Pozz, imam pitanje vezano za prebacivanje starog routera u switch.
Dakle, trenutno imam router Thompson TG782 (T com), sad da ne kupujem switch htio bi iskoristiti stari router (SpeedTouch 780 WL, isto bio T-com) za to ako je moguće.
U korisničkoj službi su rekli da nije to moguće podesiti jer je router kao tako konfiguriran po defultu, ali možda oni (ona) ne zna.
Naime ti routeri imaju 4 lan ulaza, iako su treći i četvrti ulazi namjenjeni za IP/TV, što meni ne treba na tom starom routeru. Sada kada sam probavao to namjestiti, spojio sam lan kablom trenutni router koji imam (ulaz 2, jer mi je ulazi 1 povezan sa kompom), sa starim routerom (ulaz 1).
Prvo je bio problem uopće "ući" u taj stari router jer je ip 192.168.1.1 isti kao i ovom novom. Znalo me je pitat username i pass prvog od novog i odma od starog. Uspio sam nekako prebaciti da je ip od starog routera 192.168.1.2. i u postavkama sam isključio dhcp, nat, dns, te ga postavio u bridge mode. Kad me pitalo koji service želim (3Play ili 2Play) izabrao sam 2Play.
3Play je za MaxAdsl, MaxTV, Telefon, a 2Play je za MaxAdsl i Telefon, pa sam mislio da možda treba uzeti 2Play tako da treći i četvrti lan ulaz ne koristi za "IP/TV".
Nakon što sam to napravio, spojio sam lan kabal u drugi lan ulaz na tom starom routeru sa TV-om. Zatim sam spojio lan kabal u treći ulaz (iznad kojeg piše da je za IP/TV) na tom starom routeru sa Bluray playerom, međutim, interneta je bilo na TV-u jer je on na drugom lan ulazu, dok na bluray-u nije bilo. Probao sam i zamjenit kablove. Dakle, problem je u tom trećem i četvrtom ulazu koji su namjenjeni za IP/TV, da ili je moguće to kako rješiti da su treći i četvrti lan ulaz iznad kojih piše "IP/TV" kao i prva dva? Da li je potrebno skinuti neki firmware ili sl?
I da na kraju sam uspio sve sj. tako da sam morao ovaj glavni router skorz restartat i još sam zaboravio šifru od spajanja na internet.
Unaprijed se zahvaljujem :)