Pozdrav svima...
ovak...imam u firmi server (računalo sa kojeg se šeraju folderi neki)...znači ništ posebno...instalirani WinXP 32bit, dosta memorije itd.
ostatak je jedno 15-tak računala, uglavnom sve isti WinXP 32bit koje ima i server...sve isto...kompovi su ajd različiti al to nema veze neke...
WORKGRUPA je postavljena na sve ista...istog imena...sva računala imaju stat. IP adrese...i sve radi kak spada...internet i spajanje na te šerane foldere na serveru....
e sad imam svoj laptop Win7 x64... isto tako sve radi kak spada...
e sad dalje...imam jedno računalo Win7 x64 i na njemu iste postavke sve složim i neće mi pronači ostala računala ni server kak spada...internet uredno radi...
i dalje još jedan laptop kupio sa Win8 x64 i isto tak ne radi mreža...internet radi, ali mi neće pronaći ostala računala u mreži...
moj laptop i ovo jedno računalo imaju Win7 Home Premium x64, drugi novi laptop je Win8 x64...
probavao sam drivere nove stavljat vam tam, znači sve postakve su na svim računalima iste ono...jedino druge ip adrese naravno...
bez firewalla...sa firewallom, bez antivirusa...svašt...
jedino što mi pronađu ovi su ova računala sa Win7 ili 8...al meni treba da pronađe server koji je WinXP...
kak mi radi na laptopu, a neće na ova dva računala sa win7 i 8 ???
svi windowsi licencirani itd.
POMAGAJTE ! ! !
HVALA
EDIT: ovo sa 128bit enrkipcijom sam probao na ovom jednom računalu pa nije donijelo rezultate...a meni na laptopu je to i uključeno i radi kak spada...već godinu dana...
meni samo treba da se spojim na server taj sa winxp 32bit... netreba mi da mogu ulazit na druga računala...sva računala idu samo na server i na njegove sherane foldere...
kažem..internet uredno prolazi na sva računala...samo do djeljenje foldera ne radi šta već...
EDIT-2: ...ping radi na oba ta računala prema serveru...
a i server pronađe oba ta računala u listi računala u mreži...i može uči na njih...
problem je još što na ta dva računala nemogu pronaći dva mrežna printera spojena na server koji rade na svim drugim računalima normalno...
šta da dalje probam???