Max ADSL - Često pucanje internet veze

poruka: 28
|
čitano: 31.638
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Znam da se ova tema vrti već godinama, no jednostavno sam je morao ponovo započet.

Kao što u naslovu stoji, problem je u čestom pucanju internet veze.

Nekad 5 puta tokom dana, a nekad 10 puta tokom sat vremena.

Računalo je putem wireless adaptera spojeno na router i ta veza nikad

nije pukla ili bila na slabom signalu. Problem je taj što router povremeno

( bolje rečeno često ) gubi vezu s internetom.

Isprva kad sam uzeo ADSL bio sam na Siemens-ovm Gigaset SE515 router-u.

Nikad nije bilo problema i tako gotovo 2 - 3 godine, sve dok se u familiji nisu odlučili za Max TV.

S Max TV-om i novim ugovorom došao je i novi router; Thomson TG782.

Od onda je s*anje i tako već dvije godine.

Kao što rekoh, ponekad se desi da pukne 5 puta dnevno, a ponekad 5 puta u 30 minuta.

Na router su veći dio dana spojeni PC i smartphone. Povremeno i dva PCa.

Brzina je 4 Mbit/s a promet je flat. Jedno vrijeme je brzina bila dvostruko manja, pa sam zvao

tehničara koji je nakon 3 posjeta i nakon novog routera otkrio da su vodovi u utičnici lagano odpojeni.

Time je rješio problem po pitanju brzine, ali ne i problem pucanja veze koji je također u više navrata bio napomenut.

Internet veza mi redovno puca kad zazvoni telefon ili kad se nekog zove, te su

poslali po drugi put tehničara nakon poziva službe za korisnike.

Nazvao je na kučni broj i kao u inat veza s internetom nije htjela puknut - poput neke neslane šale.

S čuđenjem me priupitao da li ja to zajeb*vam.

Provjerio je spojeve na ulici i spojeve u razvodonoj kutiji te pokupio prnje.

Savjetovao neka pričekam nekoliko dana pa potom vidim ima li problema - očito da ništa pametnije nije imao za predložit.

Prošlo je gotovo godinu dana, isti problem vjerojatno još učestaliji.

Zvati debila (?) iako predpostavljam da neće imat neku konkretnu soluciju.

Prešao bih na Optimu ili nekog drugog, ali nažalost T-Scum mi je jedini dostupan.

Ova je priča poput scenarija za neku dobru komediju. {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni je veza pucala prije koju godinu sigurno dvadesetak puta dnevno pa mi je tehnicar dosao i zamijenio uticnicu, otad do danas je pukla mozda 2-3 puta.

Vjerojatno ti linija nema dovoljnu propusnost za maxtv i adsl, jer sam maxtv guta 5,5 mbps.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Max ADSL - Često pucanje internet veze

Hvala na podijeljenom iskustvu.

Bio Max TV uključen ili isključen, pucanje je uvijek tu - čak kad ga i ištekam iz routera.

Ko da je linija ukleta. ✝

13 godina
neaktivan
Agonija kaže...

Hvala na podijeljenom iskustvu.

Bio Max TV uključen ili isključen, pucanje je uvijek tu - čak kad ga i ištekam iz routera.

Ko da je linija ukleta. ✝

Ako imaš više telefona u kući može doći do pucanja veze, probaj spojiti na glavnu utićnicu adsl.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
14 godina
neaktivan

možda je problem u spliteru??

Battlelog CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

1 telefon i 1 router - spojeni preko splitera koji je spojen na jedinu telefonsku utičnicu.

Spliter je došao s novim routerom. Nekako ne vjerujem da bi on mogao biti krivac,

no pokušat ću stavit onaj stari što je bio sa Siemens-ovim routerom.

Edit: Zamjenio spliter no problem je i dalje prisutan. {#}

Hvala na prijedlozima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2012 17:16 (Agonija).
15 godina

Kod mene isti problem samo s optimom..

Neki TP-linkov ruter..

zna naživcirati..

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Provjeri ili još najbolje zamjeni kabel koji

ti ide od utičnice telefona do splitera.

Ima san slični problem kao i ti.Sve su minjali ruter,spliter,

kad je tehničar ispitiva vezu sve ok ,on ode kad opet show.

Dok nije doša drugi put pa prominija  kabel i sve ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kod mene je problem T-COM linija od centrale do priključka. Udaljenost 2 km i ima preveliko gušenje. U početku je radilo OK, da bi kasnije veza pucala svako malo. Teničar koji je izašao na teren se čudio da uopće radi kakve linije imaju od centrale...

Nakon toga je bilo ok (zapravu su mi sa 4 Mbit smanjili brzinu na 2 Mbit i za njih riješen problem pucanja veze). Kad mi je dojadilo što mi je brzina ponekad bila 1.5Mbit/200 kbit uploada sam ih nazvao i rekao da mi vrate na 4 Mbita. Sad opet puca veza svako malo.

Jedino rješenje bi bilo da promijene vodove od centrale do kuće, a svi znamo da to neće učiniti...

Nisam pod ugovorom, je li mi oni imaju pravo nešto naplaćivati ako prestanem koristiti ADSL, dakle iskopčam ruter iz linije i nema nikakvog prometa više?

Već mi ih je pun kufer, kad zoveš prvo čekaš pol sata da se neko javi, a onda te prcaju. Ako ideš u centar spremi se na bar 1h čekanja itd... ja za to nemam vremena ni živaca pa ih misli jednostavno otpiliti i iskopčati se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Upravo identičan slučaj kao i kod mene.

Najjednostavnije rješenje za često pucanje veze je smanjiti nam brzinu.

Borim se sa t-komom već 2-3 godine oko toga ali bezuspješno,brzina mi je sada niti 2mbita a savršeno je radilo na blizu 4 mbita sve dok jednom nije pukla veza,došao neki debilni tehničar u čiji sam rajon valda pripao i skinuo mi na sadašnju brzinu i moš se slikat više...sad navodno podižu brzine opet ali naravno,ja ću i ovaj put ostati zakinut jer imam najveću moguću brzinu.A kad se samo sjetim kolike pare smo nekad dali lopovima za tel liniju i što sad imamo,katastrofa..a nažalost pa nemam drugog izbora osim njih.

13 godina
neaktivan

S prijašnjim routerom "Siemens Gigaset SE 515" pri brzini od 4 Mbit/s sve je radilo kao švajcarska urica.

Nikad problema s brzinom, pucanjem veze ili spajanjem wlan-om. {#}  To je router-čina.

Preostaje mi da nabavim / posudim neki 3. router i prosudim je li Thomson TG782 krivac.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Taj thomson 782i sam dobio prije 2 i po godine za produljenje ugovora, smece sam spojio te koristio 2-3 dana jer je nonstop veza pucala. Prodao ga za 220kn i vratio stari dlink 584t koji je krepao nedugo poslije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Što trenutno koristiš ?

16 godina
odjavljen

Ja bi preporučio Siemensa SX763. Predobar router, može se naći za 150-200kn. Sa org firmwareom je zvjerka. U 3 godine je prekinuo konekciju možda 2-3 puta.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ja bi preporučio Siemensa SX763. Predobar router, može se naći za 150-200kn. Sa org firmwareom je zvjerka. U 3 godine je prekinuo konekciju možda 2-3 puta.

Definitivno ovo...I ja sam svoj Thomson sterao u krasni {#} i kupio sx763 polovni koji nije sa T-scumovim firmverom.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
13 godina
neaktivan

T-Com  firmware mi je ključan pošto je u čitavoj igri i MaxTV.

Vidim da od 4 LAN porta 2 su za internet, a 2 za MaxTV.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
dedaa kaže...

Meni je veza pucala prije koju godinu sigurno dvadesetak puta dnevno pa mi je tehnicar dosao i zamijenio uticnicu, otad do danas je pukla mozda 2-3 puta.

Vjerojatno ti linija nema dovoljnu propusnost za maxtv i adsl, jer sam maxtv guta 5,5 mbps.

S prvim dijelom komentara se slazem, ali drugi dio je netocan, jer za MaxTV se preporuca 5,5 megabita, ali realna potrosnja je samo 2,5 megabita.

Moja linija ima max propusnost 4 megabita i ukljucenjem MaxTV-a brzina ADSL-a pada na meni zadovoljavajucih 1,5 megabita.

Kao što potpuno ne poznajemo čovjeka ako imamo samo predodžbu o njegovoj vanjštini, tako ne poznajemo ni svijet koji nas okružuje ako o njemu znamo samo ono što nam objavljuju fizička osjet
16 godina
neaktivan

Taj sx763 sam dobio kao zamjenu za taj dlink i stvarno je odlican. Imam ga vec 2 godine, nikakav firmware nisam dirao, sve je od tcoma. Veza pukla tih 2-3 puta.

@bugzapper

Neznam, kolege iz tehnicke su mi rekli da maxtv rezervira 5,5 sa sebe, a sad kako je dalje najbolje da njih nazoves.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2012 20:20 (dedaa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
dedaa kaže...

@bugzapper

Neznam, kolege iz tehnicke su mi rekli da maxtv rezervira 5,5 sa sebe, a sad kako je dalje najbolje da njih nazoves.

Kuzim, ali u mome slucaju MaxTV ne bi mogao radit jer mi je propusnost linije 4 megabita, a ja gledam MaxTV koji radi savrseno i jos skidam s ADSL-om brzine 1,5 megabita.
Znaci teorija je jedno, a praksa ipak drugo :-) 

Kao što potpuno ne poznajemo čovjeka ako imamo samo predodžbu o njegovoj vanjštini, tako ne poznajemo ni svijet koji nas okružuje ako o njemu znamo samo ono što nam objavljuju fizička osjet
13 godina
neaktivan

To bi već imalo nekog smisla - da povise brzinu zbog MaxTVa. Ipak plačamo

oboje tako da nije fer i po ugovoru da MaxTV koristi i guši brzinu od ADSLa.

Ovo polako prelazi u off topic. Vratimo se pucanju veze.

Ima li još tko sličnih iskustava, da je zamjenom Thomson-ovog TG782 routera riješio problem ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Agonija kaže...

Ne treba ti T-comov firmware da bi imao MaxTV. Stvar je u config fajlu. Imaš na izbor 3 configa - 4 LAN (bez maxTV), 2+2 (org conf) i 3+1 (taj ja imam zbog maxtv-a i sve funkcionira savršeno).

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Agonija kaže...

Ne treba ti T-comov firmware da bi imao MaxTV. Stvar je u config fajlu. Imaš na izbor 3 configa - 4 LAN (bez maxTV), 2+2 (org conf) i 3+1 (taj ja imam zbog maxtv-a i sve funkcionira savršeno).

Šibni mu config ovdje ;)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
12 godina
neaktivan

U pocetku mi ju net radio bez problema, nakon nekoliko mjeseci pocne mi prekidat veza.. ja njih nazovem, oni kazu  da ce doc u roku nekoliko dana.. a njhovo "nekoliko" dana ko nekoliko godina.. poslije  mi net proradi sam od sebe i oni nazovu i pitaju dal mi net radi.. al bozije cudo bas mi je radio tad.. kaze da rade na tome... nije proso ni 1h opet se prekinula veza.. ja nazovem i kazem u cemu je rijec .. govore da naozvem poslije nekoliko sati.. i sad mi non stop prekida i dolazi... niti da dodu  popravit,niti.....(Ruter neki  kineski ZTE ZXV10 W300) :/

MM
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 15:07 (Hury).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovako, upalim ja komp..10 min sam na team speaku i bf3..i odjednom počne sve jako štekati i prekine mi se konekcija.To je bilo prije nekoliko dana ali se i sada stalno ponavlja..Neznam uopće u čemu je problem, trebam svaki puta restartati komp i onda opet 10 min i radi i opet sve crkne..Imam onaj bijeli thomsonov ruter..Ako znate rješenje recite!

Battlelog: Login_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možda su ti vodovi u zidu ošećeni.NO prije svega kupi novu utićnicu i zamjeni pa vidi.Pa brobaj iskopcat telefon pa testiraj brzinu.I da ti veza bude dobra moras koristiti spliter.Ako nije to onda je linija ukleta:)

13 godina

Nista nemoj sam. Zovi ih ili posalji e.mail. Dodu u roku 2 dana i sve ti lik zamjeni i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav ljudi. Već neko vrijeme mi se dešava da mi nasumično puca veza (3-5 puta dnevno). Brzina mi je i veća nego što je u paketu obećano, a kod mene je linija u redu (više puta testirano) i može podnijeti preko 20mbps iako ja imam paket od 5 do 10. SZK sam zvao kad par sati nisam mogao na internet, objašnjeno mi je da su radili upgrade za voip, ali da mi router nešto zeza. Tehničar me nakon toga nekoliko puta zvao kad je radio na otklanjanju problema. Par minuta nakon toga router se resetirao (tako uvijek, na minutu izgubi konekciju, posebno izraženo kad koristim bilo koji oblik razgovora preko interneta u vidu teamspeaka/skypea). Ponovno me zove tehničar da će nekog poslati jer sam rekao da se to i prije događalo. Ko za inat 3 dana nije bilo problema i zove me lik da nema potrebe da za sada dolaze ako je u redu. Od danas opet problemi, dva puta mi je već router resetirao konekciju.

Isto tako, mislio sam da nije važno, ali sad ipak mislim da je. Od kad imam Thomson TG782 (jedno 2 godine) zna se dogoditi da koju minutu ne otvara stranice uz DNS lookup failed error (da probao sam razne dns servere). Ja i dalje sumnjam na router, kako da ih uvjerima da ga promijene, tj. dal da tvrdoglavo inzistiram ili? Jer očito njima se ne žuri doći pogledati i zamijeniti što treba... I podpitanje; da li će mi uzeti router jer ja sam taj router sam nabavio, oni su meni dali kasdu prije jedno 6+ godina (koja više nije na životu)?

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lovac kaže...

Isto tako, mislio sam da nije važno, ali sad ipak mislim da je. Od kad imam Thomson TG782 (jedno 2 godine) zna se dogoditi da koju minutu ne otvara stranice uz DNS lookup failed error (da probao sam razne dns servere). Ja i dalje sumnjam na router, kako da ih uvjerima da ga promijene, tj. dal da tvrdoglavo inzistiram ili? Jer očito njima se ne žuri doći pogledati i zamijeniti što treba... I podpitanje; da li će mi uzeti router jer ja sam taj router sam nabavio, oni su meni dali kasdu prije jedno 6+ godina (koja više nije na životu)?

Nemaju ti šta uzeti router ako si za svoju lovu kupio isti, njima vrati onaj koji si dobio ugovornom obvezom. Najlakše ti je još zamijeniti trenutni router sa ovim krepanim, a dok tehničar dođe ti odma zamijeni defektni novim (šta ćeš, router je prestao raditi, pravi se blesav {#}). Iskreno, ne znam što si čekao sa zamjenom, čim krepa odmah se zove T-com da šalju drugi, ako isti nije krepao korisničkom greškom...

Savjet za ekspresno rješavanje problema - obrati se preko fejsa na profil T-coma sa problemom, redovito se problemi rješavaju ekspresno jer očito nadležni dobro kontroliraju komunikaciju preko fejsa. Obavezno će ti trebati i OIB vlasnika linije kod korespondencije.

Potemkinhr#2800
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 17:19 (p0temk1n).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice