Čudno zauzeće procesora

poruka: 14
|
čitano: 5.663
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Čudno zauzeće procesora

Računalo usporeno. Procesor stoji na 100%, a iz priloženog se vidi da ga ništa ne koristi. Svježa instalacija Windowsa. Jel to možda rikno proc ili je nešto drugo???

http://i45.tinypic.com/27x57d.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 15:31 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Čudno zauzeće procesora

Ja iz priloženog ne vidim ništa.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Čudno zauzeće procesora
Father_Dougal kaže...

Ja iz priloženog ne vidim ništa.

Sad se vidi.

18 godina
Čudno zauzeće procesora

Dakle, standardna procedura - poskenirati računalo sa MBAM, SuperAntiSpyware, i TDSS Killerom.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Čudno zauzeće procesora

Radi se o svježoj instalaciji Windowsa. Nema spyware ni ičeg sličnog.

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Čudno zauzeće procesora

Skini process explorer, provjeri što te muči. možda je neki driver.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Čudno zauzeće procesora

Ima sam isti problem dok sam radio frišku instalaciju OS-a. Ovo ti je vjerovatno uzrok: Driveri ne rade dobro pa je procesor "opterećen".Da provjeriš dali je to uzrok odi na "Task Manager/Preformance/Resource Monitor/CPU" Tu se nalaze svi procesi koje CPU obrađuje. Ako je problem s driverima, proces imena "System Interrupts" če zauzimat 1.50-2.80 pa i više(Average CPU).

Drugi način je instalacija "DPC Latency Checker" on naime testira video i audio stream, ali ti daje dobar uvid u stanje drivera na kompjutoru.

Ako je gore navedeno točno, probaj nači nove drivere ili ako su od OS-a(default-ni tj. Plug and play) instaliraj nove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
weeman kaže...

Da provjeriš dali je to uzrok odi na "Task Manager/Preformance/Resource Monitor/CPU" 

Čovjek koristi XP.

13 godina
neaktivan
Čudno zauzeće procesora

trebo si malo potražit, imaš moju temu o tome, driveri i bios nula bodova, samo novi windowsi pomažu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Čudno zauzeće procesora

Nje ti to ništa, pogledaj na starom kompu kod mene (SLIKE), pogledaj si PERFORMANCE TAB. tamo ti piše zauzeće procesora pravo.

EDIT: To ti je normalno (nije nikakav virus ili slično), budi bez brige, samo si dalje snimi normalno sve programe.{#}

SLIKA 1 SLIKA 1
SLIKA 2 SLIKA 2
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 17:22 (Valentin17).

1 0 hvala 0
18 godina
Čudno zauzeće procesora

Taj System Idle je normalan tj. uvijek je oko 99% ali to ne pokazuje zauzece CPU kao kod njega (slike)

BTW: da li ti je jos uvijek CPU na 100% ili se smanjilo?

Da li ti tako stoji cijelo vrijeme ili se smanjuje (ugasi sve programe pa opet slikaj ali samo Task mng. ne cijeli ekran)?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Računalo usporeno. Procesor stoji na 100%, a iz priloženog se vidi da ga ništa ne koristi. Svježa instalacija Windowsa. Jel to možda rikno proc ili je nešto drugo???

http://i45.tinypic.com/27x57d.jpg

Na slici piše da ima 35 aktivnih procesa, a na listi su samo 34.

17 godina
djigibao kaže...

Taj System Idle je normalan.. 

- BINGO!

objašnjenje, idle je suprotno od zauzeto-opterećeno, tj idle je slobodno.

(žalosno kako se na forumu zapravo ne čita s razumjevanjem, daju se rješenja po receptu Hitne PC Službe..) {#}

Father_Dougal kaže...

.. 

I dalje, OP, skini Process Explorer, pokreni ga kao administrator, pa pogledaj koji točno servis/proces jede procesorsko vrijeme.

-eh, da. {#} i {#}

- i uključi PID prikaz z task manageru.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 23:16 (ihush).
18 godina
Čudno zauzeće procesora

Kaj vi svi filozofirate, kad "system idle" zauzme 99% CPUa, ne vidi se da je CPU usage zakucan na 100%, kaj je vama?
To samo označava koliki postotak procesora se odmara, to nije pravi proces.

Čovjeku je CPU usage zakucan na 100%, makar idle pokazuje da procesor kao fol ne radi ništa.

Sjedite svi, jedan. 

I dalje, OP, skini Process Explorer, pokreni ga kao administrator, pa pogledaj koji točno servis/proces jede procesorsko vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 23:01 (Father_Dougal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice