Spajanje Laptopa (win7) i PC-ja (WinXP) via rutera

poruka: 11
|
čitano: 5.815
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav. Kako umrežiti laptop (bežično; Win7) i PC (spojen na ruter; WinXP)?

Upisao sam IP adrese, T-comove DNSove na oba. Uključio sam share na oba. Kako dalje?

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Spajanje Laptopa (win7) i PC-ja (WinXP) via ru

Router je siemensov SX763, Tcomov.

16 godina

Između ostalog trebas imati i istu workgroup

Google is NOT your friend!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uopće ih ne vidim u Network-u.

A jel može ostat ona defaultna (WORKGROUP)?

0 0 hvala 0
16 godina

Evo jedan jako dobar tut kako i što sve treba (ima odmah objašnjeno i kako postaviti printer sharing): http://www.howtogeek.com/howto/windows-7/share-files-and-printers-between-windows-7-and-xp/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Smolja kaže...

Uopće ih ne vidim u Network-u.

A jel može ostat ona defaultna (WORKGROUP)?

Ne moze. Probavao sam i ja davno.. mora se promijeniti i potom racunala restartirati

15 godina
neaktivan

Uspijem ja njih spojit preko kabela, upisat IP adrese i posluži mi kad ustreba.

I dalje ne prepoznaje. Evo adresa

PC

IP aresa               : 192 168 1 100

Subnet           : 255 255 255 0

Default gateway  : 192 168 1 1

Lap

IP adresa : 192 168 1 253

ostalo isto i T-Comovi  DNS-ovi.

0 0 hvala 0
16 godina

Jel ti samo vazno umreziti ih ili ujedno na oba imati i internet, dijeljenje datoteka itd?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kao prvo, oba moraju na net (po mogućnosti statične IP adrese (otvoreni portovi)), a onda da se dijele datoteke i printer.

Vidim da na ruteru ima i USB utičnica u koju ću uštekat printer i da mi printer radi ak uspijem nać mrežni drajver il šta već treba. Dojadilo mi da svako malo šta trebam printat nosit laptop u drugu sobu, prebacivat na USB i slično. Isto tako neću stolni uključivat kad god nešt treba isprintat itd. Windows 7 mi je 64 bitni, a ovaj je 32bitni za neke starije stvari koje 64biti neće pokretat isto tako dobro duđe.

0 0 hvala 0
16 godina

-IP adrese možeš prepustiti routeru preko DHCPa, nema nikakve koristi ili potrebe za fixnim IPom, (osim ako postoji baš neki konkretni razlog).

-statička adresa je nešto (sasvim) drugo, odnosi se na internet, tj IP koji dobiješ od ISPa, ako trebaš nešto takvo odgovor je npr dynDNS.

-printer (i npr HDD) su predviđeni kao moguća opcija, ali ISP upucava svoj firmware, tako da ovisiš o njegovim opcijama.. potraži i routeru. Nisu svi printeri podržani. Univerzalno rješenje je print server (tj slična kutijica, ali nezaključana kao ISPova..).

-Workgroup je poželjno da bude isti jer win prikazuje svoju grupi (ali nije obavezno). Može biti i 'workgroup'.

-nevažno je koliko bitova, pa i koji OS. (unix, linux,OSX, win3.1forWG pa nadalje ili čak netware), sve mreže rade jednako (inače nbi bilo interneta), samo moraš podesiti npr firewall a često i AV ili neki utils koji 'optimizira' računalo (tj napravi sranje isključivanjem servisa..)

-sve potrebno možeš riješiti za par minuta, počevši pinganjem, 'ping 127.0.0.1' pa ping (router) 192.168.1.1, (može i ping google.com ili 8.8.8.8), pa pingati drugo računalo.. ako ping do drugog računala ne prolazi znači da je blokiran firewallom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 9:53 (ihush).
15 godina
neaktivan

Ma i mislio sam na statičku. Probao sam pingati. Isključen je firewal na PC-u. S laptopom na kojem je win XP radi i "shareanje". Jedino nikako da ovaj đavo na kojem je Win7 da ih detektira.

Promjenjena je IP pa pingano i na kraju uspostavljeno. još printer...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 22:42 (Smolja).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice