Problem s wirelessom putem USB sticka

poruka: 5
|
čitano: 1.087
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Daklem, prije nekoliko dana sam kupio novu konfiguraciju i na internet se odlučio spojiti novim USB adapterom D-Link GoUSB N150. I tu, naravno, počinju problemi.

Naime, internet radi dobro prvih nekoliko sekundi do minutu i onda mu brzina ostaje na 1 Mbps. (desni klik na ime mreže pa klik na 'Status'). Tu i tamo se na nekoliko sekundi poveća na 5.5, 12, 18 ili čak do 54 Mbps. Signal je konstantno na dvije crtice.

To me u potpunosti zbunjuje s obzirom da ovaj post tipkam s laptopa koji je udaljen metar i koji je na dvije crtice uz betoniranu brzinu od 36 Mbps. Ona ne mrda ni gore a ni dolje.

U isto sobi koristi se i još jedan laptop situacija je identična. U sobi do je još jedno desktop računalo s D-Link USB adapterom i tamo je situacija slična, nema većih problema.

U jednom od topica netko je preporučio instalaciju inSSIDera pa ovdje imate screenshot koji je napravljen (ja se spajam na mrežu 'pejakovic');

Savjeti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 19:37 (Simpzon).

0 0 hvala 0
13 godina

koliko je ta nova konfa udaljena od routera? jesi instalirao drivere koje si dobio na cd-u? probaj promijenit kanal na 7

btw trebao si kupiti neku provjerenu karticu kao npr dlink dwa-125

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 20:03 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem s wirelessom putem USB sticka

Nekoliko metara no router je kat ispod. Naglašavam, u krugu od nekoliko metara je još nekoliko računala i sve je u redu.

Kako promijeniti kanal? Ulaskom na 192.168.1.1?

Driveri su uredno instalirani, da.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 20:03 (Simpzon).
13 godina

kanal se mijenja tamo gdje i šifra za wlan kod tvog routera. odabereš manual channel i odabereš kanal iako mislim da je negdje drugdje problem

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem s wirelessom putem USB sticka
peace_of_cake kaže...

btw trebao si kupiti neku provjerenu karticu kao npr dlink dwa-125

Ovo je zapravo DWA-123 pa sumnjam da su tolike oscilacije u kvaliteti...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice