Mapiranje diska - problem s premissionom

poruka: 13
|
čitano: 12.280
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav i sretan Uskrs,

ovako:

Na dektop PC-u sam shareao jedan vanjski hdd (desni klik -> advanced sharing -> kvačica na share this folder i usput postavke na oba računala su takve da je network discovery on, a da je password protection off)

Kada probam mapirati disk na svom laptopu (oba imaju win7) dobijem ovo (slika)

P.S. zanemarite aero - nije uključen jer je laptop na "turbo modu" :)

Hvala svima na pomoći ;)

Mala moja dajem ti na znanje, sila masi daje ubrzanje. Dvije ploče, jedan izloator, mala moja to je kondenzator :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Mapiranje diska - problem s premissionom
neznam.. ja sam imao isti problem... postavio sam passworde na oba user accounta (računala, jer do tada nisu imali) te nakon upisa passworda radilo mi je normalno...

vjerojatno postoji neki bolji naćin za riješit problem
16 godina
neaktivan
enloz kaže...
neznam.. ja sam imao isti problem... postavio sam passworde na oba user accounta (računala, jer do tada nisu imali) te nakon upisa passworda radilo mi je normalno...

problem je što oba kompjutera imaju passworde, ali do ovog errora ni ne pita za password...

Mala moja dajem ti na znanje, sila masi daje ubrzanje. Dvije ploče, jedan izloator, mala moja to je kondenzator :D
15 godina
neaktivan

vidim da pokušavaš mapirati diskove... a dal' si probal sa "običnim" share-om foldera/particije?

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
enloz kaže...

vidim da pokušavaš mapirati diskove... a dal' si probal sa "običnim" share-om foldera/particije?

Shareao sam ga normalno, a isti error javlja kada mu pristupam obično preko mreže.

Milsim da bi trebao svojem računalu dodati premission za taj drive, ali ne mogu. Mogu samo za komp na kojem je shareano.

17 godina
moderator
xDinichx kaže...
enloz kaže...

problem je što oba kompjutera imaju passworde, ali do ovog errora ni ne pita za password...

A čekaj - kad ti u Explorer upišeš \\Edi-pc, jel te pita za korisničko ime i lozinku? Ako te ne pita, onda si logiran kao gost ili tako nešto. A kao gost vjerojatno nemaš pristupa datotekama (bez obzira što su shareane), jer ti NTFS prava ne dopuštaju pristup datotekama. Isključi Simple File Sharing, otiđi na Properties od mape, kartica Security i tu dodaj korisnika Everyone - i provjeri da ima prava čitanja.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

A čekaj - kad ti u Explorer upišeš \\Edi-pc, jel te pita za korisničko ime i lozinku? Ako te ne pita, onda si logiran kao gost ili tako nešto. A kao gost vjerojatno nemaš pristupa datotekama (bez obzira što su shareane), jer ti NTFS prava ne dopuštaju pristup datotekama. Isključi Simple File Sharing, otiđi na Properties od mape, kartica Security i tu dodaj korisnika Everyone - i provjeri da ima prava čitanja.

ne pita... uđe normalno i ima dvije shareane mape - users i 250gb. U users mogu normalno ući i raditi, dok u ovu drugu ne.

Znači gdje se isključi točno taj simple file sharing (i da li ga moram na oba računala), a ovo sa everyone sam već napravio.

17 godina
moderator
xDinichx kaže...
mbaksa kaže...

ne pita... uđe normalno i ima dvije shareane mape - users i 250gb. U users mogu normalno ući i raditi, dok u ovu drugu ne.

Znači gdje se isključi točno taj simple file sharing (i da li ga moram na oba računala)

Samo na računalu na kojem dijeliš datoteke (i imaš problema s pristupom s drugog računala). Explorer > Tools > Options > Kartica View.

xDinichx kaže...

a ovo sa everyone sam već napravio.

Gdje točno si ovo sa everyone napravio? Na Sharing opcijama? Ne, nije riječ o tome, nego to trebaš napraviti tamo gdje sam ti napisao - dvije su razine zaštite - jedna su prava samog sharea, a drugo su prava pristupa datotekama na NTFS particiji.

16 godina
neaktivan

To everyone sam stavio ovdje:

slika 1 i 2

a evo na slici 3 kada pokušam dodati premission za nekog drugog nema uopće moj PC... samo desktop

na slici 4 je ta kartica view, ali u njoj nema opcija za simple file sharing

1 1
2 2
3 3
4 4

0 0 hvala 0
16 godina

-share i permissionsi su dvije različite stvari.

Loša praksa je staviti everyone za pravo pristupa (i full control), postavi to na usera, usera definiraj na tom računalu s istim imenom i passwordom kao na drugom računalu. Ako ga definiraš kao admina tad share nije nužan (jer admin ima sva prava) ali je preglednije. Usere dodaješ u manageru (desni klik na računalo-manage...), kad dodaš usera defaultno je običan 'user', ako želiš dodati mu administratorska prava moraš to ručno upisati .. pod properties, member of, add 'administrators' .. uvijek klikni 'check names' i to je sve.

btw -dio problema može biti povezan s firewallom ili antivirusom...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-share i permissionsi su dvije različite stvari.

Loša praksa je staviti everyone za pravo pristupa (i full control), postavi to na usera, usera definiraj na tom računalu s istim imenom i passwordom kao na drugom računalu. Ako ga definiraš kao admina tad share nije nužan (jer admin ima sva prava) ali je preglednije. Usere dodaješ u manageru (desni klik na računalo-manage...), kad dodaš usera defaultno je običan 'user', ako želiš dodati mu administratorska prava moraš to ručno upisati .. pod properties, member of, add 'administrators' .. uvijek klikni 'check names' i to je sve.

btw -dio problema može biti povezan s firewallom ili antivirusom...

a vratit ću kako je bilo, a shareati ću samo određene foldere pa će tako valjda uspjeti :)

hvala svima...

15 godina
neaktivan

Npr. na laptopu edi pc na koji se spajaš staviš account koji imaš na lapu s kojim se pokušavaš spojit na edi-a. Na edi-ju taj account dodaš na share permission full control, odeš u security i staviš full control.stavi passworde.

Never trust a computer you can't throw out a window.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.4.2011 15:00 (BOGDO).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
BOGDO kaže...

Npr. na laptopu edi pc na koji se spajaš staviš account koji imaš na lapu s kojim se pokušavaš spojit na edi-a. Na edi-ju taj account dodaš na share permission full control, odeš u security i staviš full control.stavi passworde.

nisam te baš razumio, ali nema ni veze jer sam kao što sam rekao rješio sam bez shareanja cijelog diska ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice