Brzina uTorrenta

poruka: 10
|
čitano: 3.332
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Brzina uTorrenta

Pozdrav,

Zanima me zašto mi uTorrent ne skida punom brzinom, a nekada je skidao bez problema sve full speed. Imam forwarded port koji je konfiguriran i u ruteru i firewall-u (kako onom od windowsa, tako i u onom od smart security-a). Pokušao sam "Setup Guide" od uTorrenta koji mi prepozna točnu brzinu interneta i postavi neke parametre kao broj dl/ul slotova i sl. no i dalje mi se brzina kreće oko 500kB/s, što je manje od 50%. Kada imam ~ broj dl/ul slotova, onda zna bit i manja brzina. Nisam siguran, ali može bit da treba podesit ruter još. Zato tražim vašu pomoć ovdje.

Konfiguracija:

Windows 7

uTorrent 3.2.3.

ESET Smart Security 6

Thomson TWG-850-4 Router

Provider: B.net 12/1,50 Mbps

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 10:35 (Creative).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Brzina uTorrenta

- a koja bi bila 'puna brzina? Nisi ti agent Benetti, to je reklama.

- 6Mbs je cca 750KBs, teoretski. Ovisno o serveru tj seederima na što ti nemaš nikakav utjecaj, tj ne mora biti uvjek jednako. Također doba dana (opterećenje u kvartu-linije) pa se za HAKOMov test uzima vrijeme navečer kad svi korisnici gledaju TV..

-napravi speedtest i žali se Bnetu ako je rezultat ispod 50% nazivne brzine naveden u paketu kojeg plaćaš. Speednet bi trebao dati 600-700KBs, može i više u nekim trenutcima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Brzina uTorrenta

Kraj je miseca i ocito si prekoracio svoju "dozvoljenu" kvotu prometa i b net ti je smanjio brzinu. To ti sve pise u ugovoru, ako mi ne vjerujes zovi ih ili pricekaj 01.03 pa ces viditi kako ce ti se brzina "magicno" vratiti u normalu.

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Brzina uTorrenta

Da, znam to za B.net i smanjivanje brzine. No, svejedno, brzina mi je smanjena samo na uTorrentu dok na ostalim aplikacijama ide normalnom brzinom od 1300kb/s... mogu li oni ići toliko daleko da kontroliraju pojedine aplikacije?

Ovaj dio da ovisi o serveru tj. o seederima je naravno logičan i nisam to ni htio pisati, ali da, razgovaram o brzini torrenata kod kojih ima dovoljan broj seedera (uglavnom top 10 torrenata na trackeru).

A evo i jedan kratak speedtest:

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Creative kaže...

Da, znam to za B.net i smanjivanje brzine. No, svejedno, brzina mi je smanjena samo na uTorrentu dok na ostalim aplikacijama ide normalnom brzinom od 1300kb/s... mogu li oni ići toliko daleko da kontroliraju pojedine aplikacije?

Ovaj dio da ovisi o serveru tj. o seederima je naravno logičan i nisam to ni htio pisati, ali da, razgovaram o brzini torrenata kod kojih ima dovoljan broj seedera (uglavnom top 10 torrenata na trackeru).

AFAIK, mogu pojedini protokol kontrolirati i promet po njemu. Btw, ja sam imao sličan problem, međutim bi je riješen igrom slučaja tako što sam počeo koristiti program Transmission BT client (ne znam ima li win verzija) 

~22 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
14 godina
Brzina uTorrenta

tko god da je ovaj plaća masu haha

battlelog: itzBrleh
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Creative kaže...

Odi u uTorrent i pod onaj Setup Guide stavi na 100mbps.

Prati koliki ti je upload speed prilikom skidanja torrenta, ako ti je upload dosta velik i download speed malen, stavi max. upload speed na 1-10 kb/sec.

Meni obično pomogne kada zabetoniram upload speed na 1kb/sec prilikom skidanja i onda ide 1.2 mb/sec. Dok za neke torrente treba malo veći upload.

Majke mi
13 godina
ProTeinZ kaže...

tko god da je ovaj plaća masu haha

Google nudi za 70$ (~400kn) mjesečno gigabitnu liniju u Kansasu što je njima ništa s obzirom na primanja.

Mi još nemamo ni 100mbps {#}

Majke mi
17 godina
neaktivan
kakapo kaže...
Creative kaže...

AFAIK, mogu pojedini protokol kontrolirati i promet po njemu. Btw, ja sam imao sličan problem, međutim bi je riješen igrom slučaja tako što sam počeo koristiti program Transmission BT client (ne znam ima li win verzija) 

Nisam u mogućnosti promijeniti torrent klijent zbog IPTorrents privatnog trackera koji ne podržava, tj. ne dopušta korištenje onih trackera koje oni ne preporučaju.

Cromaki kaže...
Creative kaže...

Odi u uTorrent i pod onaj Setup Guide stavi na 100mbps.

Prati koliki ti je upload speed prilikom skidanja torrenta, ako ti je upload dosta velik i download speed malen, stavi max. upload speed na 1-10 kb/sec.

Meni obično pomogne kada zabetoniram upload speed na 1kb/sec prilikom skidanja i onda ide 1.2 mb/sec. Dok za neke torrente treba malo veći upload.

Znam na što misliš no nisam primjetio nikakvu razliku u brzini kada bi to probao... :(

14 godina
neaktivan
Brzina uTorrenta
Mali off topic ali isto vezano za brzinu ...

Sto mislite koliko bi se ljudi moglo spojiti na ovaj extra brzi Gigabyte net a da jos uvijek svi imaju odlicnu brzinu ,recimo da se spajaju wirelessom
There's no place like 127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice