Djeljenje mapa

poruka: 10
|
čitano: 3.929
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Djeljenje mapa

Dakle imam 3 kompjutera spojena u mrežu.....

Sad me zanima dali mogu da između 2 kompjutera djelim neke foldere a da to trecei kompjuter uopce ne vidi????

Dali neko zna kako to napraviti

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Djeljenje mapa

moze, (ovisno o OSu -win? verziji, sigurnosnim postavkama...) -sharing za disk/folder, dozvoliti samo userima, kreirati user name i pass.. s drugog kompa i to je to.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Djeljenje mapa

Koristim XP....

Pokusao sam definirati da samo određeni useri mogu koristiti folder.... Al vindowsi mi daju samo usere sa tog kompa i nedaju mi da dam mogučnost drugim userima u mreži.... Dakle imam mogučnost da dopustim svima da vide ili samo onima na tom računalu....

E sad kako bi ja mogo da dam dopuštenje nekom useru iz mreže ili ak niš drugo barem da mu se otvori onaj screen za logiranje (slika dolje) pa da upise samo acc sa kopma koji shera????

Barem LogIn screen ak nis drugo da bude.... Barem LogIn screen ak nis drugo da bude....

0 0 hvala 0
16 godina

moraš dodjeliti usere... (user/poweruser/admin.. po želji/potrebi.)

... Mycomputer(desni-klik)/manage/LocalUsersAndGroups...

Ako znaš ime i pass s drugog kompa možeš upisati te podatke ili npr user:''user-1'' pass: - ili ''pass'' ....

Nakon kreiranja, postao je 'obićan' user (zatvoriš Add..) i možeš mu promijeniti-dodati npr administrators ovlasti (ili bilo koji iz UsersGroups-a)

Sad, sharing za disk/folder (bolje folder) pod opcijama za sharing imaš i 'permisions'.. defaultno stoji users, ali možeš dodati-izbrisati bilo koju od spomenutih grupa... npr administrators. (i kvačice za read-write-full kontrolu)

Ako je XP -istih verzija (jer ponekad se networking blentira..) možeš browsati i mapirati diskove...

Ako browsanje neide upiši za map network drive stazu \\server\folder\  ...

Ako je ime ia pass identičan kao na drugom kompu, automatski ti dozvoljava, ako je ime ili pass drugačiji, onda se pojavljuje onaj prozor (login)....

Zapravo dodavanje usera nije potrebno jer možeš koristiti svoj user-pass, ali to nije preporučljivo.

A ono da ti windowsi dozvoljavaju zamo usere s tog kompa je OK, (da imaš neki server onda bi s njega 'vukli' usere...)

-topkamo se kad zapneš... :)

17 godina
neaktivan

Svaka cast....

Hvala ihush

Sada sve radi kako zelim :D

17 godina
neaktivan
Djeljenje mapa

Da ne otvaram novu temu, imam jedno pitanje.

Dakle, imam kućnu wireless mrežu, na stolnom računalu mi je wireless ruter i on je spojen na internet.

Imam i laptop koji je preko wirelessa spojen također na internet (laptop mi je u dnevnoj sobi). E, sad,

ja sam stavio oba računala u istu workgrupu jer bi mi bilo zgodno raditi s datotekama sa stolnog računala

na laptopu te sam na stolnom računalu shareal folder (bez čarobnjaka). E sad, moje pitanje, tj. moj strah

glasi: Dali su te datoteke shareane samo između ta dva računala (što mi je i namjera) ili njima ima, tj.

može ostvariti pristup i netko izvana (pritom mislim na Internet)? Što se tiče moje mreže nisam zabrinut,

ona je zaštićena, brine me samo Internet. Hvala unaprijed.

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Djeljenje mapa

Ovisi o tome koju si zaštitu stavil - wep ,wpa ,wpa2 ?

Nemoraš se bojat interneta ,s njega ti neće ništa ući ako imaš uključen i podešen firewall i instaliran antivirus! I normalno ,tu ovisi koje stranice posjećuješ ,kaj skidaš itd. Uvijek se može nešto dogodit ,ali sve ovisi o tebi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 2:02 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
1domagoj1 kaže...
.. Dali su te datoteke shareane samo između ta dva računala (što mi je i namjera) ili njima ima, tj.

može ostvariti pristup i netko izvana (pritom mislim na Internet)? Što se tiče moje mreže nisam zabrinut,

Generalno, čim si na mreži postoji mogućnost upada, bez obzira na zaštitu... ali u slučaju potrebe, možeš napraviti udaljeni pristup.
Usporedio bi to s vožnjom -opasnost i potreba.
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ovisi o tome koju si zaštitu stavil - wep ,wpa ,wpa2 ?

Nemoraš se bojat interneta ,s njega ti neće ništa ući ako imaš uključen i podešen firewall i instaliran antivirus! I normalno ,tu ovisi koje stranice posjećuješ ,kaj skidaš itd. Uvijek se može nešto dogodit ,ali sve ovisi o tebi.

ihush kaže...
1domagoj1 kaže...
.. Dali su te datoteke shareane samo između ta dva računala (što mi je i namjera) ili njima ima, tj.

Generalno, čim si na mreži postoji mogućnost upada, bez obzira na zaštitu... ali u slučaju potrebe, možeš napraviti udaljeni pristup.
Usporedio bi to s vožnjom -opasnost i potreba.
Hvala vam na brzim odgovorima. Nije da sam totalni njub što se tiče mreža,
ali šta češ, strah od čovjeka učini svoje. Ma svjestan sam da se na wireless
mrežu može upast, ali tu u mojoj selendri sigurno nitko neće, a i jedini ljudi
koji imaju wireless rutere su moj najbliži susjed i ja. A on ima 13 god, tako
da sumnjam da će on upast na moju mrežu. Ali ako s Interneta postoji
mogućnost upada ista kao i kod najnormalnijeg surfanja s računalom koje
nije u mreži, odgovorili ste mi. Jer najviše me zbunilo to shareanje.
"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
16 godina
Djeljenje mapa

-dodatak, za sheranje windowsi defaultno stave običan 'user permission' -nakon sheranja podesi guest/user/administrator prava pristupa i odgovarajuće passworde (često ljudi stave prazno, a ni za njuba nije problem haknuti).

-sve ostalo (teoretski) je kao i obično surfanje-rizik.

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice