Pomoc oko bezicnog spjanja laptopa na internet

poruka: 8
|
čitano: 3.892
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

koristim laptop s maticnom FUJITSU SIEMENS AMILO Li 1718, OS je XP SP3, ime rutera je Thompson ST780i WL.

Imam D-linkov usb stic za bezicno povezivanje koji radi, ali bi se htio povezat bezicno bez tog sticka. Znam da trebam imat wireless kartiu u laptopu i siguran sam da je imam, jer je isti laptop na Visti bio spojen bez sticka, ali sad kad u manage trazim taj wireless card, pokazuje mi jedino raltekov home family i ovaj stick koji sam usteko.

Isto tako imam 3 'usklicnika' na comp manage (Ethernet Controller, Modem Device On High Definition Audio Bus,  SM Bus Controller) pa me zanima da li je mozda nesto od tog troje vezano za moj problem?

Laptop ima onaj gumbic za wireless i dole led lampicu koja ne svijetli, cak ni kad stisnem taj gumb, te nemam ikonicu na taskbaru (iam onu od D-linka ).

Nadam se da ste razumjeli moj problem, i nadam se da netko ima rjesenje, hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko bezicnog spjanja laptopa na internet
P3ks33 kaže...

Pozdrav,

koristim laptop s maticnom FUJITSU SIEMENS AMILO Li 1718, OS je XP SP3, ime rutera je Thompson ST780i WL.

Imam D-linkov usb stic za bezicno povezivanje koji radi, ali bi se htio povezat bezicno bez tog sticka. Znam da trebam imat wireless kartiu u laptopu i siguran sam da je imam, jer je isti laptop na Visti bio spojen bez sticka, ali sad kad u manage trazim taj wireless card, pokazuje mi jedino raltekov home family i ovaj stick koji sam usteko.

Isto tako imam 3 'usklicnika' na comp manage (Ethernet Controller, Modem Device On High Definition Audio Bus,  SM Bus Controller) pa me zanima da li je mozda nesto od tog troje vezano za moj problem?

Laptop ima onaj gumbic za wireless i dole led lampicu koja ne svijetli, cak ni kad stisnem taj gumb, te nemam ikonicu na taskbaru (iam onu od D-linka ).

Nadam se da ste razumjeli moj problem, i nadam se da netko ima rjesenje, hvala :)

Ovako vidim da si pogledao u device manageru i ima tri žuta uskličnika znači da vam  fali drivera i treba drivere s neta skinut a nalazi na linku. Skini za audio, modem, wirelles i chipset i ako si instalirane driver za grafu a ako nije i možeš i to skinut. Instaliraj sve to. A drivere kojeg si skinuo možeš pržit na CD tak da nemoraš iznova s neta skinut.

EDIT: Testno sam za wireles koji sam skinuo i dobiva čudna slova. Pa sam našao na drugom linku ali ovaj put pravi. LINK

Ispričavam se na pogreški.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 16:17 (Nello).
14 godina
neaktivan

hvala, mozes li mi molim te jos samo reci nesto.. skinem tipa wireless driver i nema ni jednog .exe fajla, sta trebam napr?

i koje sve drivere trebam skinuti s obzirom na moju situaciju? {#}

17 godina
neaktivan
P3ks33 kaže...

hvala, mozes li mi molim te jos samo reci nesto.. skinem tipa wireless driver i nema ni jednog .exe fajla, sta trebam napr?

i koje sve drivere trebam skinuti s obzirom na moju situaciju? 

Skini ovaj wireless driver, otvori device manager i klikni na update driver, odredi putanju do mjesta di si skinuo i to je to.

EDIT:

Skini sve drivere sa linka i instaliraj jel vidim da ti fale chipset, lan i audio driveri i naeavno wlan.

World Championships: 7, GP started: 272, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,447
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 16:15 (F1-IVO).
14 godina
neaktivan

hvala, uspio sam wireless driver inst, sad cu ostale pa cu onda malo kasnije pokusat napr wireless .. jos jedno pitanje, da zbrisem d-link na add/remove prog prije neg pocnem radit ili?

17 godina
neaktivan
P3ks33 kaže...

hvala, uspio sam wireless driver inst, sad cu ostale pa cu onda malo kasnije pokusat napr wireless .. jos jedno pitanje, da zbrisem d-link na add/remove prog prije neg pocnem radit ili?

Ako nećeš više koristit D-Linkov wlan adapter onda možeš slobodno izbrisati.

World Championships: 7, GP started: 272, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,447
14 godina
neaktivan

sad mi se javlja drugi problem vezan uz graficku xD

posto sam skinuo i taj driver (omega) i u instalaciji me trazio da prebrise starije fajlove... kliknuo sam na svaki 'da' (nekih 25 puta) i nakon toga mi je stalno javljo error, nisam cak mogo uc ni u properties - settings pa sam opet skinuo SP3 i instaliro ga, pa sad neam driver za graficku {#}

edit: sry, nisam vidio da je editiran onaj drugi post, pa cu probat s tim linkovima..

edit2 : sad je ok, jedino kaj neam bas instaliran software, al nisam ga ni do sad imo..

{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 18:21 (P3ks33).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sry za dupli post, ali sada nakon kaj sam sve drivere rjesio (hvala jos jednom) , nasio sam na problemcic koji glasi - nemam wireless tab pod advanced settings.

Znaci, u network connections imam 3 veze, jednu local (realtek) i dvije wireless (d-link stick i ona koju do sad nisam imo - Atheros AR5007EG wireless).

Kao sto sam napomenuo, htio bih net bez sticka.

U slucaju da u Atheros udem u 'properties' - 'advanced tab' stavim kvacice u sve kucice i izaberem wireless s onog popisa, D-link mi automatski prestane radit tj. nisam spojen vise na net. Ima netko neku ideju?

EDIT: frend google mi je pomogao i sad iam wireless tab, al ne mogu upalit led lampicu za mrezu {#}

FINAL EDIT: problem sam rijesio instalacijom win7, i skinuvsi Launch manager sa fujitsu support, pa je gumb proradio.. svejedno, hvala {#} :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 14:11 (P3ks33).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice