Problem sa spajanjem 2 kompa na internet

poruka: 38
|
čitano: 5.719
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

imam problema sa spajanjem na internet

doma imam b-netov žični modem, pa sam htio spojiti više od jednog kompa na taj internet i kupio sam dlinkgo wireless n 150 easy router (go-rt-n150)

stolno računalo sam spojio žično sa tim dlink modem, dok laptop spajam bežično

na stolnom računalu sve super radi, ali na laptopu svako malo izbacuje, čak i kada je pored modema, a u drugoj sobi nemrem se spojiti niti na dvije sekunde

onda svako malo pokrenem troubleshoter i većinom ovo piše(i uvijek je Limited Acess):

http://postimg.org/image/s6wd8rytj/

http://postimg.org/image/f7c365otp/

ponekad i ovo:

http://postimg.org/image/jgwdvgxht/

kod konfiguriranja nisam ništa taknuo, samo sam spojio i sve je na default-u

ovo sam uspio naći na postavkama routera:

http://postimg.org/image/rogruw3ur/

je li možda nešto krivo postavljeno?

bilo kakva pomoć je dobrodošla, potreban mi je internet na laptopu da bi mogli sestra i ja raditi za faks stvari, a dosta toga moramo raditi u isto vrijeme pa je jako nezgodno

Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
16 godina

Probaj reinstalirati driver od bežične kartice na laptopu i ponovo unijeti lozinku u postavke konekcije.

Isključ N podršku na D-linku, ovu od 150Mb, neka radi na 54Mb-

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.10.2013 23:31 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Gasi dhcp pa probaj

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.10.2013 23:33 (SolidSnakeCRO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

vidi koji je ip od tvog bnet routera te na novom routeru postavi drugi ip tj ako je kod bnet routera 192.168.1.1 onda novi mora bit npr 192.168.1.2. i zasto da gasi n podrsku? svi noviji laptopi, cak i najjeftiniji imaju n karticu u sebi. bit ce brze ako je signal slabiji

1 0 hvala 0
16 godina

Kako pomoći, kad postave pitanje i odu spavat?

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa spajanjem 2 kompa na internet
SolidSnakeCRO kaže...

Gasi dhcp pa probaj

probao sam i ništa nije pomoglo

13 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

vidi koji je ip od tvog bnet routera te na novom routeru postavi drugi ip tj ako je kod bnet routera 192.168.1.1 onda novi mora bit npr 192.168.1.2. i zasto da gasi n podrsku? svi noviji laptopi, cak i najjeftiniji imaju n karticu u sebi. bit ce brze ako je signal slabiji

a kako da vidim koji je ip na mom routeru,

šta moram iskopčat ovaj wireless router i ukopčat samo b-netov u komp

a dhcp imam uključen na stolnom i laptopu, jel ima to nekakve veze???

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 15:13 (Darkdevill).
16 godina

U ovom D-linku, enable DNS, dicable DHCP. Prvo ovo napravi.

Što će ti ovaj "My d-link network".

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 16:50 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ivo454 kaže...

U ovom D-linku, enable DNS, dicable DHCP. Prvo ovo napravi.

Što će ti ovaj "My d-link network".

napravio sam to i čim sam otišao u drugu sobu sa laptopom je "pukla" veza

ponovno sam išao konfigurirati taj dlink modem i kad sam to napravio ovo mi je pisalo:

Internet Connection:DHCP

IP Address:94.253.208.118

Gateway:94.253.208.1

Mask:255.255.252.0

Primary DNS Server:83.139.104.2

Secondary DNS Server:83.139.105.2

Network Name (SSID):M_Wireless

Security:WPA+2PSK(TKIP+AES)

to je ta datoteka my dlink network

zašto je tu ip adress 94......., a ne 192.168.0.1 kak piše kada odem u modem settings

16 godina

Kako vidiš D-link na laptopu, odnosno u konekcijama kako se prikazuje. Treba utvrditi jeli puca veza između laptopa i D-linka ili se D-link i ovaj ruter međusobno "ne slažu", što bi bio sukob IP adresa.

Ova adresa 94......... je od providera na koji si spojen, znači svako računalo je na internet spojeno pod različitom IP adresom

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 18:09 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ivo454 kaže...

Kako vidiš D-link na laptopu, odnosno u konekcijama kako se prikazuje. Treba utvrditi jeli puca veza između laptopa i D-linka ili se D-link i ovaj ruter međusobno "ne slažu", što bi bio sukob IP adresa.

Ova adresa 94......... je od providera na koji si spojen, znači svako računalo je na internet spojeno pod različitom IP adresom

a kako da ustvrdim da li se "slažu" ova dva routera

(sa mobitelom se normalno i bez problema spajam i u drugoj sobi, dok sa laptopom gotovo i nema šanse)

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 18:16 (Darkdevill).
16 godina

Ja bih započetak napravio reset D-linka. Da razjasnimo, D-link je žično spojen na taj ruter, on se po pravilu ne bi trebao "sukobljavati" sa ruterom i ništa ne bi trebalo podešavati. Jedino security settings u- Dlinku, ali to kasnije kad se spojiš bežično

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Darkdevill kaže...
ivo454 kaže...

a kako da ustvrdim da li se "slažu" ova dva routera

(sa mobitelom se normalno i bez problema spajam i u drugoj sobi, dok sa laptopom gotovo i nema šanse)

Onda je problem u laptopu, obriši ovu konekcije prema D-linku skroz "remove", pa se onda spoji ponovo i provjeri da je na bežičnoj kartici od laptopa IPV4 podešen na automatski.

13 godina
neaktivan

podešeno je sve automatski na laptopu

inače, moj laptop je Samsung NP350E5X-A03HR

16 godina

Napravi reset D-linka i onda se ponovo spoji sa laptopa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jesam, i opet ništa

jel možda taj router ne valja

16 godina

Sve je u redu sa ruterom, jer se mobitel i drugi komp uredno spajaju, nešto je bežičnom karticom na laptopu, probaj "remove" ovu vezu sa D-linkom , pa se onda ponovo spoji sa postavkama.

Je li na ikonici mreže na laptopu trokutić sa uskličnikom ili je X?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 19:11 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ako misliš na deviceu manageru, tamo je sve u redu , ništa nema uskličnika

a što se tiče na network i sharing centru, tamo je kako kad

nekad je samo uskličnik sa lijeve strane, nekad su oba (i uskličnik i crveni x)

a neka zna biti samo x

nemam blage veze zašto je to tako

veza laptopa sa internetom stvarno ovisi od dana do dana, npr. jučer je bilo sve u redu(samo u sobi di je i router)

dok prekjučer ni dragi bog ju ne bi mogao spojit

stvarno nemam pojima više kaj da radim

13 godina
neaktivan

Daj mi reci ovak:

Kod ta dva routera kak da provjerim dal su na istoj ip adresi i dal koriste dva ista gateaway-a -cito sam na forumu i mozda je to problem

I kaj na laptopu moram upisati ip adresu u web i samo tamo isključit dhcp il to moram napravit na kompu koji je zicno povezan

Ne razumijem se u te stvari pa vjerojatno ne radim to kaj govoris kak treba

Sorry

0 0 hvala 0
16 godina

Pođi u "network sharing center", pa onda na "manage wirelles conection", kad vidiš naziv i postavke sadašnje veze, desni klik na naziv mreže, pa "remove", nakon toga ponovo se spoji i upiši samo lozinku mreže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-pogrešno je sve, od savjeta nadalje.

-pravila:

Svaki uređaj mora imati jedinstveni ip.

Neki ipovi su rezervirani

ip adresa u obliku A.B.C.D, uobičajena userska: 192.168.C.D... C i D subnet od 0-255, recimo da je router na 192.168.1.1 (ali može bit ibilo koja druga, osim rezerviranih).

U svakoj mreži je jedan router, zapravo ta kutija.. u kojoj je DHCP server, DNS, wlan, switch...

Dva npr DHCP servera = problem

Routanje = usmjeravanje, ruta, put... ''saobračajac ili skretničar''.

Ako se koriste dva routera, npr cable modem ISPa kao Bnet, potreban je drugi router, s WAN portom. Defaultno (tvorničke postavke) će routati... upališ i radi.

Dva routera ne smiju imati iste postavke, ako su u istoj mreži, npr DHCP, tad takvi servisi moraju biti ugašeni na jednom..

Ako nisu ista mreža (to je ono što se zove routanje), normalno spajanje na wan port, tad je npr cable modem, na 192.168.1.1, dok je unutarnji na npr 192.168.2.1 .. to su dva različita subneta, i routanje je (defaultno) OK. unutarnji modem na kojeg je spojen korisnik-PC će dodjeljivati ip DHCPom ili fixno, dok će kroz wlan port (interface) dobijati podatke za izlaz, kao gateway, dns.. ostalo je normalno routanje.

Ako se spoji na LAN port, tad nema routanja, tad se mora isključiti DHCP na 'unutarnjem'.. tad na njemu ostaje samo funkcija switch i wlan, tj uopće ga više ne moramo zvati routerom (možemo ga nazvati AP..., to je jedina defaultna razlika između tih kutijica).

Problemi, teoretski su svi routeri jednaki (mogućnosti), naravno, nisu jednaki, ovise o softwareu-firmwareu i opcijama, podešavanjima...

Mora se imati admin pristup (user-pass)

ISPovi uređaji su ''osakaćeni'', tj firmware je npr tcomov, isti kupljen u trgovini može imati neku funkciju koju je možda ISP namjerno izbacio ili npr pretvorio u MaxTV...

Pravila se prilagođavaju stanju, opermi... i uvjek pinganje, kao i googlanje za pravim terminom, pitanje i odgovor su jako važni. Nema odgovora ako pitanje nije kvalitetno.

-potraži temu bnet... sve je tamo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 15:05 (ihush).
16 godina

Čovjeku ne trebaju objašnjenja, nego konkretno riješiti problem. Kad bi shvatio ovo što si mu napisao, sam bi riješio problem. On ima Bnetov ruter koji je samo žični. U jedan od internet portova je uštekao kabel, koji je spojio ovaj D-link, koji ima bežični mrežu, ako ništa nije podešavao, trebao bi se samo spojiti na D-link bežičnu mrežu i to je to. On se u biti povremeno spaja i ima vezu, koja se prekida u nekim intervalima, da je sukob IP adresa ne bi se nikako mogao spojiti. Smatram da treba resetirati D-link  i ponovo se spojiti bez ikakvih podešavanja.

13 godina
neaktivan

resetiranje nije pomoglo

nego da pitam,

kada sam otišao u cmd-ipconfig na laptopu i kompu dobio sam da su subnet mask i default gateway identični kod oba , dok su ipv4 adress različiti

jer možda tu problem???

13 godina
neaktivan

kada upišem 192.168.0.1 i odem  konfigurirati dlink router  i isključim dhcp onda na laptopu uvijek piše daj je nepoznat network, i nemrem se spojit i kod diagnose piše daj je problem na"acess point"

a kada je dhcp uključen onda normalno piše home network 4 i ponekad se spojim na internet al često veza "puca"

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 16:12 (Darkdevill).

0 0 hvala 0
16 godina
Darkdevill kaže...

kada upišem 192.168.0.1 i odem  konfigurirati dlink router  i isključim dhcp onda na laptopu uvijek piše daj je nepoznat network, i nemrem se spojit i kod diagnose piše daj je problem na"acess point"

a kada je dhcp uključen onda normalno piše home network 4 i ponekad se spojim na internet al često veza "puca"

Koliko često veza puca, nako pola sata ili češće?

13 godina
neaktivan
ivo454 kaže...
Darkdevill kaže...

Koliko često veza puca, nako pola sata ili češće?

zavisi, ako odem u drugu sobu zna i nakon 15 sekundi puknut

dok u sobi di je ruter može i pola sata trajat

a u "ekstremnim slučajevima" mi je radila preko 2 sata sa možda jednim restartanjem

16 godina

Problem po meni je u laptopu, jer bi sa "sukobom" IP adresa češće prekidalo ili se ne bi nikako spajalo. Da zaključim, taj Bnet ruter je spojen direktno na internet, taj Dlink je spojen u drugi port na Bnetu, na prvom je računalo, koje je žično spojeno. Ako ništa nije podešavano, onda se samo treba s laptopa spojiti na D-link bežičnu mrežu i ništa više. Ako dolazi do prekida onda je slaba bežična na laptopu ili je driver loš ili ima virus ili  neko drugo smeće, prekid u susjednoj sobi je moguć osobito ako ga dijeli nosivi zid. Konačno mislim da ništa ne treba podešavat osim ako hoćeš staviti pasword na ovu bežičnu mrežu, a to postavljaš u D-link -- security settings.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a kak onda da popravim to na laptopu

do virusa sigurno nije, a za drivere piše da su svi update-ani

16 godina
Darkdevill kaže...

a kak onda da popravim to na laptopu

do virusa sigurno nije, a za drivere piše da su svi update-ani

Jesmo li na laptopu napravili "remove network", jeli laptop IPV4 podešen na automatski,  čime si skenirao laptop kad si siguran da nema virusa i sl. Da li je ovako spojeno kao na skici?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 16:57 (ivo454).
16 godina
ivo454 kaže...

Čovjeku ne trebaju objašnjenja, nego konkretno riješiti problem. Kad bi shvatio ovo što si mu napisao, sam bi riješio problem. On ima Bnetov ruter koji je samo žični. U jedan od internet portova je uštekao kabel, koji je spojio ovaj D-link, koji ima bežični mrežu, ako ništa nije podešavao, trebao bi se samo spojiti na D-link bežičnu mrežu i to je to. On se u biti povremeno spaja i ima vezu, koja se prekida u nekim intervalima, da je sukob IP adresa ne bi se nikako mogao spojiti. Smatram da treba resetirati D-link  i ponovo se spojiti bez ikakvih podešavanja.

NHF. - očogledno nabadaš na slijepo, za rješenjem, dok korisnik očigledno nabada po ip adresama... Tako se ne dolazi do rješenja.

Odgovor nemam dok nemam podatke ili pitanje. Previše za nagađati, ili čarobnu kuglu.

Bnet, namjerno, ne želi da juzer spaja više računala, od početka je tako. MAC cloning je jedno od rješenja, još bolje, router s wan portom.

Postoji tema bnet nema potrebe da tipkam ako ne čita.

isključio si sukob ipa? Na temelju čega?

Kao i vrijeme koliko dugo mu radi, npr bez DNSa/DHCPa.. mreža pamti neko vrijeme i tad kad ponovo zatraži, ako ne dobije odgovor, ne radi. To ovisi npr o lease timeu, il itrenutno ipconfig /flusDNS /renew...

Kako znati da nije običan kvar, kabel, loša veza prema ISPu... virus, utils.. milion razloga.

Podešavanje mreže može obaviti početnik s minimalnim znanjem, otklanjanje problema je ipak mrvicu zahtijevnije.

Nacrtana shema, modem 192.168.1.1, router na 192.168.1.2 je po definiciji pogrešna. Router u normalnim mrežama tad mora biti na drugom subnetu, npr 192.168.2.1 ... moće, ali tad ga mora pretvoriti u AP inače ima problem koji može rezultirati jednakim prekidima, tj DNS-DHCP... kolizija i sl.

Također, vrlo važno, (što se također po sjećanju nalazi u Bnetovoj temi, samo treba čitati..) pošto se modem veže na prvu MAC adresu kod paljenja, drugim računalima NE DOZVOLJAVA pristup internetu, potrebno ga je kod spajanja routera resetirati. Tad on routeru dodjeli pristup i to je to... (router se brine za ostala računala). WLAN modem Bneta nema to ograničenje, osim ako nisu nešto promijenili unazad godinu...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice