Molim pomoc wireless brzina interenta varira

poruka: 5
|
čitano: 4.075
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Prvo, potpuno sam novi na ovom forumu, al sam stari forumaš , tako da sam upoznat s pravilima.

Drugo, molio bih ovu veliku zajednicu da mi pokuša pomoći.

Stvar je sljedeća : u kući imamo sve ukupno 3 računala, jedan direktno s kabelom na router, jedan laptop i jedan povezan preko wirelessa.

Na prvom računalu internet je bezprijekoran (makar, to i ocekujem od kabela), na laptopu isto tako, a na potpuno novom kompu ( evo star je 4 mjeseca) brzina varira, i zbilja nervira.

Da malo pojasnim, naci , upalim komp i prvih 5-6 min je internet odlican, i onda sve uspori do zla boga, brzina padne na 0.2 Mbps a upload je 0.5, nema bas logike.

Jedini nacin je da restartat konekciju na router, i onda opet imam 5-6 minuta da nesto napravim.

Za bilo kakve detalje opreme pitajte ako ste spremni pomoci, jer ni sam neznam sto vam je potrebno.

Jedino sto sam uspio zakljucit je da je problem negdje u vezi kompa, jer da je router u pitanju onda bi i na laptopu stekalo.

Hvala vam unaprijed :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jednom je i meni bilo tako vjerovatno je virus spremi sve važno s kompjutora i reinstaliraj windowse

Dvije su stvari beskrajne svemir i ljudska glupost, ali za ovo prvo nisam siguran.// Mašta je važnija od znanja. -Albert Einstein

0 1 hvala 0
17 godina
Re: Molim pomoc wireless brzina interenta varira

Probaj zarotirat kuciste kompa tako da antenica od wlan kartice ima bolju poziciju naspram rutera.

Pripazi na polarizacije antena, ako je vertikalna(pendrek ko erekcija ili kad visi) pobrini se da je u istoj poziciji i na racunalu. Horizontalno ti bu vodoravno sa stolom/podom.

Poskeniraj okolicu i vidi gdje ti se susjedi krecu sa svojim ssidovima, ako su na istoj frekvenciji kao i ti pomakni se na slobodan dio spektra. Probaj s inSSIDERom  i lijepo na grafu vidi ko je gdje i preseli se tamo di ima najvise lufta.

Dakle ako je susjed na 13. kanalu ti gibaj na prvi, ako je i tamo netko gibaj na 7. kanal, ako su svugdje onda tamo di imas najmanje smetnje. Ja obicno preselim njih sto dalje od svog kanala da mi ne smetaju.

Pogledaj da ti se netko ne ljepi na wlan.

Provjeri/reinstaliraj drivere.

Vidi dal se isti simptom dogadja kad pokrenes neki drugi OS(daaa live cd) na istom racunalu s istom wlan karticom.

Standardno, pogledaj da nije do gamadi, onda da nije do samog antivirusnog, neceg kaj ti na kompu trosi bandwith, a da nisi primjetio itd.

Koja ti je uloga prve recenice?

12 godina
neaktivan

Uredu, budem sad probao pa javim kako je proslo.

Uloga prve rečenice, je nesto tipa prvog posta na forumu xD.
Nije mi bilo ugodno samo zapoceti

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ludi wireless

Pozz svima ekipa i ako se netko kuži da pomogne! Imam problem sa wirelessom.. naime, brzina je preko 4 kbps i roka bez problema, no kako je mrežna prdnula od udara groma sad se spajam samo bežično. Kad otvorim browser (u ovom slučaju google chrome) al probao sam i preko explorera i mozille al brate nebi pa nebi. jednostavno kao da preskače i ne hvata dovoljno brzine da reproducira sadržaj. Nevažno jel to bio youtube, neka aplikacija, igrica... laptop je acer aspire 7736zg, driveri novi (bar sam skinuo i stavio najnovijeg sa oficijalne acerove stranice - znači to je to, svi browseri su kompatibilni sa OS Win7 x64 bit i popunjeni potrebnim platformama (flash player shockvawe player, java platforma - iako nje baš ni nema za x64 bit OS al ajde zlu ne trebalo. Radi se o t-comovom ruteru simens sx 763 i udaljen je svega 2 metra od laptopa. Sve postavke mreže sam provjerio i logički je da ako je konekcija - speedtest roka u nebo - trebalo bi i vozit po browserima. Ima li pametnih savjeta i što bi štekalo u svemu tome? Ja više ideje nemam!!!!!!{#}

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice