Prenos interneta iz kuce u kucu

poruka: 17
|
čitano: 6.179
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Diste bAgeri ^^
eo ovako imam kucu stare građe i selim se u novu koja je 30-ak metara iza te. E sad internet mi je u 1. kuci i trebo bi ga ostavit i tu al da imam mrežu i u novoj kuci a da to nije wirelles.  (predpostavljam da trebam razvuć mrežni kabal 30 metara i u kopčat u nesto)
Sad cu vam reć šta sve imam od opreme stare koja mozda moze pomoc.. Imam TP- LINK TL_SF100SD  (sliku ne znam postavit u obliku linka pa evo ovako s neta http://static.baza.farpost.ru/v/1299918353467_bulletin)

i imam tih mrežnih kablova  puno baš..

Šta radi plavuša na listu papira? Vozi A4 :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ljudi hitno je, bilo tko? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uzmeš lan kabal, ukopčaš u staroj kući u ruter ga, odvučeš kabal do nove kuće i tamo staviš neki switch tako da možeš prikopčat još uređaja, ako ti treba samo za jedan komp onda izravno taj kabal u komp.

0 0 hvala 0
15 godina

Da kolega ti je dobro oobjasnio... koristim takav switch  i isto imam oko 30 metara do modema... 

evo slike za primjer.

Suha krpa na dnu mora.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Prenos interneta iz kuce u kucu

Hvala momci, da li mozda dužina kabla usporava internet? To sam pročito na nekoliko foruma i jel bitno koji kabal kupujem?

14 godina
zile96 kaže...

Hvala momci, da li mozda dužina kabla usporava internet? To sam pročito na nekoliko foruma i jel bitno koji kabal kupujem?

ne, i ne, na 30 metara nemaš straha.

15 godina

Nikako ja imam 30 metara i nema usporavanja...

Suha krpa na dnu mora.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ja imam 50m kabla i nema problema {#}

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Došlo je do novog problema, na modemu nemam nijedan ulaz za LAN kabal sve je zauzeto da li postoji nesto sto to od jednog lan ulaza napravi dva?

15 godina
zile96 kaže...

Došlo je do novog problema, na modemu nemam nijedan ulaz za LAN kabal sve je zauzeto da li postoji nesto sto to od jednog lan ulaza napravi dva?

Već gore spomenuti switch.

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 22:41 (mario.L_hr).
14 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
zile96 kaže...

Već gore spomenuti switch.

Kako to da napravim? Znači sad cu vam sve pokušat ukratko objasnit imam 2 ulaza LAN. Jedan od toga ide u jedan kompjuter, drugi ide u kladionicu. 30 metara dalje od toga nalaze se 1 računar i 3 laptopa, kako da iz switch-a  dam internet putem wirellesa laptopima, a kako lan kompjuter s time da kladionica i 1. računar moraju ostat na internetu?

14 godina
neaktivan

1.Kupiš jedan switch cca 30-50 kn, i uzmeš metar kabla koji ima konektore, zatim ištekaš "jedan kompjuter" i uštekaš u novi switch!

2. Metar kablela sa konektorima uštekaj jedan kraj u modem,ruter u kojem je bio uštekani "jedan kompjuter" a drugi u switch (koji si kupio) u bilo koji ulaz.

3.Uštekaj početak tih 30m kabela u preostali ulaz na switch.

4.Otiđeš na kraj tih 30 metara i kupiš,nabaviš wireless ruter, ima na njuškalo ili ovdje u oglasniku jeftino, i uštekaš kraj tog 30m kabla u jedan od LAN ulaza.

5.Podes ruter da radi wireless.

6. To je to

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 23:02 (berecni).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
berecni kaže...

1.Kupiš jedan switch cca 30-50 kn, i uzmeš metar kabla koji ima konektore, zatim ištekaš "jedan kompjuter" i uštekaš u novi switch!

2. Metar kablela sa konektorima uštekaj jedan kraj u modem,ruter u kojem je bio uštekani "jedan kompjuter" a drugi u switch (koji si kupio) u bilo koji ulaz.

3.Uštekaj početak tih 30m kabela u preostali ulaz na switch.

4.Otiđeš na kraj tih 30 metara i kupiš,nabaviš wireless ruter, ima na njuškalo ili ovdje u oglasniku jeftino, i uštekaš kraj tog 30m kabla u jedan od LAN ulaza.

5.Podes ruter da radi wireless.

6. To je to

Okej, pošto imam već jedan switch eo i slike cu priložit. On nema wireless na njemu, jel moguće rešiti i taj problem?

Zadnja strana Zadnja strana
Prednja strana Prednja strana
14 godina
neaktivan

Jedan iskoristiš bez problema a kako ćeš se spajat laptopima na mrežu? Ako kablovima onda na kraju 30m staviš switch br.2 i rješeno ako ne onda moraš nabaviti wireless router i netreba ti switch.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 23:39 (berecni).
14 godina
neaktivan

eo kao sto vidite na slici imam novi problem, spojio sam kako ste mi rekli i eo gde je zapelo (kad ga ubodem u taj modem sto sam kupio hvatam signal i sve ALI pokazuje taj problem)
a kad ubodem iz modema direktno u komp imam net (sad sam na njemu) Kupio sam neki ruter drugi da mogu i u novoj kuci davat signal TENDA pa postavite pitanja koja vas zanimaju kako bi resili problem...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 18:07 (zile96).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

MOžd ti je pokvaren router ;D

13 godina
neaktivan

Koju IP adresu ti je dodjelio, meni se čini da dns nevalja pa nema neta

1 0 hvala 0
1
Nova poruka