel ima netko koju ideju?

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
16 godina
Re: FPS dropovi GTA IV i ostale igre
Edge kaže...

Pozdrav,

imam vec duze problem s FPS dropovima u igrama, to sam prvo primjetio u Euro Truck Simulatoru 2 (svakih 10 sekundi u prosjeku FPS se srusi za 20,30), u Minecraftu sam primjetio nesto sitnije jer se i inace vrti dosta vise FPS-a u toj igri, a danas instaliram GTA IV i opet ostanem razocaran. Instalirao sam 1.0.4.0 patch jer sam cuo da je najbolji, i uglavnom se vrti oko 35 - 50 i tu je dobro igrivo, no medjutim opet imam FPS dropove i FPS se srusi na 10. 

Stvarno ne znam u cem je problem, sto da radim vise.

Igram na laptopu, sljedece spec:

Windows 8

i3 Core 2370m

4 Gb DDR3

7670m

500 gb disk

Jel ima netko koju ideju?

Jesi stavio najnovije drivere? Kakve su ti temp?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
18 godina
odjavljen

Evo nekog kraceg mojeg osvrta:

- imam osjecaj da je sve islo glatko prvih 10 minuta, a da su zatim poceli lagovi, ne znam jel sam zabrijo ili je stvarno tako. Posto je sve islo dobro upocetku znaci da performanse nisu problem, sve ide oke, od 30 - 60 FPS-a.

- driveri su instalirani orginal preko DELL-ove stranice preko service tag-a od laptopa

- u prilogu je screeshot temperatura, ne znam koji je problem s temperaturom od graficke, ne znam jel problem do senzora ili je uistinu tako, uglavnom dva programa pokazuju maksimalnu temp. od 62 stupnja, dok je procesor zagrijaniji.

- mozda jednostavno Windows pocne klat u pozadini neke procese pa pocinje padati FPS.

Na Hardware monitoru pisu max. temperature koje su bile dok sam bio u GTA, 85 stupnjeva, ne mogu ocijeniti jel to previse.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Temperature su prevelike, i procesor ti snizava frekvenciju da bi snizio temparaturu (meni se to događalo na tocno 80C, na proslom laptopu).

Zbog toga sve radi dobro prvih 10tak min, a kada se zagrije, FPS pada, radi pada frekvencije procesora. Mozes probat pratit frekvenciju procesora dok igras, preporucavam MSI Afterburner i HWInfo64.

Tako da sve sto trebas je dobro ocisiti laptop od prasine, te eventualno promijenit termalnu pastu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
odjavljen

Da, izgeda da je to.

Radio sam test u OCCT-u i ista stvar, kad dodje do 85 snizi frekvenciju, pa opet pojaca i tako u nedogled.

Laptop je bio na garanciji oko 3. mjeseca gdje mu je promijenjen ventilator (pa je vjerovatno stavljena i nova pasta), probat cu ga ispuhat s kompresorom, a nebi ga bas otvaro.

Imam garanciju 3 godine, da je upotrijebim ili?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: FPS dropovi GTA IV i ostale igre
Edge kaže...

Da, izgeda da je to.

Radio sam test u OCCT-u i ista stvar, kad dodje do 85 snizi frekvenciju, pa opet pojaca i tako u nedogled.

Laptop je bio na garanciji oko 3. mjeseca gdje mu je promijenjen ventilator (pa je vjerovatno stavljena i nova pasta), probat cu ga ispuhat s kompresorom, a nebi ga bas otvaro.

Imam garanciju 3 godine, da je upotrijebim ili?

pokusaj ga najprije ispuhat ... ako temperature ne budu dosta nize odnesi ga u servis neka ga oni ociste i zamjene pastu .... u najgorem slucaju, trebat ce bolji cooler

18 godina
odjavljen

Probat cu ga ispuhat pa cemo vidjet, a mislim da bi tvornicki vent trebo biti oke posto ovo nije rasiren problem, problem moze biti u prasini, lose postavljenoj pasti ili jednostavno laptop ima negdje bug s ispuhom.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice