Korisnik sam Optima telekoma i imam TO2 10Mbps paket. U zadnjih mjesec dana su se pojavili lag spike-ovi i povremeno pucanje veze sa serverom. Na za vrijeme tog trzanja na teamspeaku imam packet loss oko 40%. Internet je radio dobro (torrenti i web su vukli punu brzinu) no nedavno je počelo i to štucat. Kada sam javio službi za korisnike problem, prvo nisu imali pojma o pingu i tim stvarima, pa su mi rekli da je to do mojih programa (odnosno igara), a da ne pričam o tome kako mi je neka studentica tupila pet minuta o tome kako se preko wifija ne mogu spojiti na admin sučelje rutera. Kada sam ih ponovno nazvao i pojasni im neke stvari, prijavili su kvar te me nazvali dan nakon pa rekli da je kvar u mojoj kućnoj telefonskoj liniji (moja procjena je da su me skinuli s one stvari) i da ju popravim. Niti ikakvih rezultata, niti pojašnjenja. Pokušavao sam skužiti koji dio šteka (spojen sam preko wifi-ja, 3 metra od rutera - zid između nas), no problemi postoje i na drugom adapteru i preko ethernet kabla. Pojma nemam o paricama i telefonskim linijama i zanima me kako mogu provjeriti da li njihov odgovor pije vode? Problem očito negdje postoji....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koji router imaš?
Daj prvo statistiku iz rutera ono gusenje margine....
Ovako, ruter je TP-Link W8951ND uz to što sam mu zamijenio onu njegovu antenu sa Edimaxovom omnicom od 9db. Trenutno net radi manje-više oke.
Edit: net je totalno poludio i ne mogu se spojiti na admin sučelje (stalno vrti loading), pa tako ne mogu napravit SS s novim stanjem.
Ovako, ruter je TP-Link W8951ND uz to što sam mu zamijenio onu njegovu antenu sa Edimaxovom omnicom od 9db. Trenutno net radi manje-više oke.
Edit: net je totalno poludio i ne mogu se spojiti na admin sučelje (stalno vrti loading), pa tako ne mogu napravit SS s novim stanjem.
Taj tp link zblesavi nakon par dana i nemoze se uci u postavke pa ga je potrebno ugasit na par sekundi onda uplait i radi oke imam ga ja isto drzi vezi pri niskoj snr margini solidan je
trenutno mi to nije problem (ruter mi je na par koraka), ali ja sam inače na katu i ne mogu svako malo silaziti u dnevnu kako bi gasio ruter na par sekundi...
Po podacima koje si priložio definitivno je problem u tvojem dijelu mreže, tj. nakon modema.
Ukoliko se želiš i sam u to uvjeriti, te nama ovdje potvrditi, spoji se žicom na modem i testiraj vezu.
Inače, od kud ti ideja da ti modem može biti u prizemlju, a ti se s kata wireless-om kačiti na njega bez problema? :O
Ovisi o zidovima.
Šest godina sam spojen preko wifija i nikad nikakvih problema bitnijih problema sa signalom i pingom (dok nije riknuo modem i išla zamjena sa novim). Prošlo ljeto sam uzeo extender (trenutno ga ne koristim) koji je stavljen na katu direktno iznad rutera jer mi mob ima slab wifi. Zvao sam jutros SZK, opet su nešto čačkali i stavili neku zaštitu (brzina mi je pala za skoro 1Mbit). Uzeo nov kabel iz najlona, brzina na speedtestu je malo manja nego kada sam spojen preko wireless-a.
Imaš sreće. Nemoj se začuditi ako odjednom počnu problemi...
Šest godina sam spojen preko wifija i nikad nikakvih problema bitnijih problema sa signalom i pingom (dok nije riknuo modem i išla zamjena sa novim). Prošlo ljeto sam uzeo extender (trenutno ga ne koristim) koji je stavljen na katu direktno iznad rutera jer mi mob ima slab wifi. Zvao sam jutros SZK, opet su nešto čačkali i stavili neku zaštitu (brzina mi je pala za skoro 1Mbit). Uzeo nov kabel iz najlona, brzina na speedtestu je malo manja nego kada sam spojen preko wireless-a.
Profil su ti promijenili. Da, može se dobiti wlan signal i kroz zidove u svim smjerovima, no to je iznimka, a ne pravilo.
S paricom ti je sve u redu koliko se vidi, no zanimljivi su dropovi.
Daj, molim te, pingaj ip adresu dns-a (s barem 1000 paketa) koju vidiš na "routeru" (više je L3 switch nego router:D ) pod detaljima internet veze. Naravno, dok si spojen preko žice. Rezultat nam kopiraj ovdje.
Daj, molim te, pingaj ip adresu dns-a (s barem 1000 paketa) koju vidiš na "routeru" (više je L3 switch nego router:D ) pod detaljima internet veze. Naravno, dok si spojen preko žice. Rezultat nam kopiraj ovdje.
može pojašnjenje za ovo pinganje? jel to dobar dns?
ako je, ovo su rezultati:
Je, dobar je DNS.
Jedan paket izgubljen na 1000 je zbilja ništa. Bez 1% izgubljenih paketa nema dokaza o problemu.Možeš uloviti trenutak kad ti dropanih paketa bude 1% ili više, te poslati SZK-u sa zahtjevom da ti testiraju paricu.
Što da ti pojasnim za pinganje? Zbog čega DNS server ili?
ma nije mi bilo jasno koji dns i gdje se nalazi... ništa, čekam opet nevrijeme pa ćemo pingat :D
Dok čekaš nevrime :) ....da li je ono na slici WiFi analizatora tri različita korisnika na 11 kanalu ili su sva tri tvoja ?
Ako su od susjeda uđi na svoj ruter i promjeni kanal bar za 3 ...samo da nebude blizu ch1 i ch11 pa vidi ima li manje problema jer je wifi podložan smetnjama za razliku od LAN kabla.
Ping je bio preko žice. Kakve sad veze ima wifi??
Iako, u pravu si da može biti problem.