H1 - Padanje brzine i povecan ping

poruka: 4
|
čitano: 2.461
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Prije nekih mjesec dana su poceli ovi problemi, inace imam 20 megabita download i 2 megabita upload, medutim brzina padne cak na 3 megabita, i ping poraste uzasno, packet loss nekada i jitter 70-80 na pingtest.net. Zvao sam H1 sto puta i oni kazu da je sve u redu koliko oni mogu vidjeti, slao sam im rezultate mjerenja s HAKometrom, sve po uputama i inzistiraju da ta mjerenja nisu validna.

Uglavnom, provao sam druge kabele, mjerio s drugog kompjutera brzinu kad bi pala ovako i bila je ista brzina svakako. Nemam pojma sta da radim vise, pa vas pitam imate li ikakvih ideja do cega bi ovo moglo bit, bili mogao biti problem s moje strane, ili mi je jedina opcija raskinuti ugovor jer odbijaju prijaviti kvar i poslati tehnicara da pogleda o cemu se radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Imas tu nesto

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/h1-telekom/120891.aspx

Slicno se dogadja jos jednom korisniku. Stavi podatke tamo pa da vidimo.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: H1 - Padanje brzine i povecan ping
101 kaže...

Prije nekih mjesec dana su poceli ovi problemi, inace imam 20 megabita download i 2 megabita upload, medutim brzina padne cak na 3 megabita, i ping poraste uzasno, packet loss nekada i jitter 70-80 na pingtest.net. Zvao sam H1 sto puta i oni kazu da je sve u redu koliko oni mogu vidjeti, slao sam im rezultate mjerenja s HAKometrom, sve po uputama i inzistiraju da ta mjerenja nisu validna.

Uglavnom, provao sam druge kabele, mjerio s drugog kompjutera brzinu kad bi pala ovako i bila je ista brzina svakako. Nemam pojma sta da radim vise, pa vas pitam imate li ikakvih ideja do cega bi ovo moglo bit, bili mogao biti problem s moje strane, ili mi je jedina opcija raskinuti ugovor jer odbijaju prijaviti kvar i poslati tehnicara da pogleda o cemu se radi.

Totalno isti problem imam već 2 mjeseca skoro.

Doduše ja sam dobio raskid ugovora bez penala. Nakon sigurno poslatih 12 Hakometar mjerenja na kojima se vidi da nešto ne štima, u čemu je problem ja i dan danas ne znam, ali totalno mi se isto dešava kao i tebi.

Znači moj savjet ti je ovaj, dosađuj im... Zovi stalno. Šalji prigovore na email, ako ne urodi plodom zaprijeti HAKOMom..

Ipak sam bio u pravu da nisam jedini kojem se to događa.

Iz kojeg si grada? I da, odi na H1 telekom temu da tamo pokušamo naći kvar :D mada ja već znam da je njihova centrala u mom mjestu vjerojatno preopterećena. A oni to ne žele priznati.

EDIT: Mogu ti sa sigurnošću potvrditi da problem nije na tvojoj strani. Probao sam preko linuxa i isto se dešava, čime sam eliminirao Windowse. Probao na laptopu žično-bežično totalno isto.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 15:35 (MacTheBig).
10 godina
neaktivan
Re: H1 - Padanje brzine i povecan ping
MacTheBig kaže...
101 kaže...

Totalno isti problem imam već 2 mjeseca skoro.

Doduše ja sam dobio raskid ugovora bez penala. Nakon sigurno poslatih 12 Hakometar mjerenja na kojima se vidi da nešto ne štima, u čemu je problem ja i dan danas ne znam, ali totalno mi se isto dešava kao i tebi.

Znači moj savjet ti je ovaj, dosađuj im... Zovi stalno. Šalji prigovore na email, ako ne urodi plodom zaprijeti HAKOMom..

Ipak sam bio u pravu da nisam jedini kojem se to događa.

Iz kojeg si grada? I da, odi na H1 telekom temu da tamo pokušamo naći kvar :D mada ja već znam da je njihova centrala u mom mjestu vjerojatno preopterećena. A oni to ne žele priznati.

EDIT: Mogu ti sa sigurnošću potvrditi da problem nije na tvojoj strani. Probao sam preko linuxa i isto se dešava, čime sam eliminirao Windowse. Probao na laptopu žično-bežično totalno isto.

Citao sam sada tvoje postove tu, skroz isto, tako i meni kazu da je sve u redu. Vidio sam prije tjedan dana da je i na routeru brzina pala, pa sam ih odma zvao i napokon prijavili kvar, i onda mi se nisu ni javili nazad nego kad sam ih zvao opet nakon tjedan dana, kazu da su provjerili i da je sve u redu i dalje, a dok pricam s njima mjerim brzinu 3 megabita. Katastrofa.

Neznam bas puno o ovom, ali kad bi mogao isto raskinuti ugovor bes placanja penala to bi bilo savrseno. Napisat cu kasnije malo detaljnije i ja u tom threadu, al prilicno sam siguran da je ovo 100% smetnja s njihove strane.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 19:22 (101).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice