Računalo usporeno. Procesor stoji na 100%, a iz priloženog se vidi da ga ništa ne koristi. Svježa instalacija Windowsa. Jel to možda rikno proc ili je nešto drugo???
Računalo usporeno. Procesor stoji na 100%, a iz priloženog se vidi da ga ništa ne koristi. Svježa instalacija Windowsa. Jel to možda rikno proc ili je nešto drugo???
Ja iz priloženog ne vidim ništa.
Ja iz priloženog ne vidim ništa.
Sad se vidi.
Dakle, standardna procedura - poskenirati računalo sa MBAM, SuperAntiSpyware, i TDSS Killerom.
Radi se o svježoj instalaciji Windowsa. Nema spyware ni ičeg sličnog.
Skini process explorer, provjeri što te muči. možda je neki driver.
Ima sam isti problem dok sam radio frišku instalaciju OS-a. Ovo ti je vjerovatno uzrok: Driveri ne rade dobro pa je procesor "opterećen".Da provjeriš dali je to uzrok odi na "Task Manager/Preformance/Resource Monitor/CPU" Tu se nalaze svi procesi koje CPU obrađuje. Ako je problem s driverima, proces imena "System Interrupts" če zauzimat 1.50-2.80 pa i više(Average CPU).
Drugi način je instalacija "DPC Latency Checker" on naime testira video i audio stream, ali ti daje dobar uvid u stanje drivera na kompjutoru.
Ako je gore navedeno točno, probaj nači nove drivere ili ako su od OS-a(default-ni tj. Plug and play) instaliraj nove.
Da provjeriš dali je to uzrok odi na "Task Manager/Preformance/Resource Monitor/CPU"
Čovjek koristi XP.
trebo si malo potražit, imaš moju temu o tome, driveri i bios nula bodova, samo novi windowsi pomažu
Nje ti to ništa, pogledaj na starom kompu kod mene (SLIKE), pogledaj si PERFORMANCE TAB. tamo ti piše zauzeće procesora pravo.
EDIT: To ti je normalno (nije nikakav virus ili slično), budi bez brige, samo si dalje snimi normalno sve programe.
Taj System Idle je normalan tj. uvijek je oko 99% ali to ne pokazuje zauzece CPU kao kod njega (slike)
BTW: da li ti je jos uvijek CPU na 100% ili se smanjilo?
Da li ti tako stoji cijelo vrijeme ili se smanjuje (ugasi sve programe pa opet slikaj ali samo Task mng. ne cijeli ekran)?
Na slici piše da ima 35 aktivnih procesa, a na listi su samo 34.
Taj System Idle je normalan..
- BINGO!
objašnjenje, idle je suprotno od zauzeto-opterećeno, tj idle je slobodno.
(žalosno kako se na forumu zapravo ne čita s razumjevanjem, daju se rješenja po receptu Hitne PC Službe..) 
..
I dalje, OP, skini Process Explorer, pokreni ga kao administrator, pa pogledaj koji točno servis/proces jede procesorsko vrijeme.
-eh, da.
i 
- i uključi PID prikaz z task manageru.
Kaj vi svi filozofirate, kad "system idle" zauzme 99% CPUa, ne vidi se da je CPU usage zakucan na 100%, kaj je vama?
To samo označava koliki postotak procesora se odmara, to nije pravi proces.
Čovjeku je CPU usage zakucan na 100%, makar idle pokazuje da procesor kao fol ne radi ništa.
Sjedite svi, jedan.
I dalje, OP, skini Process Explorer, pokreni ga kao administrator, pa pogledaj koji točno servis/proces jede procesorsko vrijeme.